ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
2 Mayıs 2017 Salı - 13:50

Enerji Panelinde Erzurum vurgusu

Üsküdar Üniversitesinde düzenlenen "100 Yıldır Bedeli Kanla Ödenen Petrol" konulu açık oturumda konuşan Prof. Dr. İbrahim Öztek, "Bugün Orta Doğu'ya hakim olan, stratejik olarak bütün dünyaya hakim olabilir" dedi.

Enerji Panelinde Erzurum vurgusu

Üsküdar Üniversitesinde düzenlenen "100 Yıldır Bedeli Kanla Ödenen Petrol" konulu açık oturumda konuşan Prof. Dr. İbrahim Öztek, "Bugün Orta Doğu'ya hakim olan, stratejik olarak bütün dünyaya hakim olabilir" dedi.
Üsküdar Üniversitesinde Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğünce, "100 Yıldır Bedeli Kanla Ödenen Petrol" konulu açık oturum düzenlendi. Azerbaycan İstanbul Konsolosu Yadulla Paşayev, çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyelerinin katıldığı ve Dr. Zihni Papakçı’nın koordinatörlüğünde düzenlenen açık oturumda konuşmacı olarak, Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, Prof. Dr. Aykut Kazancıgil ve Prof. Dr. İbrahim Öztek yer aldı.
Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, Hazar petrolleri çerçevesinde 200 yıl evvel Azerbaycan’da bulunan ve üretilen petrolün ilk kez nerelerde kullanıldığını, Rusların Azerbaycan'ı işgalinden sonra yaşanan olayları, Nobel kardeşleri, Azerbaycan’a akın eden dünya bilim adamlarını, petrolün neden olduğu savaşları ve petrolden ilk zengin olan milyonerleri o günün fotoğrafları ile anlattı.
Prof. Dr. Aykut Kazancıgil, Birinci Dünya Savaşı'nın petrolün bulunduğu Orta Doğu'yu hedef aldığını ve Osmanlı coğrafyasında sürdüğünü söyledi. 100 yıldır petrolün sebep olduğu savaşlar ve ölümlerin, son 10 yılda giderek arttığını, milletlerin göçe zorlandığını, ölüm korkusu ile yurtlarını terk ettiklerini belirten Kazancıgil, "Petrole bağlı savaş, kan ve gözyaşı dünyanın büyük bir kısmının mutsuzluğunu ifade etmektedir" dedi.
Prof. Dr. İbrahim Öztek ise, Orta Doğu, ve Büyük Orta Doğu Projesi hakkında bilgi verdi. Öztek, "Zamanın ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice: 7.8.2003 Washington Post gazetesinde yayınlanan yazısında 'BOP ile Türkiye dahil 22 ülkenin sınırları rejimleri ve haritaları değişecek' demiştir. Bu projenin amacı, ABD'nin kendisine Orta Doğu'da rakip olabilecek muhtemel bir gücün oluşmasını engellemek, askeri gücü ve teknolojik imkanı ile Orta Doğu'yu kontrol etmek, Orta Doğu bölgesinde petrol ve doğalgaz kaynaklarında denetim, İsrail’in emniyetini sağlamak, Avrupa Birliği, Çin ve Japonya’yı bu kaynaklardan uzak tutmak, Orta Doğu'daki tüm petrol ve doğalgaz yatakları ile diğer zenginliklerine serbestçe ulaşmak, İslami terör diye adlandırdıkları terörü önlemektir.
Hedefi, Fas’tan Pakishtan’a uzanan genişletilmiş BOP ile sosyal, kültürel ve mental gelişimini tamamlayamamış İslam ülkelerinin tüm varlıklarına el koymak ve sömürmektir. Yani çok özel stratejik ortağımız, bizim sınırlarımızı, rejimimizi ve haritamızı değiştireceğini açıklıyor, fakat biz ABD’nin bu amacı karşısında 15 yıldır sessiz kalıyoruz. Bu proje Orta Asya ile devam ederek Çin’e kadar uzanmaktadır. Çin ve Rusya’nın başı çektiği Şanghay İş Birliği Amerikan kuşatmasına karşıdır. Zira Amerika’nın gözü ayrıca Hazar’ın, Kazakistan’ın, Türkistan’ın petro-gazındadır. Bu enerji aç gözlülüğü dünyamızı her an kana bulayacak bir gidiş göstermektedir. Orta Doğu'da da Şanghay İş Birliğine benzer bir işbirliği gerekmiyor mu?" şeklinde konuştu.

"Bugün Orta Doğu'ya hakim olan, stratejik olarak bütün dünyaya hakim olabilir"
"Birinci Dünya Savaşı'nın nedeni de, Osmanlı topraklarında, henüz Osmanlı'nın kıymetini bilmediği petrol için değil miydi?" diyen Öztek sözlerine şöyle devam etti:
"Türk askeri 15 cephede birden savaşmak zorunda kalmıştı. Bu savaş, o günden beri sürmekte ve bedeli kanla ödenmektedir. Oyunun ikinci perdesi oynanmaktadır. Bugünün Orta Doğusu yüz sene öncesinin Osmanlı Türk toprağı idi. Emperyal güçler kana doymamıştır. Ayrıca Türkiye, dünyanın en büyük uranyum, toryum ve bor yataklarına sahiptir. Dicle ve Fırat’ın suları onlardan da kıymetlidir. Bu nedenle BOP’nin hedefindeki en önemli ülke Türkiyedir. Bugün Orta Doğu'ya hakim olan, stratejik olarak bütün dünyaya hakim olabilir. Türkiye ve Azerbaycan eskinin ipek yolu üzerinde olduğu gibi bugün de doğu batı petro-gaz enerji arterleri konusunda en önemli paya sahiptirler. Bu arterler, Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı, Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı, TANAP Doğalgaz Boru Hattı, Rusya, Türkiye, Avrupa Mavi Akım Projesi, İran-Türkiye Doğalgaz Boru Hattı, Kerkük-Ceyhan Petrol Boru Hattıdır. Hazar Geçişli (Türkmenistan- Türkiye-Avrupa)Doğal Gaz Boru Hattı ve Nabucco projelerini kapsamaktadır. Bunların emniyetli bir şekilde batıya ulaşması, Türkiye ve Azerbaycan’ın ekonomisinin gelişmesi, milletimizin huzur ve sükun içinde yaşayarak modern ve çağdaş medeniyetlerin üstüne çıkma gayretleri, üzülerek belirtmek isterim ki, bu Büyük Orta Doğu Projesince alabildiğince baltalanmaktadır. Çok önemli stratejik ortağımız Türkiye’ye minnet duygularını belirteceği yerde güney sınırlarımızda zırhlı araçlar gezdirmektedir. Öte yandan İncirlik hava üssünü istediği gibi kullanmakta, kürecikte konuşlandırdığı on bin kilometre menzilli füzeleri ile Türkiye’nin hedef hale gelmesine ve en basitinden nüfusunun yarısı Türk olan İran’ın Türkiye’ye düşman olmasına neden olmaktadır. Yöneticilerimiz, ülke ve millet bütünlüğümüze kasteden bu tür projelere karşı çok daha kapsamlı, manevra kabiliyeti yüksek, onların projelerini alt edecek projeler üretmek zorundadır" dedi.

 
’Uluslararası Öğrencilerden Erzurum'a övgü
 
Nisan ayı Kaymakamlar Zirvesi tamamlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Totik'ten yerli otomobil açıklaması
NESRİN ÇETİNKAYA-Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği ...
Ziraat Fakültesi Dünya Markası olma yolunda
NESRİN ÇETİNKAYA-Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji ...
Dini Temsil sorununa akademik yaklaşım
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen, “Dini Temsil ...
 
Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi başladı
'Yöresel ürünlerimize sahip çıkmak için coğrafi işaret almak lazım. Bizim ...
Erzurum, TÜBİTAK gündeminde
Sivil Toplum Kuruluşları tarafından oluşturulan 'TÜBİTAK Bilim Teknoloji ...
Erzurum genç il
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK Çocuk İstatistikleri 2016 sonuçlarını paylaştı. Erzurum ...
 
Erzurum 21. sırada..!
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum 2016 yılında gerçekleştirilen evlilikler içinde 16-17 ...
“Haçlı hiçbir zaman emelinden vazgeçmez”
Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği konferansta konuşan Kazım Karabekir’in ...
Müftü Sula: Anmak değil, anlamak gerekir
M.COŞKUN-Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, düzenlediği basın toplantısında, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva