ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
28 Mart 2017 Salı - 11:02

Ekonomide 'OSB' gündemi

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, “Türk sanayicisi bugün üretmiş olduğu yüksek katma değerli ürünlerle dünya ile rekabet ediyor. Bu rekabette en büyük gücümüz Organize Sanayi Bölgeleri (OSB)” dedi.

Ekonomide  OSB  gündemi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü, 2017 Yılı Yatırım Programı’nda yer alan OSB ve sanayi sitesi yönetimlerini bilgilendirme toplantısını ASO 1. OSB ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantıya Bakanlık Müsteşarı Ersan Aslan, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, çok sayıda Bakanlık bürokratı ve sanayici katıldı.

“OSB sistemi Türkiye’nin 55 yıldır sürdürdüğü en güzel ve en başarılı projelerin başında yer alıyor”
Toplantının açılış konuşmasını yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, OSB’lerin ülke sanayisi için taşıdığı öneme dikkat çekti. Özdebir, “Ülkemizin yaşadığı iki tane önemli sorun var. Bunlardan bir tanesi işsizlik diğeri ise cari açığımız. Her iki sorunumuzun da ilacı olacak kişiler yeni kurulan OSB’lerin yöneticisi olan sizlersiniz. Ülkemizin daha kaliteli üretime ve daha fazla ihracata, bunu yapabilmek için de yatırım yerine ihtiyacı var. OSB sistemi Türkiye’nin 55 yıldır sürdürdüğü en güzel ve en başarılı projelerin başında yer alıyor. Bu yapılar bütün dünya tarafından takdir ediliyor. Ankara Sanayi Odası olarak, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle Kazakistan'ın Çimkent şehrinde ve Rusya’nın St. Petersburg kentinde Türkiye tarzında organize sanayi bölgesi kurduk. Organize Sanayi Bölgeleri olarak Bakanlığımızın sorunlarımıza çözüm odaklı bakış açısını memnuniyetle karşılıyoruz. Türk sanayicisi bugün üretmiş olduğu yüksek katma değerli ürünlerle dünya ile rekabet ediyor. Bu rekabette en büyük gücümüz OSB’ler. Dolayısıyla OSB’lere daha fazla iyileştirme yapılarak, pozitif ayrımcılığı artırmalıyız" diye konuştu.
Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ise yaptığı konuşmada, “Sanayide yakaladığımız büyüme ve ivmeyi, kredi desteği verdiğimiz yeni OSB ve sanayi siteleri ile birlikte daha ileri noktalara taşımayı hedefliyoruz. Bakanlığımızca OSB’lere verilen önem son yıllarda dikkat çekecek düzeyde arttı. Yatırımlara verilen kredi desteğinin atıl kalmaması, kamu kaynaklarının etkin, verimli ve rasyonel kullanılması amacıyla hazırlanan mevzuat çerçevesinde kredi desteği verilecek projelerin seçimi titizlikle yapılmaktadır. OSB ve Sanayi Sitelerinin (SS) ülkemizin ekonomik kalkınmasında taşıdığı önemden hareketle bakanlığımız yatırım programında yer alan projelerin hızlı bir şekilde tamamlanarak sanayicimizin hizmetine sunulması için çalışmalarımız sürdürülmektedir. 2016 yılı sonu itibariyle;173 OSB ve 470 SS projesi bakanlığımızca kredi bazlı desteklenerek hizmete sunulmuştu. Tamamlanan OSB projelerine bakanlığımızca 2017 yılı fiyatlarıyla 4,2 Milyar TL, SS projelerine ise 5,4 Milyar TL kredi kullandırılmış olup, bundan sonra da OSB ve SS uygulamalarına yönelik istikrarlı devlet desteğinin sağlanmasına devam edilecektir" değerlendirmesinde bulundu.
Bakanlık Müsteşarı Ersan Aslan da 2017 yılında yaklaşık 19 bin kişiye istihdam imkanı sunacak en az 7 OSB projesi ve 2 Sanayi Sitesini tamamlamayı planladıklarını belirtti. Ersan, “Sanayinin fiziksel gelişimi, konusunda ilk akla gelen uygulama, ülkemizin ve bakanlığımızın yıllardır bilgi ve tecrübe sahibi olduğu OSB yapılanmasıdır. Bundan yaklaşık 55 yıl önce başlayan OSB uygulamaları yıllar içerisinde gelişerek dünyaya örnek teşkil edecek bir model haline gelmiştir. OSB’ler gerekli alt yapı hizmetleri, sosyal tesisler, teknoparklar, eğitim kurumları ile planlı bir şekilde parsellenerek belirli sistemler dahilinde sanayiciye tahsis edilmektedir. Bir yandan kendi içindeki arazi kullanımını yatırımcılar için verimli hale getirirken, diğer yandan da kentleşmeyi yönlendirmek ve çevre sorunlarını önlemek gibi üst ölçek plan bütünlüğünde yararlar sağlamaktadır. Bugün gelinen noktada Bakanlığımızca kuruluş işlemleri tamamlanan 298 OSB yer almaktadır. 2023 yılı hedefimiz OSB sayısını 350’ye çıkarmak. Ayrıca 65 yeni OSB projesinin daha alt yapı inşaatını tamamlayarak 1 milyon ilave istihdam oluşturmaktır” dedi.
Konuşmaların ardından Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Soner Erkek, 2017 yılı iş programlarının değerlendirilmesi; Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Baş Müfettişi Himmet Akkaya, OSB ve sanayi sitelerinin sorumlulukları; Uzman Hakan Okumuş, yapım işlerinde örnek uygulamalar; Uzman Emrullah Emen, dijital dönüşüm; KOSGEB Daire Başkanı Ahmet Merih Özyılmaz, KOSGEB destekleri hakkında sanayicilere bilgi aktardı. Program, ASO 1. OSB gezisi ile sona erdi.

 
Korkut: 'Köyler, kolektif üretim ile kazanacak'
 
Büyükşehir ESKİ Çat’ta altyapıya yoğunlaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müftü Yazıcı'dan Kul Hakkı uyarısı
M.COŞKUN-Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı, Dünyadaki birçok kötülüğün, kavga ...
Kara Fatma'ya vefa
Prof. Dr. Sabahattin Özel, Kurtuluş Savaşı’nda Kara Fatma’nın Kocaeli ...
Baydemir Orta Asya’dan Nevruz Kutlamalarını anlattı
Baydemir, “Orta Asya’dan Nevruz Kutlamaları” konulu sunumu gerçekleştirdi.
 
Erzurum’dan Almanya’ya organik köprü
M.COŞKUN-‘Erzurum’da Organik Et ve Süt Üretiminin Yaygınlaştırılması’ ...
'Erzurum’a baktığımız zaman bunu hissederiz zaten'
Özhaseki, “Camiler daima medeniyetimizin gerek mimari açıdan, gerek toplumsal ...
Ekonomide Erzurum-İstanbul işbirliği köprüsü
Teknoloji tabanlı yenilikçi iş fikirlerinin ticari ürünlere dönüşmesine ...
 
Öge'den önemli tespitler
Medyanın, dini endüstriyel bir ürün olarak, bir reklam aracı olarak görmemesinin ...
'Cumhuriyet’in Önsözü-Çanakkale'den Erzurum'a'
Kartal Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla ...
Allah onları başımızdan bozmasın
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK istatistiklerle Yaşlılar 2016 Araştırması sonuçlarını açıkladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva