ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum genç yetenekleri ağırlayacak
Erzurum genç yetenekleri ağırlayacak
OBM’den Ormanları koruma seferberliği
OBM’den Ormanları koruma seferberliği
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
HABERLER>TÜRKİYE
11 Haziran 2011 Cumartesi - 07:33

Erdoğan son mitingi Ağrı'da yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tehditlere aldırmadıklarını belirterek "Biz bu kirli senaryolara, kirli ittifaklara aldırmıyoruz. Nasıl ki 8 yıl boyunca çetelere, hukuksuzluğa boyun eğmediysek, bugün de boyun eğmiyor, göz yummuyor, eyvallah demiyoruz" dedi.

Erdoğan son mitingi Ağrı da yaptı

AHMET GENÇ - ENGİN ASLANKILIÇ  (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tehditlere aldırmadıklarını belirterek "Biz bu kirli senaryolara, kirli ittifaklara aldırmıyoruz. Nasıl ki 8 yıl boyunca çetelere, hukuksuzluğa boyun eğmediysek, bugün de boyun eğmiyor, göz yummuyor, eyvallah demiyoruz" dedi.
Akşam saatlerine doğru Erzurum'dan helikopterle Ağrı'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, parti otobüsü ile halkı selamladıktan sonra Ağrı Dört Yol Kavşağı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Mitingde yaklaşık 10 bin kişiye seslenen Başbakan Erdoğan, Ağrı'da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Vatandaşlardan kentsel dönüşüme destek vermelerini isteyen Başbakan Erdoğan "28 ocakta Ağrı'da toplu açılışlar yaptım, o gün İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne fakülte kazandırdım, konutları hak sahiplerine teslim ettim. Ağrı'da havaalanını uluslararası hizmete kavuşturuyoruz. Biz geldiğimizde Ağrı'da 17 kilometre bölünmüş yol vardı şimdi biz 8 yılda 220 kilometre bölünmüş yol yaptık" dedi.
EĞİTİM VURGUSU
Konuşmasında eğitime verdikleri öneme vurgu yapan Başbakan Erdoğan "Benim en çok önemsediğim Ağrı'da nasıl bir eğitim geliştirdik, SUKAP projesi ile bazı belediyelere yağmur suyu gibi kanallar yapacağız. Okullarımıza 5 bin 798 bilgisayar yolladık, bilişim teknoloji sınıfını Ağrı'ya biz kurduk. Bütün kitapları ilköğretim, ortaöğretimde ücretsiz verdik mi? Bitmedi sosyal güvencesi olmayanlara ilköğretimde erkeğe 35, kıza 40 lira ortaöğretimde erkeğe 45 kıza 55 lira, ayrıca ailelere 155 lira veriyoruz. Şu anda üniversitelerde biz gelmeden önce MHP iktidarı 45 lira veriyordu biz 240 lira veriyoruz. Bugün bir müjde veriyorum, artık okullardan kara tahtaları kaldırıp yerine bilgisayar donanımlı akıllı tahtalar, ayrıca 1 adet elektronik kitap dağıtacağız, bunları zengin, fakir ayrımı yapmaksızın dağıtacağız. 4 yıl içinde bunlar bitecek inşallah, bunların içinde bütün müfredat var. Ben şunu düşünüyorum ABD'de George, Almanya'da Hans bunlardan istifade ediyor da benim Ahmet'im, Mehmet'im, Ayşe'm, Fatma'm bunlardan neden faydalanmasın?" dedi.
12 EYLÜL HALK OYLAMASI
Ağrılılara 12 Eylül'de yapılan halk oylamasında Türkiye birincisi oldukları için teşekkür eden başbakan Erdoğan "Burada, tüm Ağrı'ya, tüm Ağrılı kardeşlerime, üzerime bir borç olan teşekkürlerimi de iletmek istiyorum. Ağrı, 12 Eylül halk oylamasında, yüzde 96 evet oyuyla Türkiye rekorunu elde etti. Ağrı, en güçlü şekilde, adeta Ağrı Dağı kadar yüksek bir sedayla, demokrasiye, özgürlüklere, hukukun üstünlüğüne 'evet' dedi. Ağrı'ya da işte bu yakışırdı. Ağrı'ya rekor yakışırdı. Ağrı bizi mahcup etmedi ve demokrasi tarihimize adını gururla yazdırdı. Bütün Ağrı'ya, bütün Ağrılı kardeşlerime, bu tarihi rekordan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Benim, doğudaki, güneydoğudaki vatandaşımı sandıktan uzak tutmaya çalıştılar. Ortaya çıkan oy oranları, benim buradaki vatandaşımın, tehdit yoluyla neden sandığa gönderilmediğini açık açık ortaya koyuyor. Bu tehditleri yapanlar, sandığa gidenlerin vicdanlarının sesini dinleyip 'evet' vereceklerini biliyorlardı. Ama onlar 'evet' çıksın istemiyordu, onlar 'hayır' çıksın istiyordu, onlar statüko kazansın istiyordu, onlar; çeteler kazansın, mafya kazansın, karanlık suç örgütleri kazansın istiyordu. Benim Ağrılı kardeşim, kimin kimlerin değirmenine su taşıdığını, kimlerin kimlerle kol kola gezdiğini lütfen görsün, lütfen bunu iyi analiz etsin.''
Tehditlere aldırmadıklarının altını çizen Erdoğan, ''Biz bu kirli senaryolara, kirli ittifaklara aldırmıyoruz. Nasıl ki 8 yıl boyunca çetelere, hukuksuzluğa boyun eğmediysek, bugün de boyun eğmiyor, göz yummuyor, eyvallah demiyoruz. Bakın açık açık söylüyorum; lamı cimi yok. İstanbul'da ne varsa, Ağrı'da da olacak. Ankara'da ne varsa, Van'da, Ardahan'da, Iğdır'da da o olacak. 81 vilayetin 81'i, eş zamanlı olarak kalkınacak, büyüyecek ve emin adımlarla geleceğe koşacak'' dedi.
Sağlıkta Ağrı'ya 143 trilyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı Devlet Hastanesi, Merkez Eğitim Aile Sağlığı Merkezi'ni tamamlayarak hizmete açtıklarını dile getirdi. İktidara geldiklerinde Ağrı'da tomografi, emar cihazı olmadığını belirten Başbakan Erdoğan "Şuan hepsi var, 50 adet diyaliz var, 112 acil 1 adetti şimdi 12 adet, ambulans sayısı 4'tü şimdi 21 ambulans var, Uzman doktor sayısı 20'ydi şimdi 167 adet uzman doktor var. İstediğin hastaneye gidiyor musun?
İstediğin eczaneden ilacını alıyor musun? Bizden önce Bahçeli ölülerimizi hastanede rehin tuttular. Şimdi aile sigortası diye bir şey tutturdu, makbuz bastırıp şimdiden vatandaşı kandırıyorlar, böyle cambazlık oyun olur mu?. Bu CHP'yi Kılıçdaroğlu'nu anlamanız lazım. Trabzon'da bir vatandaş kağıt verdi burada da 2 metre tirit bezi verin diyor altında mühür. Ne hallere gelmişiz, şeker, yağ alacağız nüfus kağıdına mühür gerekiyor. İşte AK Parti olarak bizim farkımız bu, var mı bizde böyle sorun?" diye konuştu.  Konuşması sonrasında tüm Ağrılılardan helallik isteyen Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Ağrılılardan 4-0 yapmaları yönünde söz alarak mitingini sonlandırdı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Erdoğan, Doğu Turunda
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "BDP, terör örgütüne sırtını yaslıyor. ...
Erdoğan yeni kabine yapısını açıkladı
Başbakan Erdoğan, yeni kabine sistemini açıkladı.Erdoğan mevcut sistemde ...
Erzurum ulaşımda kilit il
Lojistik Köy proje sürecinin işlerlik kazanması, Hızlı Tren Projesinin ...
 
Observer: Türkiye'nin kaderini çizecek adam
Observer gazetesi yazarlarından Peter Beaumont, Türkiye'de 12 Haziran'da ...
Yatırımcılara bedelsiz arsa
Bakan Ergün yatırımcılara OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi yapılacağını belirtti.
“Bize halka hizmet nimeti yeter”
Recep Akdağ önemli açıklamalarda bulunduğu Kırşehir mitinginde, "Sizleri ...
 
"Siyasette hayal satmaktan ileri gidemiyorlar"
Kırşehir'e bir dizi ziyaret ve hastane açılışı için gelen Sağlık Bakanı ...
Iğdır’dan Azerbaycan’a Gönül Köprüsü
Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Iğdır Kültür Merkezi'nde ...
Azerbaycan Cumhuriyeti 93’üncü yılında
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 93’ncü yıldönümü münasebetiyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva