ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
HABERLER>SPOR
6 Şubat 2022 Pazar - 12:09

Emrah Özbay’a vefa

Hotar, ‘Çalıştayımızın ismini aldığı, gönlünü dağcılık sporuna vermiş, üniversitemiz mezunu merhum Emrah Özbay kardeşimizi saygı ve rahmetle anıyor; milli sporcumuzu anısına gerçekleştirdiğimiz etkinliğin Erzurum etabında bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Emrah Özbay’a vefa

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 8. Uluslararası Emrah Özbay Buz ve Kaya Tırmanış Çalıştayı’nın ‘buz’ etabı Erzurum’da başladı. 7 ülkeden 16 uluslararası sporcunun katıldığı; Dokuz ve Eylül isimleri verilen şelalelerde gerçekleştirilen tırmanışlar nefesleri kesti.
Faaliyet gösterdiği her alanda olduğu gibi sporda da öncü bilimsel ve akademik çalışmalara imza atan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 8. Uluslararası Emrah Özbay Buz ve Kaya Tırmanışı Çalıştayı’nın 4-7 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen ‘buz’ etabı Erzurum’da başladı. DEÜ mezunu ve 2014 yılında geçirdiği bir kaza sonucu hayatını kaybeden Türk Dağcılık Milli Takım Sporcusu ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörü Emrah Özbay’ın anısına gerçekleştirilen tırmanış, Tortum ve Uzundere’de yapıldı. Dünyanın önde gelen dağcılarının yer aldığı ve 7 ülkeden 16 profesyonel sporcunun katıldığı zorlu buz etabı; Uzundere ilçesi Cevizli Köyünde geçtiğimiz yıl keşfedilen adını Dokuz Eylül Üniversitesinden alan ‘Dokuz’ ve ‘Eylül’ ismi verilen şelalelerin de olduğu 13 noktada düzenlendi.
Dünyaca ünlü sporcular, olağanüstü bir gayret ve çaba göstererek 25 ila 30 metre arasında değişen şelalelere nefes kesen tırmanışlara imza attı. 8-11 Şubat tarihlerinde İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi Kayalıklarında gerçekleştirilecek ‘kaya’ etabı öncesinde sporcular, hem soğukla hem de zorlu koşullarla mücadele etti.
Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde, aralarında milli sporcuların da olduğu birçok sporcunun yer aldığını ve DEÜ Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi ile bilimsel ve akademik çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, dağcılığa da özel önem verdiklerini belirterek, “Güzel ülkemiz, eşsiz coğrafyasıyla dağcılık sporu için de bir çekim merkezi olma özelliği taşıyor. Biz de 8. Uluslararası Emrah Özbay Buz ve Kaya Tırmanışı Çalıştayına ev sahipliği yaparak ülkemizde dağcılık sporunun gelişmesine ve Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çalıştayımızın dağcılıkta daha çok uluslararası organizasyonun gerçekleştirilmesine ve kültür köprüleri kurulmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu tür organizasyonların çoğalmasıyla ülkemizde dağcılık sporunun gelişeceğini ve bayrağımızı uluslararası yarışmalarda temsil edecek sporcuların yetişeceğini düşünüyoruz. Çalıştayımızın ismini aldığı, gönlünü dağcılık sporuna vermiş, üniversitemiz mezunu merhum Emrah Özbay kardeşimizi saygı ve rahmetle anıyor; milli sporcumuzu anısına gerçekleştirdiğimiz etkinliğin Erzurum etabında bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Rektör Hotar, DEÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştiren çalıştayın ikinci programının 8-11 Şubat tarihlerinde İzmir Selçuk’ta yapılacağını hatırlatarak, “DEÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Öğr. Gör. Çetin Bayram ve mensuplarımızın yoğun emekleriyle milli mücadelemizin sembol şehirlerinden Erzurum’daki bölümün tamamlanmasının ardından güzel İzmir'imizde bu anlamlı etkinliğin kaya tırmanış etabını düzenleyeceğiz” diye konuştu.

 
Karla mücadele ekipleri seferber oldu
 
 Palandöken 400 bin kişiyi ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da curling ligi heyecanı
2021-2022 Türkiye Curling Federasyonu faaliyet programında yer alan Curling ...
Erzurum kampında tarih gündemi
‘Erzurum Sanat Kampı’na katılan Üniversiteli gençler, Türkiye Cumhuriyeti’nin ...
İpçioğlu: ‘Hedef önce elemeleri geçmek’
Türkiye Kayak Federasyonu Kayakla Atlama Milli sporcumuz Fatih Arda İpcioğlu ...
 
Erzurumspor Manisa maçını Güldal yönetecek
Erzurumspor’un Pazar günü evinde oynayacağı Manisa FK karşılaşmasını Tarık Güldal yönetecek.
Cirit atlarının kar üstünde dansı
Erzurum’da at üzerinde yapılan cirit sporu asırlardır yaşatılıyor. Kıyasıya ...
Horasan Belediye Gençlikspor’un hedefi 3. lig
Erzurum 1. Amatör Küme A grubunda namağlup liderliğini devam ettiren Horasan ...
 
 Curling Yükselme Müsabakaları tamamlandı
Türkiye Curling Federasyonu tarafından düzenlenen 2. Lige Yükselme Müsabakaları ...
Yüz sporcu bilardoda yarıştı
Bilardo Erzurum İl Birinciliği ve Üç Bant Müsabakaları sona erdi. Dereceye ...
ERULDER misafir öğrencileri ağırlandı
2021-2022 Eğitim Öğretim yılı güz dönemi biterken Erzurum Uluslararası ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva