ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Emniyetten silah operasyonu
Emniyetten silah operasyonu
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
HABERLER>TÜRKİYE
28 Haziran 2013 Cuma - 15:39

Ekime kadar zam yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız doğalgaz ve elektrik fiyatlarında Ekim ayına kadar bir değişikliğin söz konusu olmayacağını açıkladı.

Ekime kadar zam yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız doğalgaz ve elektrik fiyatlarında Ekim ayına kadar bir değişikliğin söz konusu olmayacağını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Ostim Organize Sanayi Bölgesi Sanayici, İşadamı ve Yöneticileri Derneği üyelerini Bakanlık'ta kabul etti. Kabulün ardından gazetecilerin doğalgaz ve elektrik fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorusu üzerine Yıldız, doğalgaz ve elektrik fiyatlarında Ekim ayına kadar bir değişikliğin sözkonusu olmayacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Nabucco'dan geçecek doğalgazı temin edecek olan Şahdeniz Konsorsiyumu'nun Nabucco yerine Trans-Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ni tercih etmesine ilişkin, "Avrupa'nın kuzeyine mi güneyine mi gidecek,karar burada kilitlenmişti. Şu anda Avrupa'nın güneyine gitmesi tercih edildi ve Türkiye açısından önemli bir fark yok" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ostim Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Ülgener ve üyelerini makamında kabul etti. Yıldız, zaman zaman dernek üyeleriyle görüştüklerini bildirerek, "Bildiğiniz gibi bizim her türlü abonemizin, sanayicimizin, mesken sahiplerimizin ve vatandaşlarımızın enerjiyle alakalı problemlerini bizzat çözüyor ve bunun üzerinde de karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz" dedi.

Kabul sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldız, bir gazetecinin doğalgaz ve elektrik fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine, "Son bir ay içerisinde Gezi Parkı olayları ve farklı gerekçelerle Türkiye'deki döviz fiyatları yüzde 5.2 civarında, doların TL karşısındaki değeri arttı. Enerji maliyetlerimize de bu çok ciddi yansıyor ama müşterimizin lehine gerek doğalgaz, gerekse elektrik fiyatlarında herhangi bir fiyat değişikliği öngörmüyoruz.

Önümüzdeki ay içerisinde doğalgaz fiyatlarında bir değişiklik söz konusu olmayacak. Ekim ayına kadar da elektrik fiyatlarında herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Temenni ederim ki dolardaki bu artış biraz daha gevşesin ve makul seviyelere insin, çünkü enerji kalemlerinin özellikle ve büyük oranda ithal kaynaklara dayandığı için Bakanlık olarak istemek durumundayım. O yüzden bir fiyat artışı söz konusu değildir" dedi.

Başka bir gazetecinin 'Nabucco'dan geçecek doğalgazı temin edecek olan Şahdeniz Konsorsiyumu, Nabucco yerine Trans-Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ni (TAP) tercih etti. Neler söyleyeceksiniz?' sorusuna Yıldız, "Bizim, 25 Nisan 2011 tarihinde bu tür projelere hazırlıklı olmamız açısından Avrupa'nın güneyinden akabilecek doğalgaza karşılık bir anlaşma yapmıştık. Türkiye'de herhangi bir projeyi tercih etmek, diğerinden vazgeçmek anlamına gelmiyor. Türkiye olarak Şahdeniz-2 Korsorsiyumu'nun asıl gövdesi olan bin 800 kilometrelik ana omurgasını Türkiye'de TANAP'la inşa etmeye karar vermiştik. Bundan sonra 'Avrupa'nın kuzeyine mi güneyine mi gidecek', karar burada kilitlenmişti. Tabii, şu anda Avrupa'nın güneyine gitmesi tercih edildi ve bizim açımızdan çok önemli bir fark yok" cevabını verdi.

Bu tür uluslararası projelerin özellikle o boru hattının geçtiği ülkelerin siyasi istikrarıyla son derece bağlantılı olduğunu söyleyen Yıldız, "Türkiye'nin 6 milyar metreküplük doğalgaz ihtiyacının 2018 yılında karşılanmasına dönük yaptığımız anlaşma devam ediyor. Hem üretimin hem de taşımanın eş zamanlı olması lazım. TANAP'ta kamulaştırmayla alakalı işlemlere başlamış bulunuyor. Güzergahla alakalı her türlü proje çalışmalarını yapmış bulunuyoruz" dedi.

 

 
Eker dua aldı
 
‘Okullarının Bahçesinde Yatan Yiğitler’
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsviçreli gazeteci cevabını aldı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sarıkamış’ta ...
Doğu için tarihi adım
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının ray döşeme töreni Azerbaycan ve Gürcistan ...
Görmez’den Ehl-i Sünnet ve Ehl-i Beyt vurgusu
Görmez, “İslâm Medeniyetinin iki büyük ailesi olmuştur tarih boyunca. ...
 
Doğu’da BTK buluşması
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattını masaya yatırmak ve ray kaynak törenine ...
Gazze'de Erdoğan coşkusu
Gazze İslam Üniversitesi'ndeki mezuniyet töreninde, Başbakan Recep Tayyip ...
Başbakan müjde verdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 657 sayılı kanunun 4B maddesine göre, 5393 ...
 
‘Çocukların camiyle buluşması rahmettir’
Görmez, "Bu yaz kurslarında hiçbir şey yapmasak, sadece çocuklarımızın ...
‘Polisimiz kahramanlık destanı yazmıştır’
Erdoğan,"Polisimiz çok önemli demokrasi testinden başarıyla geçmiştir. ...
‘Tek Besmelemiz oyunları bozar’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Onlar milyonlarca twet atsınlar, bizim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva