ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan öğrenci ve öğretmenlere seminer
Jandarmadan öğrenci ve öğretmenlere seminer
Vatandaşları dolandıran çete çökertildi
Vatandaşları dolandıran çete çökertildi
Yolcu otobüsünden çok sayıda kaçak silah çıktı
Yolcu otobüsünden çok sayıda kaçak silah çıktı
Erzurum Kamuda 22’inci sırada
Erzurum Kamuda 22’inci sırada
Erzurum eğitime odaklandı
Erzurum eğitime odaklandı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
4 Ağustos 2010 Çarşamba - 08:50

Engeliyle değil eserleriyle anılmak istiyor

OSMAN URAS (İHA) - Anne ve babasının kan uyuşmazlığı nedeniyle engelli olan, ellerini kullanamayan ve sol ayağıyla resim yapan 20 yaşındaki Erzurumlu Yusuf Arslan'ın "Sol Ayağım 5" adlı resim sergisi Muğla'nın Bodrum ilçesinde açıldı.

Engeliyle değil eserleriyle anılmak istiyor

Bodrum Belediye Başkanlığı önünde açılan karakalem ve yağlı boya olmak üzere 63 eserden oluşan sergi yoğun ilgi gördü. Bodrum Belediyesi'nin katkılarıyla açılan sergide, gösterilen ilgiden memnun olan Yusuf Arslan "Ben çok mutluyum. Engellerimle değil resimlerimle anılmak istiyorum. Engelli olanlar ben engelliyim demesin. Hepsinin yapacağı bir şey vardır. İçlerindeki elması çıkarıp işlesinler. Onlarında bir yeteneği var" dedi. Konuşma güçlüğü çeken Yusuf Arslan kendi hayal gücü ile resimler yaptığını ve soyut resim çalıştığını söyledi.
//BAŞKAN KOCADON’DAN ÖVGÜ
Sergiyi gezen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bu kardeşimize destek olabilmek bizi mutlu etti. Sergi açma isteği bize söylendiğinde, ona yardımcı olacağımızı, elimizden gelen desteği vereceğimizi belirttik. Engelli bireylerimizde bu toplumun bir parçası. Onlarda üretebiliyor onlarda bir şeyleri başarabiliyor. Yusuf Arslan bu konuda güzel bir örnek" dedi.
//ESERLER BEĞENİ TOPLADI
El İşi Emekçileri Grubu kurucularından Jale Demir de Yusuf Arslan'ı tanıdıklarında resimlerini çok beğendiklerini söyledi. Yusuf Arslan'ın 10 yıldır resim yaptığını anlatan Jale Demir, "Ona bizlerde katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Eğitim almak ve dünyaya açılmak istiyor" ifadelerini kullandı.
1990 yılında Erzurum'da doğan Yusuf Arslan'ın anne ve babasındaki kan uyuşmazlığı nedeniyle iki günlükken sarılık hastalığına yakalandığı, erken teşhis ve tedavi yapılamadığı için beyin hücreleri hasar görerek işlevini yapamaz hale geldiği belirtildi. Beş çocuklu ailenin 2. çocuğu olan ve engelli büyüyen Yusuf Arslan'ın azmi sayesinde 9 yaşında iken ayakları ile yere basabildiği ifade edildi.
Babası 49 yaşındaki Abdullah Arslan, şöyle konuştu: "Doğumdan sonra 72 saat içerisinde kan değişimi oluyormuş. Ama gecikme olunca Yusuf bu durumda kaldı. 9 yaşına kadar yatalak bir çocuktu. Sürekli tedavi gördü. 2007 yılı sonlarında da bir beyin ameliyatı geçirdi fakat yararını göremedik. Bu duruma Yusuf çok üzüldü. Hayal dünyası bir anda yıkıldı ama kendini toparlamayı, hayata tutunmayı yine başardı."
Yusuf Arslan'ın okula giden kardeşinin yardımı ile okuma yazmayı öğrendiği, 10 yaşında iken kız kardeşinin kalemi ve kağıdına sol ayağının parmaklarını kullanarak kalemle resim yapmaya başladığı öğrenildi.
HAYATA KÜSMEDİ
Baba Abdullah Arslan, oğlunun "Elimle yapamıyorum ama ben bunu ayağımla yapacağım" dediğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: "Yusuf eğitim almadı, hayal gücü ile duygu ve düşüncelerini tuala yansıtıyor. Aynı zamanda kitap yazmaya başladı. Yaşadıklarını 'Sol ayağım' diye bir kitaba yansıtacak. Henüz bitirmedi. Yusuf'un en önemli engeli konuşmakta güçlük çekmesi. Karşısındaki insanlar sabırla dinlerse anlatabiliyor. Zaman zaman 'Baba kimse beni dinlemiyor' diye üzülüyor. Resim konusunda eğitim
almak istedi ama olmadı. Geçen yıllarda güzel sanatlar lisesi sınavına girdi. 100 puan almasına rağmen engelinden dolayı kaydını yaptıramadık. Şu an açık liseye devam ediyor."
Bodrum Belediyesi'ne desteklerinden dolayı teşekkür eden Abdullah Arslan sözlerine şöyle devam etti: "Sergi 8 ağustos'a kadar açık kalacak. Resimleri satışa sunuldu. Elde edilen gelir en azından kendi masraflarını karşılıyor. Geçen yıl bir sergi açtık. 82 eserinden 2 bin 200 lira geliri oldu. Onlarda tual ve boya masraflarını karşıladı. Sadece bana yük olmuyor. Bende bir kurumda hizmetli olarak çalışıyorum. Bazen 'Baba üzülme. Ben sağlıklı bir insan olsaydım belki topluma zararlı bir insan olabilirdim'
diyor, benim üzülmemi istemiyor."
Yusuf Arslan'ın ilk sergisini 23 Nisan 2003'de açtığı belirtildi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum yemek kültürü marka değerde
ERZURUM (İHA) - Yılın uzun bir bölümünü karlar altında geçiren Erzurum'da ...
Körfez’de Erzurum damgası
Körfez Erzurumlular derneğini Mayıs ayı içinde üyelerine söz vermiş olduğu ...
İl Genel Meclisi’nden turizm atağı
Samet Özünal(GHA) – Erzurum İl Genel Meclisi, Tortum Şelalesi, Narman ...
 
Erzurum’un kültürel etkinlik haritası çıkarıldı
ERZURUM(GHA) – Erzurum’da çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerince ...
Erzurumlu Ozanlar, Seyrani için atışacak
Her yıl geleneksel olarak yapılan Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali ...
Bilmece kültürümüzü de yitirdik
ERZURUM (İHA) - Erzurum’da önceden uzun kış gecelerinde bir araya gelen ...
 
Özkılıç’a Türk Dünyası ödülü
Eğitimci Yazar, Erzurum Gazetesi köşe yazarı Nurullah Özkılıç Türk Dünyası şairler ödülü aldı.
İnternet sahafları vurdu
ERZURUM (İHA) - İnternet kullanımının yaygınlaşması ve bilgi akışının ...
Erzurumlunun Türbe uğuru
Erzurum'da dünya evine giren çiftler nikah memurunun karşısına geçip 'evet' ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva