ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum genç yetenekleri ağırlayacak
Erzurum genç yetenekleri ağırlayacak
OBM’den Ormanları koruma seferberliği
OBM’den Ormanları koruma seferberliği
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
HABERLER>EKONOMİ
25 Temmuz 2012 Çarşamba - 03:36

Ekmeklerini ateşten çıkarıyorlar

Hava sıcaklıklarının 30 dereceye ulaştığı Erzurum’da Ramazan ayı ile birlikte özellikle fırın işçileri zor günler yaşıyorlar. 90 derece sıcak altında pide üretimi yapan fırın işçileri, “Ekmeğimizi ateşten çıkarıyoruz. Ramazan ve oruç işlerimizi daha da zorlaştırdı” dediler.

Ekmeklerini ateşten çıkarıyorlar

EMRAH AKKAYA
ERZURUM (İHA) - Hava sıcaklıklarının 30 dereceye ulaştığı Erzurum’da Ramazan ayı ile birlikte özellikle fırın işçileri zor günler yaşıyorlar. 90 derece sıcak altında pide üretimi yapan fırın işçileri, “Ekmeğimizi ateşten çıkarıyoruz. Ramazan ve oruç işlerimizi daha da zorlaştırdı” dediler.
Fırıncılar pide yapmanın özellikle ramazan ayında oruçlu oldukları için çok zor olduğunu belirtiyorlar. Pide ustası Erhan Aslan, “Fırının içindeki sıcaklık 250 derece bizim durduğumuz alan ise 80 ile 90 derece arasında değişiyor. Sıcak insanı çok bunaltıyor birde oruçluysanız dayanılmaz hale geliyor. Bana göre biz daha yüksek maaş almalıyız bu sıcakta emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Sonuçta vatandaşa hizmet için çalışıyoruz” dedi.
EKMEĞİMİZİ ATEŞTEN ÇIKARIYORUZ
Erzurum’a özgü olan lavaş ekmeği de Ramazan ayı ile birlikte yoğun rağbet görüyor. Lavaş üreticileri normal çalışma sürelerinden daha yoğun çalışıyorlar. İşlerin iyi gitmesinden mutlu olan lavaş üreticilerinin tek sıkıntısı Ramazan ayıyla birlikte artan sıcaklar. Lavaş ustası Necmeddin Kılıç, “35 senedir bu mesleği yapıyorum. Erzurum’da tandır kültürü çok eskilere dayanıyor. Bende çırak olarak başladığım bu mesleği sürdürmeye çalışıyorum. Bizim işimiz ateşle biz ekmeğimizi ateşten çıkarıyoruz. Yaklaşık olarak 80 derece sıcaklıktaki ateşte lavaş pişiriyoruz. Onla birlikte sıcaktan bizde pişiyoruz. Özellikle Ramazan'da tandıra olan ilgi artıyor. Dolayısıyla daha çok ateş başında oluyoruz. En çok oruçlu olduğumuz için susuzluk çekiyoruz“.

 
Aziziye’de Hayır Köprüsü
 
Karateciler rekor kırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çok katlı otoparkta geri sayım
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkezi Yönetim Caddesi’nde yapımına ...
Erzurum’a Ekonomi Bölgesi
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, serbest bölge hüviyeti olan ancak tek bir ...
Ramazan pidesinde ‘altın’ sürprizi
Erzurum'un Oltu ilçesinde ekmek fırını işletmeciliği yapan Şenol Yeniçırak, ...
 
Pasinler’de ilk hasat
Pasinler ilçesine özgü salatalıklar tarlalardan toplanmaya başladı.
Dünya’nın 3’üncü tüneli olacak
Çift tüp olarak açılacak ve 14 kilo metre uzunluğu ile tamamlandığında ...
Kadayıf satışlarında patlama
Ramazan ayında Erzurumluların asırlık vazgeçilmez damak tatları arasında ...
 
TOBB Şirketleşme verileri açıklandı
TOBB 2012 Haziran ayı bazlı kurulan ve kapanan şirket sayılarını açıkladı. ...
OSB’den TEDAŞ’a tepki
Aziziye ilçesi Organize Sanayi Bölgesinde sık sık elektrik kesintisi yapıldığını ...
Sağlık için 117.3 milyon TL harcandı
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2012 yılı ilk altı aylık kamu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva