ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
19 Mayıs 2016 Perşembe - 07:05

Engelliler için AB açılımı

M.COŞKUN-Yakutiye Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ‘Bedensel Engelli Gençlerin Topluma Entegrasyonunda Sosyal Hizmet Sunumu Projesi’ ile 20 personel 18-29 Mayıs tarihleri arasında Almanya’ya gidiyor.

Engelliler için AB açılımı

‘Bedensel Engelli Gençlerin Topluma Entegrasyonunda Sosyal Hizmet Sunumu Projesi’ Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın 2015 yılı Erasmus + Ana Eylem 1-Yetişkin Eğitimi kapsamında desteklenen projeler içerisinde yer aldı. 2012-2015 yılları arasında Yakutiye Kaymakamı olan Ahmet Katırcı döneminde hazırlanan proje hakkında bilgi veren Yakutiye Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Yakutiye Kaymakamlığına bağlı olarak çalışan, engellilere hizmet sunan kurumlarda görev yapan 20 personelin AB ülkeleri Almanya ve Danimarka’ya 10’ar gün süre ile gideceğini belirtti. Helvacı, İlk Hareketlilik Bu Hafta 18-29 Mayıs 2016 tarihlerinde Almanya’nın Nürnberg şehrinde Kaymakamlığımızın Engelli Yaşam Merkezi, Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi, Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu, Yakutiye Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Merkezi Müdürlüğü çalışanlarından oluşacağını söyledi.

AVRUPA ÖRNEĞİ İLE ERZURUM’DA UYGULANACAK

Projenin amacını anlatan Helvacı, “Amacımız, genç engellilere yönelik sosyal hizmet sunumlarını yerinde inceleyip, işbaşı eğitimlere katılarak bilgi beceri ve deneyim elde etmelerini sağlamak ve iyi uygulamaları ülkemizde transfer etmektir. Bu şekilde Kaymakamlığımız ile diğer Avrupa ülkeleri arasında kurumsal ve toplumsal düzeyde ilişkiler geliştirilerek, Erzurum’un engellilere yönelik hizmet kalitesinin geliştirilmesine de destek verilmesi planlanıyor. Gezi 10 kişi ile gerçekleştirilecektir. İkinci hareket ise Eylül Ayında Danimarka’ ya yine aynı kurumlarımızın farklı çalışanlarına yönelik gerçekleştirilecek. İş başı eğitimlerine katılan personelimiz aynı zamanda edindikleri bilgi beceri ve deneyimleri engellilere yönelik hizmet veren kurumlarımızda çalışan eğitimcilere aktarmaktan sorumlu olacaklardır. Aynı zamanda projemizin Ekim, Kasım ve Aralık aylarında düzenleyeceğimiz toplantılar ve seminerlerle yaygınlaştırma faaliyetleri ile edinilen deneyimin engellilere hizmet eden tüm çalışanlarımıza aktarılmasını sağlayacaklar.” dedi.

ALMANYA’DAN BİLGİ TOPLANACAK

İlk ziyaretin gerçekleştirileceği kuruma dair bilgiler veren Helvacı, “Almanya’nın Nürnberg Dietersheim beldesinde bulunan CamphillDorfgemeinschaftHausenhof kar amacı gütmeyen ve hayırseverler tarafından desteklenen bir dernek olarak faaliyet göstermektedir. Dünya çapında 100’e yakın işletmeye sahip olan bu oluşumun Almanya'daki 12 kuruluşundan biridir.  Bir köy topluluğu olarak planlanmış olup köy içerisinde birçok tesisten oluşmaktadır. Engelli insanların sosyal hayata kazandırıldığı köyde sosyal-terapik çalışmalar bütüncüldür ve engelli insanlarla engelsiz insanların birlikte bağımsız bir hayat yaşamalarını sağlayacak toplum, iş ve yaşam şekilleri geliştirilmektedir. Konaklama yerlerinin, çalışma alanlarının, dükkân, kafe, tiyatro, fırın gibi toplumsal yaşam becerilerini kazandıran birimlerin bulunduğu köyde engellilik bir eksiklik olarak değil, her bir bireyin bireyselliğinin ifadesi olarak görülmektedir. Köydeki iş süreçleri her bir engelli bireyin çalışma alanında belli oranlarda katkıda bulunabileceği ve bağımsız çalışabileceği şekilde düzenlenmektedir. Tarım ve bahçe işleri Hausenhof’da biodinamik yöntemlerle yürütülmektedir. Bu köyde engelliler eğitmenler, stajyerler, sosyal hizmet çalışanları, diğer çalışanlar ve onların aileleriyle birlikte yaşamaktadırlar.” diye konuştu.

 
Karakuş: ‘Önceliğimiz, Milli Kültürümüzdür’
 
GHSİM’de Milli coşku
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Mazlumların duası bizimle’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, çeşitli temas ve ziyaretlerde ...
‘İslam Dünyası kendisiyle yüzleşmeli’
Sudan İrşad ve Vakıflar Bakanı Dr. Ammar Hüseyin Mirgani ve beraberindeki ...
Fethi Gemuhluoğlu’na vefa
Yeşilyurt Belediyesi ve Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi işbirliği ile Fethi ...
 
Ekonomide Kamu-Sanayi İşbirliği süreci
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) ev sahipliğini yaptığı Kamu-Üniversite ...
Ermenilerden yeni tezgah
ASİMED Başkanı Dr. Savaş Eğilmez, Almanya’da son günlerde Ermeni meselesinin ...
“Hayâ, hayattır, hayâsızlık ölümdür”
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez “Eğer bugün kıyamet kopacaksa, ...
 
ERGİM tanıtım turunda
Erzurum Genç İş Adamları Meclisi (ERGİM) Başkanı Kağan Alparslan Çakır ...
TeknoGP-2 Jüri Sunumu yapıldı
2015 yılında başvuru yapan 78 proje arasında ilk 20 ye kalan TeknoGP-2 ...
Sağlık Bakanlığı'na 27 bin personel alınacak
Sağlık Bakanlığı, bakanlık ve bağlı kuruluşlarına 2016 yılı içerisinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva