ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
HABERLER>SİYASET
24 Haziran 2012 Pazar - 12:15

Engellilere AK yaklaşım

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Dolunay Derneği Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak’ı bir grup partiliyle birlikte evinde ziyaret etti.

Engellilere AK yaklaşım

IŞIK ÇAPANOĞLU
KARS (İHA) - AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Dolunay Derneği Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak’ı bir grup partiliyle birlikte evinde ziyaret etti.
Engellilerin her zaman yanında olduğunu belirten milletvekili Kılıç, Kars’ta hizmete giren 15 Halk Otobüsü’nde engelli ablemi olmasına rağmen, engelli vatandaşların bu imkandan yaralanamasının çok üzücü olduğunu belirtti.
Bir süre Kars Dolunay Derneği Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, ile sohbet eden Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ocak’ın engellilerin yaşadıkları sorun ve sıkıntıları anlatması üzerine dolmuşçulara seslenerek dolmuşçuların vicdanlarına seslendiğini ve gerekli duyarlılığın gösterilmesi gerektiğini söyledi.
AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Kars’ta son olarak 15 dolmuş ihale edilirken benin istirhamımdı, belediye başkanının arzusuydu ve engelli arkadaşlarımızında talepleri idi. Dolmuşlarda engelli bireylerin rahat seyahat edebileceği ortamın sağlanması lift sisteminin bulunması ve bunların hayatına ciddi bir şekilde katkı yapmasıydı. Bu gerçekleşmiş evet 15 dolmuşun bu tertibatı olduğunu öğrendik biliyoruz. Ne yazıkki bunlar sadece bir çok uygulamamızda olduğu gibi tamamen göstermelik olduğu ve bunların kullanıldırılmadığı, bu insanlarımızın hayatlarına bir katkı yapmadıklarını üzülerek öğrenmiş bulunuyorum” dedi.
DOLMUŞÇULAR KENDİLERİNİ ENGELLİLERİN YERİNE BEŞ DAKİKALIĞINA KOYARAK ONLARI ANLAMAYA ÇALIŞSINLAR
Her kesinin bir gün engelli olabileceğine dikkat çeken milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Bu öncelikle insani bir sorumluluk. Aynı zamanda bunlar ekmeğini bu işten kazanan insanlar, ayrıca bunlar bu dolmuş hatlarını almak isteyince, bir dolmuşun nasıl olması noktasındaki bir taahhütleri idi. Onlardan rica ediyorum bu üç duyarlılığı yerine getirsinler. Bir insan haklarına saygı göstersinler, engelli haklarına saygı göstersinler, yapmış olduğu taahhütleri yerine getirsinler ve bir empati yapsınlar. Yani medeni insan olmanın bir gereğide bu başkasının yerine kendilerini koymayı öğrensinler. Bunlar, onlar için hiç önemli olmayan belki iki üç dakikalarına mal olacak veya iki tane insanın yerini engelleyeceklerini düşündükleri, bu insanların hayatında bunun ne kadar önemli bir olay olduğunu kendilerini onların yerine beş dakikalıkta olsa koyarak anlamaya çalışsınlar. İnanıyorumki her insanın kendisinde insani taraf daha ağırdır. Bunu ortaya çıkarmaya çalışsınlar. Ve gereğini yapsınlar. Bu son derece üzücü bir konu ve engellilerimizin bu noktada ciddi bir beklentileri var” diye konuştu.
ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HANGİ SAATTE, HANGİ DOLMUŞUN NEREDEN KALKACAĞINI BİLECEKLERİ BİR SİSİTEM GETİREBİLİR
Dolmuşçulara sorarsanız bunun süre kıskacından kaynanaklanan bir şey olduğunu ifade ederek kendilerine göre haklı bir takım gerekçeler bulabileceklerini ifade eden AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Fakat bunların hiç birinin savunulacak bir tarafı yoktur. İsterlerse bunun içinde ayrı zamanlarda dolmuş linglerinin dışındaki zamanlarda buna özel vakit ayırabilirler. Veya hergün bir dolmuşu bu şekilde çalıştırarark engelli arkadaşlarımızında hangi saatte hangi dolmuşun nereden kalkacağını bilecekleri bir sisitem getirebilirler bunlar çok zor şeyler değil. Önemli olan herkesin insan olduğunun unutulmaması, insana saygıyının ön plana çıkarılması, onlar düşünüldüğü zaman bunlar çok basit çözülecek şeyler. İnsan ön plana çıkmayan işin başarı şansı yok. Özellikle hemşehrilerimizin vicdanlarına seslenmek istiyorum. Bu duyarlılığı göstersinler” şeklinde konuştu.
Kars Dolunay Derneği Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak’ta AK Partililerin kendilerini evlerinde ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek özetle şunları söyledi:
“ Bu dolmuşların bizler için alınması, üzerinde engelli ablemi olmasına rağmen bizleri almaması büyük bir sıkıntı. Bunun çözüm yolunu herkes oturup konuşarak helledebiliz. Belediye ile dernek olarak bizle, Domuşçular derneği oturup bunun nasıl olacağını , alt yapı çalışmalarının nasıl yapılacağını life göre dolmuş duraklarının yanında rampa yapılması, bunların hepsi oturup konuşılacak ama bizler konuşmuyoruz. Önümüze sorunu getirenin ağzını kapatmak için her türlü çareyi arıyoruz. Çözüm için çare arasak yapamayacağımız, çözemeyeceğimiz sorun kalmaz. Kars’ı daha güzel bir noktaya taşımak için elbirliği yapmamız lazım. El birliği derken 2 yaşındaki çocuk ile 100 yaşındaki insana kadar. Herkesin bu il için, insanca bu ilde yaşayabilmek için taşın altına elini koyması lazım.”
Ziyarete AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Kılıç, İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan ve partililerde eşlik etti. Bir süre sohbet edilen ziyaret sonrasında AK Parti Milletvekili Faruk Ocak’ın evinden ayrılarak Ankara’ya gitmek için havaalanına geçti.

 
Küçükoğlu basın toplantısı düzenledi
 
Sanat onların da hakkı…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükoğlu basın toplantısı düzenledi
Ak Parti Erzurum İl kongresinde aday olduğunu açıklayan Recep Küçükoğlu, ...
Günay Doğu turunda
Bayburt’taki Baksı Müzesi'nin açılış törenine katılmak üzere bugün havayolu ...
Şenkaya’da peyzaj yatırımı
Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, “İlçemizin en büyük sorunlarında ...
 
‘Önceliğimiz, sosyal belediyecilik’
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz , sosyal sorumluluk bilinciyle şekillenmiş ...
AK Parti’de Başbakan hazırlığı
AK Parti 29 Haziran’da Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek ...
Sağlık Sen’den yetki açıklaması
Sağlık Sen Şube Başkanı Abdullah Duman, 2009 yılında Memur-Sen'e bağlı ...
 
Ankara’da Erzurum mesaisi
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın başkanlığında Ankara’da bir araya ...
Güneş’ten Osmanlı Ruhu vurgusu
Hak ve Hakikat Partisi Genel Başkanı Dursun Güneş, İslam aleminin kurtuluşunun ...
AK Parti Kongre’ye hazır
AK Parti Erzurum İl Başkanlığında, 4. olağan kongresine hazırlık toplantısı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva