ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>SİYASET
4 Aralık 2010 Cumartesi - 00:31

Engelliler istihdam imkanı bekliyor

Sağlık-Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Sahip oldukları doğal engellerle mücadele etmeyi başarmış engelliler, halen siyasal, ekonomik ve sosyal hayatın eşit bireyleri olma mücadelesi için diğerlerinden daha fazla mücadele etmek zorunda kalmaktadırlar” dedi.

Engelliler istihdam imkanı bekliyor

ERZURUM gazetesi
 Sağlık-Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Sahip oldukları doğal engellerle mücadele etmeyi başarmış engelliler, halen siyasal, ekonomik ve sosyal hayatın eşit bireyleri olma mücadelesi için diğerlerinden daha fazla mücadele etmek zorunda kalmaktadırlar” dedi.
//HERKES BİRGÜN ENGELLİ OLABİLİR
Hayatın her anında engelli bir birey olma ihtimalinin var olduğu gerçeğinin yıl boyunca unutulduğunu dile getiren Duman, “Hayata tutunmak için direnen engellilerimize, sahip olduğumuz yanlış bakış açısı ve yargılar nedeniyle nasıl hayatı çekilmez kılabildiğimizi düşünmeden geçirdiğimiz bir yılın daha 3 Aralık günündeyiz. Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Sahip oldukları doğal engellerle mücadele etmeyi başarmış engelliler, halen siyasal, ekonomik ve sosyal hayatın eşit bireyleri olma mücadelesi için diğerlerinden daha fazla mücadele etmek zorunda kalmaktadırlar. Engelli nüfus içindeki işsizlik oranı Türkiye genelindeki işsizlik oranının çok üzerindedir. Sosyal imkanlara erişim onlar için daha yorucudur.
//ARAŞTIRMA SONUÇLARI
Yapılan araştırmalar engelli nüfusun, halkın engelliye bakışından, medyada engellilerin muhtaç insanlar olarak yansıtılmasından rahatsız olduklarını, engellilere karşı toplumsal ilginin samimiyetine güven duymadıklarını ortaya koymaktadır” dedi.
Engelli bireylerin ve ailelerinin toplumla bütünleşme sürecini; yoksulluk, eğitimsizlik, fiziksel şartların olumsuzluğu, özel hayata ilişkin sorunlar, işsizlik gibi nedenler geciktirdiğini anlatan Abdullah Duman, daha sonra şunları kaydetti;  “Özellikle toplumsal hayata katılımın en önemli göstergesi ve temel bir insan hakkı olan çalışma hakkı, engelli vatandaşlarımız açısından halen temel bir sorun olarak varlığını sürdürmekte, hatta diğer sorunlara da temel teşkil etmektedir. Gerek sendikamızın 2009 toplu görüşmelerinde mutabakata aldırdığı ve 2010 yılı başında yürürlüğe giren engelli yakını bulanan kamu çalışanlarına erken mesai, nöbet ve gece vardiyasından muafiyet hakkı, gerekse son Anayasa değişikliği ile verilen pozitif ayrımcılık engellilerin hayata karşı mücadelesini kolaylaştırma amaçlı düzenlemeler olmuştur. Ancak toplumsal duyarlılığı geliştirmenin yasalarla mümkün olmadığı bilinmelidir. Devletin yasa çıkartmanın ötesine de geçerek, engellilerin sosyal hayata katılımını en kolay biçimde sağlayacak tedbirleri alması ve denetim altında tutması gerekmektedir.
//SOSYAL DEVLET YAKLAŞIMI
Öte yandan engelli vatandaşlarımıza hizmet veren sosyal hizmet kurumları da unutulmamalıdır. Sosyal devlet için, insan hayatına verilen değerin nispetini en iyi gösterebileceği alanların başında sosyal hizmet kurumları gelmektedir. Hizmetin en iyi şekilde verilebilmesi için bu kurumlara ve burada hizmet sunan insanların sorunlarına gereken önem verilmelidir. Bu kurumlarda emeğini ortaya koyan ve engellilerin eğitiminden bakımına kadar bir çok konuda yükünü taşıyan sosyal hizmet çalışanları unutulmamalıdır. Olağanüstü güç şartlarda görev yapan sosyal hizmet çalışanlarının haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, başta engelliler olmak üzere sosyal hizmet götürülen tüm toplum kesimlerine daha nitelikli ve verimli hizmet sunulmasını sağlayacaktır.
//SOSYAL HİZMETLERİN ÜSTÜN YAKLAŞIMI
Sosyal hizmet çalışanları, bazen bir annenin evladına, kardeşin kardeşe yapmadığı hizmeti, çocuk, özürlü, yaşlı ve bakıma muhtaç binlerce insanımızın bakımı gibi ulvi bir görev üstleniyor. Bu noktada sosyal hizmet çalışanlarımızın fedakarlıkları unutulmamalıdır. Gerek sosyal hizmet kurumlarının başta personel ihtiyacı olmak üzere yapısal sorunlarının çözümü, gerekse bu kurumlarda özverili bir şekilde çalışanların çalışma koşulları ve ekonomik hakları açısından yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturmak devlet için ertelenemez bir sorumluluktur. Bu düşüncelerle Sağlık-Sen olarak engelli vatandaşlarımızın, toplumsal hayatın üretken ve katılımcı bireyleri olarak yaşamlarını sürdürmelerinin en büyük dileğimiz olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Yaşanan sorunların çözümü ve toplumsal duyarlılığın artırılması noktasında devletin daha etkin bir rol üstlenmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz.”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mevlüt BAYRAK 4 Aralık 2010 Cumartesi 23:33

Abdullah kardeşim meseleyi çok güzel izah etmişsin.Ağzına sağlık.Başarılar dilerim.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Engelliler toplumun ayrılmaz parçası”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 3 Aralık Dünya Özürlüler ...
Pozitif ayırımcılık beklentisi
Bu yılın 11 ayında Erzurum’da Büyükşehir kapsamında kişi başına düşen ...
AK Parti 2011’i halka tanıtacak
AK Parti İl Başkanlığı Erzurum halkını 2011 kapsamında yapılan tesislerle buluşturacak.
 
Bulutlar Köşk'e el attı..
Palandöken Belediyesi, Yukarı Köşk Mahallesinde Savcılar sokağı ile Kiremitlik ...
Yakutiye’de parke taş nostaljisi
Yakutiye Belediyesi, Kazım Karabekir mahallesinin 5 sokağınıda taş ile döşedi.
Bakana istifa çağrısı
Türk İmar-Sen Erzurum Şube Başkanı Rıfkı Kızıldaş, “Tapu Kadastro Teşkilat ...
 
'Cuntacılar yargılansın diyenler nerede?'
MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, referandumdan sonra ilk kez basının ...
Meclis, enerji sorunlarını ele aldı
Erzurum İl Genel Meclisi üyelerine bu yıl öngörülen ödenek miktarı yetmedi. ...
HAS Partiye Çakma Milli Görüşçü ithamı
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanlığınca tanışma toplantısı düzenlendi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva