ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SİYASET
23 Kasım 2014 Pazar - 16:27

‘Eğitim meselesi, ülke meselesi’

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Saadet Partisi GİK Üyesi Faik Çalık, eğitimin bir parti veya siyaset meselesi değil ülke meselesi olduğunu belirtti.

‘Eğitim meselesi, ülke meselesi’

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Saadet Partisi GİK Üyesi Faik Çalık, eğitimin bir parti veya siyaset meselesi değil ülke meselesi olduğunu belirtti.
Çalık,  "Türkiye'nin geleceğini gençler, gençliğin geleceğini ise öğretmenler inşa edecektir. Ancak böylesine önemli bir görevin sorumluluğunu omuzlarında taşıyan öğretmenlerimiz ne yazık ki hak ettikleri imkandan yoksundurlar. Öğretmenlerimiz en yüksek çalışma saatlerine sahip ülkeler sıralamasında birinci sırada yer alırken, aldıkları ücret sıralamasında maalesef en düşük ücret ile son sırada bulunmaktadır" dedi.
Faik Çalık mesajında "Türkiye'nin geleceğini gençler, gençliğin geleceğini ise öğretmenler inşa edecektir. 'Fikri hür vicdanı hür' gençler, ülkemizi adalet, kardeşlik ve özgürlük yurdu haline getirecektir.  Devleti ve milletiyle bütünleşmiş, en ileri seviyede insan hak ve özgürlüklerini gerçekleştirmiş, ekonomik kalkınmasını sağlamış müreffeh ve saygın bir Türkiye eğitimli gençlerle kurulacaktır. Ancak böylesine önemli bir görevin sorumluluğunu omuzlarında taşıyan öğretmenlerimiz ne yazık ki hak ettikleri imkanlardan yoksundurlar. Öğretmenlerimiz  büyük bir fedakarlık ve özveri ile görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır." ifadelerine yer verdi.
"EĞİTİM, ÜLKE MESELESİDİR"
OECD Ülkeleri Eğitim Raporlarının bu özveriyi çarpıcı rakamlarla ortaya koyduğunu dile getiren Çalık, "Bu rapor göstermektedir ki; Öğretmenlerimiz en yüksek çalışma saatlerine sahip ülkeler sıralamasında birinci sırada yer alırken, aldıkları ücret sıralamasında maalesef en düşük ücret ile son sırada bulunmaktadır. Almanya ve Hollanda'da öğretmenler 35 bin ila 70 bin dolar arasında değişen ücretler alırken, maalesef ülkemizde bir öğretmenin eline geçen yıllık ücret 14 bin dolar civarıyla  bunun üçte birini bile bulamamaktadır." dedi.
Sık sık değişen müfredat, yetersiz teknik altyapı ve keyfi uygulamaların öğretmenleri sürekli sorunlarla boğuşmak zorunda bıraktığını öne süren Çalık, şunları kaydetti, "Öğretmenlere huzurlu, güvenli ve müreffeh bir çalışma ortamı hazırlamak ülke yöneticilerinin öncelikli görevidir. Bunun için, öğretmenlerimiz, yaptıkları bu yüce görevin sorumluluğuyla doğru orantılı bir hayat standardına kavuşturulmalıdır. Maalesef eğitim sistemimiz çelişkilerle doludur. Bir yandan 100 bini aşkın öğretmen açığı bulunmasına rağmen, öbür yandan 250 bine yakın öğretmen adayının ataması yapılamamaktadır. Bunun nedeni de dışa bağımlı IMF programları doğrultusunda eğitime yeterince pay ayrılamamasıdır.  Sözleşmeli öğretmen atamaları ise artık bir drama dönüşmüştür. Bütün bunlar göstermektedir ki; eğitim sistemimizde ciddi bir 'planlama' 'kalite' ve 'yöneliş' problemi vardır. Burada temel soru; "Nasıl bir genç yetiştirileceği" sorusudur. Kendi medeniyetini bilen, sahip olduğu milli ve manevi değerlerle küresel rekabet içerisinde yerini alabilen, geleceğe hazır gençler yetiştirmek zorundayız. Eğitim bir parti veya siyaset meselesi değil, ülke meselesidir. Bu bilinç ve sorumlulukla eğitimin önündeki engeller kaldırılmalı, sorunlar çözülmelidir.
Saadet Partisi; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her platformda öğretmenlerimizin talep ve beklentilerinin takipçisi olacak, eğitim sistemindeki sorunların çözümü noktasında her türlü çabayı gösterecektir. Tüm imkânsızlıklara rağmen gelecek nesilleri yetiştirme konusunda gösterdikleri fedakârlık ve çaba nedeniyle öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü bütün içtenliğimle kutluyorum."
 
 

 
‘Öğretmenlik kutsal bir görev’
 
Termalspor 2’inci maçını da kazandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Öğretmenlik kutsal bir görev’
Bulutlar, “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin ...
Kaya: ‘Genel Merkez adayını destekleyeceğiz’
Geçtiğimiz günlerde 5. Olağan Genel Kurulu’nu yapan ve yeniden göreve ...
Yılmaz: ‘Bizler öğretmenlerin eseriyiz’
24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile bir basın açıklaması yapan AK Parti ...
 
Çöp poşetini Kılıçdaroğlu’na göstererek yardım istedi
Erzurum’da çöp toplayarak 2 çocuğuna bakan 35 yaşındaki Hanife Değirmenci, ...
Kılıçdaroğlu CHP’lilere seslendi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erzurum’da katıldığı bölge toplantısında ...
Kılıçdaroğlu Erzurum'da
Bugün sabah saatlerinde THY uçağıyla Erzurum’a gelen Kılıçdaroğlu, havalimanında ...
 
Kılıçdaroğlu Erzurum’a geliyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanlığı yarın Genel Başkan ...
Öğüt, Kılıçdaroğlu’nun şeceresini açıkladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
Çalık’tan Papa tepkisi
Saadet Partisi GİK Üyesi ve Erzurum İl Başkanı Faik Çalık 28 Kasım’da ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva