ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>TÜRKİYE
26 Haziran 2012 Salı - 13:49

Erdoğan Suriye olayını değerlendirdi

Partisinin grup toplantısında Suriye ile gelinen noktayı değerlendiren Başbakan Erdoğan, Türk jetinin düşürülmesinin ardından sınırdaki ihlallere karşılık verileceğini belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin angajman kuralları değişmiştir. Suriye sınırındaki tüm ihlallere karşılık verilecektir" dedi.

Erdoğan Suriye olayını değerlendirdi

MÜGE ÇEVİK
ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye rejiminin Türkiye sınırlarında oluşturduğu güvenlik risklerinin hiçbir şekilde tolere edilmeyeceğini ve karşılıksız bırakmayacağını belirterek, “Suriye’den Türkiye sınırına güvenlik riski ve tehlikesi oluşturacak şekilde yaklaşan her askeri unsur bir tehdit olarak değerlendirilecek ve askeri hedef olarak muamele görecektir” dedi.
Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında, 22 Haziran 2012 tarihinde Suriye’nin 13 deniz mili açığında Doğu Akdeniz’in uluslararası hava sahasında bir Türk askeri uçağına Suriye tarafından düzenlenen saldırıya değindi. Başbakan Erdoğan’ın merakla beklenen açıklamaları, İngilizce ve Arapça’ya da tercüme edilerek, birçok yabancı basın kuruluşu tarafından canlı olarak yayınlandı. Erdoğan, Suriye’nin düşürdüğü uçağın Lazkiye’nin 8 deniz mili açığında Suriye karasularına düştüğünü söyledi. Erdoğan, “Suriye karasularında uçağımız vurulmamıştır, uluslararası sularda vurulmuştur. Vurulduktan sonra Suriye sularına düşmüştür” dedi.
Erdoğan, tüm dünyaya açık açık bir şey ifade edeceğini belirterek, şunları kaydetti:
“Türkiye yerini, zamanını ve yöntemini kendisi tayin ederek bu haksızlığa karşı uluslar arası hukuktan doğan haklarını kullanacak, gereken adımları kararlılıkla atacaktır. Biz Suriye yönetiminin kendi halkı için bir tehdit haline geldiğini biliyor ve görüyoruz. Ancak bu son olay, Esed yönetiminin kendi halkıyla birlikte Türkiye’ye, Türkiye’nin güvenliğine de açık ve yakın tehdit haline geldiğini ortaya koymuştur. Bu son olaydan sonra artık yeni bir aşamaya geçilmiştir. Türkiye olarak Suriye rejiminin sınırlarımızda oluşturduğu güvenlik risklerini hiçbir şekilde tolere etmeyecek, karşılıksız bırakmayacağız. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin angajman kuralları artık bu yeni aşamaya göre değiştirilmiştir. Suriye’den Türkiye sınırına güvenlik riski ve tehlikesi oluşturacak şekilde yaklaşan her askeri unsur bir tehdit olarak değerlendirilecek ve askeri hedef olarak muamele görecektir. Buradan Suriye rejimini bir hata yapmaması, Türkiye’nin kararlılığını ve dirayetini sınamaması yönünde uyarıyoruz. Bu olay karşısında vakur, dikkatli, sağduyulu ve kararlı tutumumuzu muhafaza ediyoruz ve edeceğiz. Ancak Türkiye sınırları zorlanacak, dostluğu ya da husumeti test edilecek bir ülke değildir. Eğer bunu bugüne kadar anlamayanlar varsa, biz hiç tereddüt etmeden Türkiye’nin sınanamayacağını, test edilemeyeceğini, açık, net, kararlı şekilde ispat ederiz ve edeceğiz.”
“SAVAŞ ÇIĞIRTKANLARININ TUZAĞINA DÜŞMEYİZ”
Türkiye Cumhuriyeti’nin eylem planı çerçevesinde ne yaptığını da, ne yapacağını da gayet iyi bildiğini vurgulayan Erdoğan, “Türkiye olarak elbette savaş çığırtkanlarının, provokatörlerin tuzağına düşmeyiz; merak etmeyin. Ancak uluslararası sularda uçağımıza yapılan bir saldırı karşısında da susacak, tepkisiz kalacak, elimiz kolumuz bağlı oturacak bir ülke değiliz. Uluslararası hukuk çerçevesinde bu hadisenin üzerine kararlıkla gitmeyi sürdüreceğiz” dedi.
Suriye halkının Türkiye’nin kardeşi olduğunu, Suriye halkının bu zulümden, eli kanlı diktatörlerden kurtuluncaya kadar Türkiye ve Türk halkının gereken her türlü desteği vereceğini de vurgulayan Erdoğan, “Buradan bir kez daha Suriyeli kardeşlerimizi yürekten selamlıyorum. Muhakkak ki Allah’ın yardımı yakındır. Suriyeli kardeşlerimizin haklı mücadelelerinde her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum” diye konuştu.
Erdoğan, Türkiye’nin sadece terör mücadelesiyle, sadece terör meselesiyle ve krizlerle uğraşmadığını ifade ederek, Türkiye’nin her alanda bölgesel ve küresel aktör olma yolunda hayati ilerlemeler kaydeden, devasa projeleri hayata geçiren bir ülke olduğunu söyledi. Bu süreçte özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu sabah partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma sebebiyle teşekkür ettiğini belirten Erdoğan, “Gösterdikleri bu birlik beraberlik, dayanışma ifadeleri için kendilerine özellikle teşekkür ediyorum. Ve bütün partilerden aynı anlayışı, aynı yaklaşımı görmek istiyoruz. Çünkü milletimizin şu anda buna ihtiyacı var” dedi.

 
Akdeniz’deki askeri hareketlilik sürüyor
 
Engelli ressam’dan Erdoğan sevgisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz’deki askeri hareketlilik sürüyor
Suriye’nin Türk savaş uçağını düşürmesinin ardından Akdeniz’de başlayan ...
Kemal Gürüz tutuklandı
Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "28 Şubat" ...
Hakkari'de çatışma: 1 şehit
Hakkari’nin Kavaklı bölgesinde çıkan çatışmada 1 asker şehit olurken, 3 asker de yaralandı.
 
TSK Kandil'i vurdu
Genelkurmay Başkanlığı Kuzey Irak'ta yapılan keşif sonucunda Kandil bölgesinde ...
Erdoğan, Karakoç Ailesine taziye verdi
Başbakan Erdoğan, 7 Haziran'da vefat eden şair ve yazar Abdurrahim Karakoç'un ...
Azerbaycan Kültür Günleri başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ...
 
‘Bunu vicdanlar kabul etmez’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kürtajla ilgili hazırladıkları raporu, Bakanlar ...
Trabzon şehidine ağladı
Hakkari'de terör saldırısı sonrası şehit düşen 8 askerden Trabzonlu Piyade ...
Şehit Gümüş’e hüzünlü veda
Hakkari’de şehit düşen askerlerden Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Gümüş’ün ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva