ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
15 Eylül 2018 Cumartesi - 11:58

Erbaş: “Her cami aynı zamanda bir mekteptir”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bitlis’te din görevlileri ile bir araya geldiği toplantıda, “Gençlerimizi bizden koparmak isteyenlere fırsat vermeyin” dedi.

Erbaş: “Her cami aynı zamanda bir mekteptir”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bitlis’te din görevlileri ile bir araya geldiği toplantıda, “Gençlerimizi bizden koparmak isteyenlere fırsat vermeyin” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bitlis’te din görevlileri ile bir araya geldi. Bitlis Eren Üniversitesi Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Erbaş, müezzininden imamına, Kur’an kursu öğretmeninden vaizine, müftüsüne, müftülük çalışanlarına kadar tüm din görevlilerinin hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten men eden ve bu vesileyle kurtuluşa ermeyi arzu eden topluluk olduğunu söyledi. Din görevlisi olmanın büyük bir nimet olduğuna değinen Erbaş, “Bu büyük nimetin karşılığında biz nasıl şükredeceğiz? Çalışarak, gayret ederek, gece gündüz demeden çocuklarımızla, gençlerimizle, her yaştan insanımızla ilgilenerek, onların camilerle gönül köprülerini kurarak bunu yerine getireceğiz, şükrümüzü böyle yerine getireceğiz” dedi.

Cahiliye döneminde yaşananları hatırlatan Erbaş, “O günü bugünle bir mukayese edelim daha mı az cehalet var? O gün kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu, ama bugün kız çocukları adeta ruhen gömülüyor. Bir bakınız etrafımıza, o gün sömürü düzeni vardı, bugün yok mu? Irkçılıktan kaynaklanan belaları hep birlikte yaşıyoruz, hep birlikte bu belaları def etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“ULAŞMADIĞIMIZ BİR GENÇ KALMAYACAK”

“Peygamber Efendimizden sonra peygamber gelmeyecek" diyen Erbaş, “Peygamberden sonra o karanlık dönemler bir daha yaşanmayacak anlamına gelmez; işte yaşanıyor. Peki, peygamberlerin görevini kim yapacak? Alimler yapacak, bizler yapacağız hep birlikte. Peygamber Efendimizin yatacak zamanı var mıydı, oturacak zamanı var mıydı? İlk inen ayetler. Ne var o ayetlerde? Okumak var, oku emri var, öğrenmek var, öğretmek var, kalem var, kalemle yazmak var, ilim var, irfan var. İkinci inen ayetlerle ilk inen vahiydeki ayetlerin münasebetini kuralım. Tamam, ilim, okumak, yazmak, bunları hallettiniz. Peki, ne yapacaksınız bunları hallettikten sonra? İkinci inen vahye bakınız, 'Ey örtüye bürünen, kalk ve insanları uyar.' İşte ikinci gelen ayeti kerimeye bizim çok dikkat etmemiz lazım. Yıllarca emek veriyoruz, okuyoruz, okutuyoruz. Bunu ne yapacağız, o öğrendiklerimizi nasıl kullanacağız? Her hafta her hocamız, her talebimiz, her hafta köy, kasaba dolaşacak, ulaşmadığımız bir genç kalmayacak, ulaşmadığımız bir çocuk kalmayacak, çalmadığımız bir kapı kalmayacak. Öğrendiklerimizi anlatacağız. Eğer biz böyle hareket edersek, işimiz vaktimizden çok dersek, işte o zaman Rabbimiz bize bunun neticelerini çok güzel bir şekilde gösterecek” şeklinde konuştu.

Erbaş, bayan hocalara özellikle evleri ziyaret etmelerini tavsiye ederek, “Aileleri, kızlarımızı, annelerini ziyaret edeceksiniz, sadece Kur’an kursumuza gelsin de onları okutalım diye beklemeyeceksiniz. Kapı-kapı dolaşacaksınız, irşat vazifesi başka türlü olmaz” ifadelerini kullandı.

“BU ÇOCUKLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ”

“Gençlerimize sahip çıkmamız lazım” diyen Erbaş, “Sizler sadece camilerde değil okullarda olacaksınız, çocuklarımızı ziyaret edeceksiniz, öğretmenlerimizi ziyaret edeceksiniz, onlarla hasbihal edeceksiniz. Gençlerimizi bizden koparmak isteyenlere fırsat vermeyeceksiniz. Dinden, imandan uzak birtakım ideolojiler bizim gençlerimizi bizden nasıl alıyorlar? Başımızı yastığa koyduğumuz zaman ne olur düşünelim, başımızı iki elimizin arasına alalım düşünelim. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Ama bilgisizlik, ama birtakım mihraklar, birtakım ideolojik temsilciler çocuklarımızı, gençlerimizi bizden koparmaya çalışıyor. Bizim onlardan uzak durmamız onları bizden uzaklaştırıyor. Mademki Peygamberimizin varisiyiz o zaman Peygamberimiz gibi davranmak zorundayız. Üzülmeyeceğiz, gevşemeyeceğiz bazı olumsuzluklar olabilir insanlık hali. Olumsuzluklar bizi gevşekliğe sürüklemeyecek. Ama gayret edeceğiz, çünkü insana ancak ve ancak çalıştığının karşılığı vardır” dedi.

“HER CAMİ AYNI ZAMANDA BİR MEDRESEDİR, BİR MEKTEPTİR”

Sahih dini bilgiyi anlatmak için hutbelerin, vaazların önemli fırsatlar olduğunun altını çizen Erbaş, “Cami dersleri çok önemli fırsatlardandır. Camileri sadece namaz kılmak için açılıp kapanan mekanlar olarak değerlendirmeyeceğiz. Her cami aynı zamanda bir medresedir, bir mekteptir. Camilerimiz işte bu tür güzellikleri bağrında taşımalı. Mektep olma, medrese olma güzelliğini, zenginliğini kıyamete kadar devam ettirmeli. Bunu istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

 
Doğu’da Arkeoloji Dünyasını heyecanlandıran buluntu
 
Terör bitti, ata sporu at yarışları hız kazandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da Arkeoloji Dünyasını heyecanlandıran buluntu
Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan ...
Ceylan ve Günaşdı il tarihine ışık tuttu
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim ...
Pasinler Zaferi 970’inci yılında
Anadolu’nun fethinin baş zaferlerinden olan 1048 Pasinler savaşı bu yıl ...
 
Toprağın altından tarih çıktı
Roma İmparatorlu’ğunun Doğu hattında günümüze kadar gelen tek lejyon kalesi ...
DAP’ta Tarihi Kent Bölgelerinin Tanıtımı Projesi
DAP İdaresi’nin “Tarihi Kent Bölgelerinin Canlandırılması ve Tanıtımı ...
“Kerbela'dan bir esinti” aşure çadırı
Hz. Hüseyin 72 yareniyle birlikte Kerbela'da şehit edilişinin yıldönümü ...
 
TYB 2018-2019 faaliyet takvimini açıkladı
Kısa adı TYB olan Türkiye Yazarlar Birliği’nin 15 Şubesinden biri olan ...
Hafız Sert Erzurum’u gururlandırdı
Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Hafızlık ...
Türk Halk Edebiyatına büyük hizmet
Aşıklar diyarı Kars’ta, Türkiye’nin tanınmış halk ozanları Kars Kalesinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva