ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
HABERLER>EKONOMİ
2 Nisan 2013 Salı - 12:57

‘Ekmeğini İsraf Etme’ Kampanyasına destek

Ekmeğini İsraf Etme” kampanyasına Pasinler Meslek Yüksek Okulu’da destek verdi. Pasinler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç Dr. Süleyman Karslı’yı makamında ziyaret eden TMO Erzurum Şube Müdürü Necati Temir, ekmek israfının önlenmesiyle ilgili düzenlenen kampanyaya destek istedi

‘Ekmeğini İsraf Etme’ Kampanyasına destek

MURAT ÇANKAYA
ERZURUM (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 75. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda başlatılan “Ekmeğini İsraf Etme” kampanyasına Pasinler Meslek Yüksek Okulu’da destek verdi. Pasinler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç Dr. Süleyman Karslı’yı makamında ziyaret eden Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Erzurum Şube Müdürü Necati Temir, ekmek israfının önlenmesiyle ilgili düzenlenen kampanyaya destek istedi.
Ekmek israfının önlenmesinin toplumsal duyarlılığın ve sosyal sorumluluğun gereği olduğunu kaydeden Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Süleyman Karslı, “İnsanoğlunun en fazla tükettiği gıda ürünlerinin başında şüphesiz ekmek gelmektedir. Alın terini, emeği, paylaşmayı ve bereketi ifade eden ekmeğe saygı gösterdiğimiz gibi, onun israf edilmesinin üzüntüsünü de hepimiz hissederiz. Çünkü bizim ecdadımız, zengin de olsa, fakir de olsa ekmeğe bir gıda maddesi olarak değil, bir nimet olarak bakmış ve ona her türlü saygıyı göstermiştir. Bu bağlamda ekmek israfının önlenmesi noktasında başlatılan kampanyayı oldukça anlamlı olur." dedi.
Toprak Mahsulleri Ofisi olarak ilçede bir dizi çalışma yapacaklarının altını çizen Necati Temir, “Öncelikle Pasinler Meslek Yüksek Okulu’ndan başlayarak, tüm eğitim kurumlarında afişlerle duyurular yaparak çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgilendireceğiz. Pasinler’de tüm kamu kurumları ve kahvehanelerde projenin tanıtımını yapıp, sosyal sorumluluk ve toplumsal farkındalık oluşturacak." diye konuştu.
Yapılan araştırmalarda yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin değerinin 1,5 milyar lira olduğunu, bu parayla 80 hastane, 500 okul yapılabileceğini belirten Toprak Mahsulleri Ofisi Erzurum Şube Müdürü Necati Temir, günde 101 milyon ekmek üretildiğini, 95 milyon ekmeğin tüketildiğini ve 6 milyon ekmeğin ise çöpe atıldığını söyledi. Temir; “Ekmeğimizi israf etmeyelim, tasarruf edelim” sloganıyla yola çıktıklarını, tarlada çiftçinin alın teri olan ekmeğin sofrada hepimizin alın teridir, emeğidir diyerek ekmek israfının önlenmesi konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.
Kurumlarının ana görevinin hububat piyasalarının düzenlemesini sağladığını ve ekmeğin de hububatın temel öznesi olduğunu kaydeden (TMO) Erzurum Şube Müdürü Necati Temir, ayrıca bizler misyon gereği, çiftçinin, köylünün buğdayı yetiştirirken harcadığı emeği, özveriyi, çabayı tüm yönleriyle görebilen bir kuruluş olarak, ekmeğin israf edilmesinin üzüntüsünü derinden hissedenlerdeniz. “Ekmeğe atfedilen bütün kutsal değerlere rağmen, gerek dünyada ve gerekse ülkemizde en fazla israf edilen gıda ürününün de ekmek olduğu bilinmektedir. Üretilen ekmeğin önemli bir kısmı ne yazık ki, gıda olarak tüketilmeyip, çöpe atılmakta ya da hayvan yemi olarak kullanılmaktadır. Yüz milyonlarca insanın aç uyuduğu ve açlıktan hayatını kaybettiği bir dünyada ekmeğin çöpe atılması, israf edilmesi yürek yaralayan bir olgudur. İsraf edilen sadece ekmek değil, çiftçinin emeği, alın teri, milli servetimiz ve dünyadaki aç insanların haklarıdır. Bu yıl kuruluşunun 75. Yılı olan TMO, görevi itibarıyla üretici ve tüketiciyi koruyacak piyasa tedbirleri almaya devam ederken, sosyal bir yara olarak gördüğü ve boyutu gittikçe artan ekmek israfı konusunu da toplumumuzun gündemine taşımak, duyarlılık yaratmak ve ekmek israfını azaltmak üzere bir kampanya başlatmaya karar verilmiştir. Biz, yerde gördüğümüz ekmeği alıp öptükten sonra alnımıza koyan ve onu bir duvar kovuğuna itinayla yerleştiren duyarlı bir toplumun mensuplarıyız. Zengin yoksul ayrımı olmaksızın her sofranın baştacı olan ekmeğin bereketine ve kutsiyetine inanırız. Yıl boyu sürecek ekmek israfını önleme kampanyasının bireysel ve toplumsal duyarlılığın oluşmasına katkı sağlaması ümidini taşıyoruz.” diye konuştu.
Toprak Mahsulleri Ofisi Erzurum Şube Müdürü Necati Temir, Pasinler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Karslı’ya kampanyaya desteğinden dolayı da ayrıca teşekkür etti.
 

 
Casusluk davasına devam edildi
 
Polise mukavemetten 4 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
siyami 3 Nisan 2013 Çarşamba 08:45

farzedelim herkes ekmeğini tam yedi.çöpe gıda atılmadı.bu paralar aç insanlaramı gidecek.yoncalık haklı.ajitasyon başka şey verimlilik başka şey.

Yorumu oyla      7      4  
yoncalik, 2 Nisan 2013 Salı 15:37

Halen ayni muhabbet..yok israf olmasa hastane yapilir okul yapilir, yok ac yatmak zorunda kalanlar falan filan AYNI SALATA !! Bunun disinda biraz kafa yorma, sorunu baska yolla ele alma yok..Bol tribüne oynama, yuvarlak laflar..Bu Tür yazilari okuyunca artik kusasim geliyor ! Japonyada degil ekmek tabaga konan yemegin ücte ikisi cöpe gidiyor. Hastanelerimi yok ! Okullarimi eksik ! hayir tam tersi Dünyanin en gelismis ülkesi ! Cünkü caliskanlar. 6 milyon ekmek cöpe gitmesemiymis ! E peki ne olacak bu 6 milyon ekmekten, ekmek parasini cikaran Firincinin, ciftcinin, bakkalin hali ?? yettigi kadar üretsinler mi?? Iyi o zaman ayni sekilde giyim sektörünüde kapatalim ne gerek var birden fazla kazak pantolona ! Doga görevini halen dört dörtlük yapiyor..Atin cöpe, geri dönüsümü saglayin tekrar tekrar kullanin. Kafanizi kullanin !! Tembelliginize bahaneler uydurmayin !

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İthalatta gerileme
ÖZEL-Ekonomi Bakanlığı 2013 yılı Ocak-Şubat dönemi ithalat verilerini ...
OSB seçime gidiyor
Erzurumlu işadamı Zafer Ergüney, önümüzdeki Cuma günü gerçekleştirilecek ...
KUDAKA projeye odaklanacak
KUDAKA Genel Sekreteri Özmen, sadece Erzurum’un değil Erzincan ve Bayburt’un ...
 
Dış ticaret tavan yaptı
ÖZEL-Ekonomi Bakanlığı 2013 Ocak-Şubat dönemi ihracat verilerini açıkladı. ...
Demiryolu çalışanları iş bırakacak
Erzurum'da sendikaların üyelerinden oluşan 'Demiryolu Çalışanları Platformu' ...
Özmen tanıtım turunda
KUDAKA Genel Sekreterliğine yeni atanan Talha Bekir Özmen ve Erzurum Kamu ...
 
Girişimciler sertifikalarına kavuştu
Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve KOSGEB Erzurum ...
‘Ekmek bizim için mübarektir’
Toprak Mahsulleri Ofisi Erzurum Bölge Müdürü Necati Temir ve Kars Toprak ...
Yücelik ekonomi gündemini paylaştı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva