ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>SİYASET
27 Ocak 2021 Çarşamba - 16:45

Erdoğan: ‘Bize durmak haramdır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Erzurum ve Erzincan 7. Olağan İl Kongrelerinde yaptığı konuşmada, “İlk günkü aşkla, ilk günkü heyecanla ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Ulaşmadığımız ve gönlünü kazanmadığımız tek bir vatandaşımız kalmayana dek bize durmak, dinlenmek haramdır” dedi.

Erdoğan: ‘Bize durmak haramdır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Erzurum ve Erzincan 7. Olağan İl Kongrelerinde yaptığı konuşmada, “İlk günkü aşkla, ilk günkü heyecanla ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Ulaşmadığımız ve gönlünü kazanmadığımız tek bir vatandaşımız kalmayana dek bize durmak, dinlenmek haramdır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Erzurum ve Erzincan 7. Olağan İl Kongrelerine, AK Parti Genel Merkezi’nden video konferans yöntemiyle bağlanarak, partililere hitap etti.

TEBRİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede görev alacak teşkilat mensuplarını tebrik ederek, başarılar diledi.

AK Parti’nin bugünlere milletin duası yanında ailesinden, işinden, mesaisinden fedakârlık yapan dava erlerinin çabalarıyla geldiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yıllık iktidarları döneminde kimi medya kuruluşlarından terör örgütlerine, vesayet güçlerinden devlet içine çöreklenmiş çetelere kadar farklı odakların tehditlerine maruz kaldıklarını anlattı.

“KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN, İNSANLARIMIZI KÖKENİNE, MEŞREBİNE, MEZHEBİNE GÖRE AYIRMADAN HERKESİ KUCAKLAMAYA ÇALIŞTIK”

Tüm saldırılar karşısında “İman varsa imkân da vardır” diyerek her türlü zorluğa, yokluğa, imkânsızlığa rağmen yollarından geri dönmediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimseyi dışlamadan, kimseyi ötekileştirmeden, insanlarımızı kökenine, meşrebine, mezhebine göre ayırmadan herkesi kucaklamaya çalıştık. 81 vilayetimizin hepsine, ilçelerinden en ücra köylerine kadar 83 milyonun her birine mesajlarımızı ulaştırmaya gayret ettik. Bölen değil birleştiren; kutuplaştıran değil kucaklaştıran; kardeşi kardeşe düşürmek isteyenlere inat vatandaşlarımızın tamamını Türkiye ortak paydasında buluşturan bir kadro olduk” diye konuştu.

AK PARTİ VİZYONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin, AK Partiyle beraber ilk kez 24 saat kapısını kendine açık tutan, derdiyle dertlenen, sevincine ortak olan, sıkıntılarına çözüm üreten, halka hizmeti Hakka hizmet olarak gören farklı bir zihniyete kavuştuğunu belirterek, “İnsanlarımız, belediyelerden iktidara kadar devletin her kademesinde her türlü meselesiyle ilgilenen dinamik, vizyoner, gayretli bir kadroyla tanıştı. Millete tepeden bakan, milleti hor-hakir gören, gerici-yobaz-takunyalı diyerek sürekli insanımızı aşağılayan jakobenizmin yerini, ‘insanı yaşat ki devlet yaşın’ diyen şiarıyla yepyeni bir anlayış aldı” dedi.

18 YILDA 15 ZAFER

Milletin de AK Parti’ye sahip çıktığını, destek verdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun neticesinde son 18 yılda girdikleri 15 seçimin tamamından zaferle çıktıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ile mücadele edenlerin “Stockholm Sendromu’ diyerek milleti aşağıladığını, Anadolu insanına “makarnacı”, “kömürcü”, “mürteci, yobaz, takunyalı, göbeğini kaşıyan adam” dediklerini, “Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi olacak” serzenişiyle de içlerindeki kini ortaya saçtıklarını anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar da işe yaramayınca, her hafta CHP Genel Başkanı’nın yaptığı gibi muhtarından emeklisine, öğretmeninden askerine, müteahhidinden memuruna toplumumuzun farklı kesimlerini tehdit etmeye başladılar. Hemen her gün, bir CHP yöneticisi tarafından, ülkesi ve milleti için ter dökenler, gerekirse vatanı için canını vermeyi göze alanlar ‘militan’ denilerek hedef tahtasına konuluyor” açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN’DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütünün şehir eşkıyalarına çukur eylemlerinde “arkadaş” diyerek aklama yarışına girenlerin, bugün devletin valisine, kaymakamına, askerine ahlaksızca militan iftirası attıklarına dikkat çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Milletimizin canına kast eden PYD’li teröristlere gösterdikleri sempatinin onda birini kendi vatandaşlarına, mesela Diyarbakır’da evlatlarını örgütten kurtarmak için nöbet tutan acılı annelere göstermiyorlar. Bunun adı siyaset değil, siyasetsizliktir, bunun adı tam olarak beşinci kol faaliyetidir. Türkiye’de muhalefetin böyle bir akıl tutulmasına yakalanması Türk demokrasisi adına gerçekten endişe vericidir. Bu iç karartıcı tablo mevcut CHP yönetiminin siyasi tükenmişliğinin en bariz göstergesidir. CHP Genel Başkanı bu siyasi tükenmişlikle yüzleşmek varken, akla hayale gelmedik iftiralarla AK Parti ve Cumhur İttifakı’na saldırmaktadır. Parti teşkilatlarını sarmış taciz, tecavüz, yolsuzluk skandallarını, nefret söylemini körükleyerek milletimizin huzurunu kaçırmaya çalışmaktadır. Bizzat eski cumhurbaşkanı adaylarının ifadesiyle, CHP bugün yalan ve iftira merkezine dönüşmüş durumdadır.”

YENİ BİR DÖNEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü örgütün uzantılarıyla kurduğu ittifaktan dolayı CHP’nin siyasi parti kimliğini giderek kaybettiğine vurgu yaparak, “İnşallah 2023 seçimleri Türkiye’de CHP’nin rövanşist siyasetinin de tasfiye edildiği yeni bir dönemin müjdecisi olacaktır” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE’DEN BAŞKA VATANIMIZ, MİLLETİMİZDEN BAŞKA SEVDAMIZ YOK”

“AK Parti tarzı siyaset; kuşatıcı, kucaklayıcı, farklılıklara değil ortak noktalara odaklanan siyaset tarzıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz sadece kendi seçmenimizin değil, milletimizin tamamının emanetini taşıyan bir hareketiz. Biz dertliyiz, derdi olan, davası olan, ilkeleri, prensipleri, Türkiye için hayalleri ve kederleri olan bir partiyiz. Biz ‘önce millet, önce memleket’ diyen, ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ düsturuyla hareket eden bir kadroyuz. Her karışında bir yiğit yatan bu ülkeyi öyle kuru sözle değil; imanla, aşkla, büyük bir tutkuyla seviyoruz. Bizim Türkiye’den başka vatanımız, milletimizden başka sevdamız yok.”

SİYASET MİLLET İÇİN

Siyasetin ancak millet için, millete hizmet için yapıldığında anlamlı olacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyaset hırs ve rant için değil; vatana ve millete şükran borcunu ödemek için yapıldığında değerli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye için hayal kurmadıktan, milletin için dertlenmedikten sonra, siyaset sadece bir angaryadan ibarettir” diyerek, rehberlerinin yüzyıllardır bu kutlu davayı elden ele, nesilden nesile taşıyan ilim, hikmet ve gönül erleri olduğunu, yollarının da şehitlerin, gazilerin, kalbi ülkesi ve milleti için çarpanların yolu olduğunu söyledi.

“ENERJİMİZİ ÇALIŞMALARIMIZI DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN KULLANACAĞIZ”

Muhalefetin içine düştüğü çıkmazın işlerini kolaylaştırmadığını, bilakis sorumluluklarını daha da artırdığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir zaman muhalefete göre tavır alan, CHP’ye göre politika belirleyen, muhalefetin kıyafetsizliğinden medet uman bir parti olmadıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin kuruluşundan itibaren kendi projeleriyle yarışan ve sadece kendisine bakan bir parti olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Türk siyasetini saran vizyonsuzluğa rağmen, her gün bu ülke için hayal kurmaya ve bu hayalleri gerçekleştirmeye gayret ettik. Bunun için başkaları ne yaparsa yapsın, bizi işimize bakacağız. Türkiye için ne yapabiliriz, ona bakacağız. Milletimizin gönlündeki yerimizi nasıl güçlendiririz, ona bakacağız. Ülkemizi, bölgemizi ve dünyayı daha güvenli, daha huzurlu, daha müreffeh hâle nasıl getirebiliriz, ona bakacağız. Muhalefeti kendi bunalımlarıyla, kendi sığ tartışmalarıyla, kendi ‘Bizans oyunlarıyla’ baş başa bırakacak, asıl gündemimize odaklanacağız. Varsın onlar ‘ahlaksız siyaset’ bütün bunları yaparak oyalansınlar; biz vaktimizi ve enerjimizi kendi çalışmalarımızı daha ileriye taşımak için kullanacağız. Bizler milletin kapısını seçimden seçime çalan, hâlini-hatırını seçimden seçime soran bir parti asla olmadık, olmayacağız.”

İlk günkü aşkla, ilk günkü heyecanla Türkiye’ye hizmet etmeyi sürdüreceklerini, ulaşamadıkları, gönlünü kazanamadıkları tek bir vatandaş kalmayana kadar kendilerine durmanın, dinlenmenin haram olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasının, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilmesinin, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın vereceği mücadelenin başarısına bağlı olduğuna dikkati çekti.

Konuşmasının ardından kongrelerin düzenlendiği salonlara ayrı ayrı bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni görev alan teşkilat mensuplarına başarılar diledi.

KAYNAK HABER METNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
Kurtulmuş’tan Vali Memiş’e ziyaret
 
Jandarmadan tefecilere operasyon
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş’tan Vali Memiş’e ziyaret
AK Parti 7. Olağan Erzurum İl Kongresine katılmak üzere Erzurum’a gelen ...
Oz güven tazeledi
Ak Parti Erzurum 7. Olağan İl kongresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
Horasan’dan Erzurum’a AK Köprü
Horasan İlçesi’nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ...
 
Bahçeli gündemi değerlendirdi
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Uydurma Gülnaz ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum’a seslenecek
AK Parti, 27 Ekim Çarşamba günü Buz Hokeyi Salonu’nda yapılacak 7. Olağan ...
Aydemir: ‘Bahadıroğlu milli vicdanın sesiydi'
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Hakka yürüyen Yavuz Bahadıroğlu’nun ...
 
Erzurum AK Parti’de Kongre heyecanı
AK Parti Erzurum il Kongresi 27 Ocak’ta gerçekleştirilecek. Kongreye Cumhurbaşkanı ...
Bahçeli: ‘Türkiye’nin gündeminde erken seçim yok’
Bahçeli, “Cumhur İttifakı’nın gayesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ...
AK Parti’den yeni kanun teklifi
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM’ye sunacakları kanun teklifine ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva