ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
8 Mart 2013 Cuma - 13:54

Ermeniler Soykırım Yaptı

19 Mayıs Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, 1918’de Ermeni katliamına maruz kalan Erzurum’da yaşanan hadiselerin büyük tarihi olaylar arasında yer aldığını söyledi.

Ermeniler Soykırım Yaptı

19 Mayıs Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, 1918’de Ermeni katliamına maruz kalan Erzurum’da yaşanan hadiselerin büyük tarihi olaylar arasında yer aldığını söyledi.
Edebiyat Fakültesi Tarih Kulübü’nün davetlisi olarak Erzurum’a gelen Akbulut, Kültür Merkezinde, "I. Dünya Savaşında Doğu Harekatı ve Erzurum" konulu bir konferans verdi.
Albay Kazım Karabekir komutasındaki 1. Kafkas Kolordusu’nun Erzincan’dan başlayan ileri hareketi sonucu Türk ordusunun silahlı Ermeni çetelerinin bölgeden çıkardığını ve Türk askeri hareketinin Azerbaycan’ı ve Bakü’yü içine alacak derinlikte gerçekleştirildiğini anlatan Akbulut, Türk ordusu önünde kaçan Ermenilerin özellikle yol güzergâhındaki yerleşim yerlerinde ve köylerde akla hayale gelmeyecek gaddarlıklar ve kıyımlar yaptıklarını, binlerce masum ve savunmasız Müslüman Türk’ü öldürdüklerini söyledi.
Ermenilerin, sadece insanları değil, hayvanları da öldürdüklerini ve kullanılmaması için ev eşyalarına varıncaya kadar tahrip ettiklerini ifade eden Akbulut, “Ermenilerin bu vahşeti yapmalarını anlamak zordur. Ermeniler Osmanlı Devleti içerisinde her türlü haklara sahip imtiyazlı bir kesimdi. Ermenilerle Türkler özdeş hale gelmişti. Asla bir köle yığını değillerdi. Fakat ortaya koydukları psikoloji, adeta efendisine karşı derinden derine öfke biriktirmiş, eline fırsat geçince de her türlü vahşiliği yapmaktan geri durmamış, bir köle psikolojisidir” değerlendirmesini yaptı.
İLK KUTLAMA 13 MART’TA YAPILDI
Akbulut, eldeki kayıtlarda, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşuyla ilgili ilk törenin 1920 yılında ve 13 Mart’ta yapıldığını bildirdi. İdarecilerin, kamu yöneticileriyle henüz yaraları sıcak halkın ve yetim çocukların katıldığı törenin, Ali Ravi Kışlası’nda başladığını, burada, Albayrak Gazetesi yazarı Mithat Bey ile Kazım Karabekir Paşa’nın birer konuşma yaptıklarını, aileleri Ermeni vahşetine kurban gitmiş yetim çocukların ise şiirler okuduklarını anlattı.
Akbulut, 1920 yılındaki törenin ikinci kısmının Dervişağa Mahallesinde Türklerin doldurularak yakıldığı Ezirmikli Osman Ağa’nın konağına gidildiğini ve burada, 1916 yılından 12 Mart 1918 tarihine kadar Türk bayrağının ve Hilalinin gölgesinden uzakta kalmış Erzurum’un başına gelen felaketlerin dile getirildiğini, anlattı.
“ERMENİLER SOYKIRIM YAPTI”
“Evet, kurtuluşlar sevinç günleridir, ancak yapılanları unutmamak gerekir” uyarısında bulunan Akbulut, şöyle devam etti: “Millet olarak yaşadıklarımızı unutmak eğilimindeyiz. Yaşadığımız bazı büyük acıları ve hadiseleri, büyük bir millete mensup ve bir büyük devletin sahibi olmanın milli gururu ile dolu olduğumuzdan, izah ve belki kabul edemiyoruz. Bu nedenle de yaşadıklarımızın üstünü örtmek eğilimindeyiz. Oysa Ermeniler, biri bin ederek dünyaya yayıyor ve insanları aldatıyorlar.”
HIRİSTİYAN AMENTÜSÜNDE ERMENİ SOYKIRIMI DA VAR
Prof. Dr. Akbulut, Batı dünyasının Ermeni iddia ve tezlerini sorgusuz sualsiz kabul ettiklerini, Türk tarihçilerin ve politikacıların ortaya koydukları tarihi belgeleri ise görmezlikten geldiklerini hatırlatarak, “Hıristiyan amentüsünün bir rüknü de, ‘Türkler Ermenilere soykırım yaptı’ inancıdır. Bu inanç adeta Hıristiyan teolojisinin vazgeçilmez ve sorgulanamaz bir esası gibidir” değerlendirmesini yaptı.
2015 HAZIRLIKLARI
“Ermeniler, 2015 yılında, Tehcir’in yüzüncü yılı münasebetiyle büyük bir hazırlık içindeler. Bu konuda Türk tarihçilerinin ve politikacılarının yapabilecekleri nelerdir?” şeklindeki bir soruya verdiği cevapta ise, Akbulut, şunları kaydetti:
“Bu konuda Türk tarihçileri araştırılması gereken, söylenmesi gereken her şeyi yaptılar. Tüm yaşananlar apaçık ortadadır. O derece ki, bu konuyla uğraşırken bir de ‘Ermeni Tarihi’ çıkardık. Hangi köyde kaç Ermeni yaşıyor, adları nedir? ayrıntısına varan detaylar. Dünyada Ermeni iddiaları doğrultusunda oluşmuş bir kamuoyu var. Bu kamuoyunun bakışını değiştirmek nerdeyse imkansızdır. Bizim millet ve devlet olarak çok güçlü olmamız gerekiyor. Uluslararası ilişkileri belirleyen kuvvettir. Türkiye gücü nispetinde işler görecektir.”
19 Mayıs Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut’a Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadi Çöğenli verdiği konferans nedeniyle teşekkür etti ve bir plaket sundu.

 
'Kadın baş tacı olmalı'
 
Muştu Meclis’e seslendi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
birilerinden beklemeyin... 9 Mart 2013 Cumartesi 11:39

Her nedense kimse elini taşın altına koymuyor. Sadece başkalarını suçluyor. Hepimiz sorumluyuz, az ya da çok...

Yorumu oyla      8      4  
dundar@haccettepe.edu.tr Tlat Dündar 9 Mart 2013 Cumartesi 10:37

Sayın Hocam benim yazacaklarımı arkadaş yorumlamış sadece şunu sorayım bahse konu ermani meselesi ile ilgili kaç eseriniz ingilizce ve diğer dillere tercüme ederek yayınladınız yurt dışın da bir çok hocaların yabanci dilde sınıfta kaldığını çok gördük.

Yorumu oyla      6      5  
ejder tepesi 8 Mart 2013 Cuma 16:01

Siz sadece mikrofonlara konuşun,ekranlara çıkıp boy gösterin.1970'den beri Ermeniler diaspora oluşturdular.Tüm dünyaya "Türkler Soy Kırım Yaptı" dediler.Dünya ülkelerini buna ikna ettiler.Dünya'nın 22 ülkesi de bunu kabul etti.Ama siz,hiç bir çalışma yapamadığınız için,bir ülkeye de "Hayır Türkler Soykırım Yapmadı" dedittiremediniz. Siz koltuklara sıkı sıkıya oturun,aman gidi yerinizden kalkmayın,sonra yumurtalarınız soğur.O arşivleri açın tüm belgeleri ülke ülke dolaşarak dünyaya anlatın ve ülkeleri de buna ikna edin.Tarihçi olarak bu sizin göreviniz.Şimdi çıkmış,mikrofonun karşısına geçmiş nutuk atıyorsunuz.Bırakın bu nutukları da bunu dünyaya;panellerle, sompozyumlarla,konferanslarla anlatın, birebir görüşmeler yapın.Dünya yüzünde o kadar mağdur milletler varki sizi dinleyince herhalde ikna olup sizi desteleyeceklerdir.Ama bunu yapamıyorsunuz. Yılda bir kere mikrofon karşısına geçip boy gösteriyorsunuz.Ermeniler şimdi de Türkiye'den, 2015 yılında 150 milyar dolar tazminat almak için çalışıyorlar ve bunu da dünya ülkelerine anlatıyorlar.Ya siz ne yapıyorsunuz?

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kadın baş tacı olmalı'
Bulutlar,” Son yıllarda kadına yönelik artan şiddeti görüyoruz ve duyuyoruz. ...
‘Kadınlar değerlerimizin temsilcisi’
Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar ...
115 köy yolu kapalı
Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı'da 123, ...
 
121 köy yolu açıldı
Erzurum’da salı günü etkili olan kar yağışı sonrası kapanan 353 köy yolundan ...
Yaylalı’dan Süt Bankası uyarısı
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Yaylalı, ...
Gök ve Aslan Mülkiye Müfettişi oldu
Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan, ...
 
ERDEF Mart Sohbetleri başladı
Erzurum Dernekler Federasyonu (ERDEF) sohbet etkinlikleri devam ediyor. ...
Müftülük muhtarlarla istişare etti
Tortum İlçe Müftülüğü yürütmekte olduğu din hizmetlerinde verimliliği ...
SYDV desteğiyle patron oldular
Pazaryolu Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca Pazaryolu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva