ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
4 Şubat 2017 Cumartesi - 05:46

Erdoğan, sağlık turizmini değerlendirdi

M.COŞKUN-Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, sağlık turizminde en önemli eksikliği açıkladı. Erdoğan, “Nahcivan-Erzurum ve Bakü- Erzurum arasında direk bir hava yolunun olmaması büyük eksiklik” dedi

Erdoğan, sağlık turizmini değerlendirdi

Sağlık alanında her geçen gün büyüyen Erzurum’un son halini değerlendiren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, 2016 yılını değerlendirdi. Sözlerine sağlık imkânlarını ve verilen hizmetleri aktararak başlayan Erdoğan, Sağlık turizmi noktasında da mevcut durumu anlattı.

2016 YILI YOĞUN GEÇTİ

2016 yılının değerlendirmesinde bulunan Prof. Dr. Erdoğan, “Erzurum bildiğiniz gibi önemli bir sağlık merkezi. Bu yüzyıllardır böyleydi ama son yıllarda biraz daha belirgin hal almaya başladı. Hem Bakanlığımıza bağlı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizin(BEAH) varlığı hem de Atatürk Üniversitesi’nin varlığı dolayısıyla son derece önemli. Ama bir şeyi daha ilave etmem gerekir, artık BEAH Sağlık Bilimleri Üniversitesinin bir akredite ve onunla birlikte kullanımı olan bir üniversite hastanesi pozisyonunda şuanda. 2016 pek çok sıkıntıyı beraberinde getiren bir yıldı. Ama sağlık ölçütlerinde bakıldığında neredeyse hizmetlerin tamamında ciddi bir artış olduğunu görüyoruz. Bildiğiniz gibi bazen 9, bazen 13 farklı ile bölge merkezi olarak hizmet veren Erzurum, bu anlamda da 2016’da yoğun bir şekilde geçirdi ve yanlış bir rakam vermeyim ama yaklaşık 3 milyon 900 bin insan gibi bir sayıda Bakanlığa bağlık sağlık tesislerimizde insanlar muayene oldular. Tesislerimizde neredeyse 10 binin üzerinde doğum gerçekleşti. 9 binin üzerinde hastayı yatarak tedavi ettik. 80 binin üzerinde ameliyatımız oldu. Dolayısı hala oldukça faal, oldukça yoğun bir seneyi geçirdik diyebilirim.” dedi.

SAĞLIK TUZİMİNDE BÜYÜMEK İÇİN 2 YOL

Sağlık turizmini değerlendiren Erdoğan, “Yine sağlık turizmi alanında da zaman zaman özellikle 15 Temmuz sonrasında baltalanan bir profil olmasına rağmen, geçen yılda bildiğiniz gibi 7 Haziran sonrasındaki terör olayları dolayısıyla sekteye uğramış olan sağlık turizmine gelen hasta sayımızda; yılın ilk 6 ayında oldukça iyi bir sayıya ulaştı ve yaklaşık toplamda 2 binleri aşan rakama eriştik. Ama bu bizim hedefimiz oldukça altında. Biz belki de 5 binler 10 binler gibi bir rakamı hayal ediyoruz ve nitelikli sağlık hizmeti alacak, bize de ülkemize de ciddi gelir kazandıracak biz sağlık turizmi potansiyeli var olduğunu biliyoruz. Sağlık Kampüsümüz tamamlandıktan sonra bunun daha aktif olarak bir yola gireceğini ve çok daha ciddi katkı sağlayacağını ön görebiliyorum. Ancak belki de bizim en önemli eksiğimiz, Nahcivan-Erzurum ve Bakü- Erzurum arasında direk bir hava yolunun olmamasıdır. Eğer bu şekliyle, daha önce birkaç defa planlanan küçük uçaklarla bu mesafeler kat edilir ve biz hasta transferi imkânımız olursa, binli rakamlarımız belki de 5-10 binli rakamlara ulaşabilir. Umarım bu yıl içeresinde, bir aksilik olmazsa kampüsümüzü tamamlarız, şehrin diğer taraflarındaki sağlık tesislerimizi bu kampüs içerisinde toplarız, bu arada sağlık bilimleri üniversitesi bünyesinde hocalarımız buraya yavaş yavaş gelmeye başlarlar. Daha kaliteli ve nitelikli sağlık hizmetini vatandaşımıza sunarız diye umuyorum.” diye konuştu.

TEKNOLOJİDE EKSİĞİMİZ YOK

Erzurum’un sağlık alanındaki teknolojik gücünü aktaran Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, “Aslında teknolojik alanda sağlık alanında bu işin sonu yok. Ancak Bölge hastanemiz itibariyle bizim neredeyse eksik cihazlarımız yok. Sadece mevcutları daha faal kullanmak gibi bir durumumuz söz konusu. Özellik bir robotik cerrahiyi daha yoğun kullanacağız. Örneğin termoterapi dediğimiz ısı tedavi cihazlarımızı çok daha yoğun kullanacağız. Dolayısıyla yeni kampüs geldiğinde buraya ilave olarak gelebilecek cihazlar ancak mevcutların daha gelişmişi ve daha niteliklisi olabilir. Çünkü araç çeşitliliği olarak bizim şu eksiğimiz var diyebileceğimiz çok fazla şeyimiz yok.” İfadelerini kullandı.

 
Bin 82 kursta 23 bin vatandaş eğitim aldı
 
Fırıncılar Odasından israfa tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
300 Sağlık personeli EYOF'a hazır
M.COŞKUN-Erzurum İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, 28’i 112 ekibi olmak ...
Aşkale-Kapıkale yoluna çığ düştü
Erzurum’un Aşkale ilçesine bağlı Kapıkale Mahallesi yolu çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı.
ATAÜNİ Hayvan Hastanesi hizmete açıldı
7 gün 24 saat tecrübeli hekimlerle verdiği kesintisiz hizmet ve her türlü ...
 
Meteorolojiden radar yatırımı
M.COŞKUN-Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürü Ali Özkır, Can ve mal kaybına ...
Çocuklar ASP ile huzur içinde
M.COŞKUN-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Cemil İlbaş, çocuk ...
'Allah devlete zeval vermesin'
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı yuva ve yurtlarda kalan ...
 
Ilıcalı'dan darp edilen engelli gence ziyaret
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, uğradığı saldırı ...
Palandöken Belediyesinde AK Gündem
Erzurum AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, yönetim kurulu üyeleriyle ...
Spor tesisinin çatısı çöktü
Horasan’da spor turnuvaların düzenlendiği belediyeye bağlı spor tesisinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva