ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
21 Temmuz 2016 Perşembe - 14:16

Eğilmez’den FETÖ ve PKK değerlendirmesi

Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim üyesi Dr.Savaş Eğilmez, ülkemiz üzerinde hesabı olan kim varsa bu hesabı kapatmak için bebek katili PKK ve haşhaşi ruhlu Feto’yu kullandığını söyledi.

Eğilmez’den FETÖ ve PKK değerlendirmesi

Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim üyesi Dr.Savaş Eğilmez, ülkemiz üzerinde hesabı olan kim varsa bu hesabı kapatmak için bebek katili PKK ve haşhaşi ruhlu Feto’yu kullandığını söyledi.

 Terör ya da terörizmin, siyasal, dinsel veya ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla sivillere, resmî, yerel ve genel yönetimlere yönelik baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanı olduğunu anlatan Dr. Eğilmez, “Türk Milleti terörün, bu tanımda yer alan bütün boyutlarını yaşadı ve hala yaşamaktadır. 15 Temmuz akşamı da Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın defalarca uyarıp, şiddetle tedbir alınması gerektiğini haykırdığı ama çoğu kimsenin kulak ardı ettiği, terörün en hainini yaşadı” dedi.

 Türkiye’ye karşı yönelen terörist faaliyetlerin tamamen uluslararası bir yapı arz ettiğini dile getiren Dr.Savaş Eğilmez, “Biraz daha açık söylemek gerekirse Türkiye üzerinde hesabı olan devletler, pkk yı maşa olarak kullanıyorlar diye düşünürken, birkaç gün önce gördük ki asıl sinsi hazırlık FETÖ tarafından yapılıyormuş.

 Terörizmin medya olmadan yaşayamayacağı yaygın bir kanaattir. Terörizm modern dönemin bir olgusu olması da daha çok bu durum ile ilişkilendirilir. Terör örgütleri medya sayesinde propaganda yapar kendilerini farklı bir noktaya taşımak isterler. FETÖ terör örgütü de maalesef ülkemizde, medyayı tüm hücrelerine kadar kullanmıştır” diye konuştu.

 Terör örgütü ne istiyor? Bu örgütün amacı ne?

 “Ama şunu da asla unutmamalıyız; Türkiye her zaman bu gibi sorunlarla karşı karşıya kalacaktır. Önemli olan bizim ne tür önlemler alacağımızdır” diyen Dr.Savaş Eğilmez, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Şimdi birkaç soruya cevap bulmaya çalışalım;

 Örgütün amacı; iplerini tutan devletlerin istekleri doğrultusunda Türkiye’yi zayıf düşürmek ve Türkiye’yi yine örgütün iplerini tutan devletlerin istediği noktalara getirmek.

 Türkiye’yi Suriye, olmazsa Irak’ın geldiği duruma düşürmek.

 Bugün üzerinde bulunduğumuz, dünyanın kalbinin attığı bu bölgedeki Türk hakimiyetini zayıflatmak, kesintiye uğratmak ve nihayetinde sona erdirmek adına, tarih boyunca çok defa etnik veya dini özellikler üzerinden çatışmalar çıkarılmaya çalışılmıştır. Özellikle batının empoze ettiği ayrımcılığın temel sebebi, bu bölgede değişik çıkarlara hizmet edecek yeni bir etnik unsur oluşturabilmektir. Şimdi daha iyi anlaşılıyor ki bir taraftan FETÖ diğer taraftan pkk, kiralık katil rolünde başkasının savaşını, başkasının amacını güdüyor.

 - Peki hedef neden Türkiye?

 Bunun en önemli sebebi, Türkiye’nin bölgede bir güç olmasının istenmemesidir. Enerji kaynaklarının tam ortasında bulunan stratejik konumuyla, potansiyel nüfusuyla Türkiye yakın geleceğin liderlerinden biri olma yolunda büyük avantajlara sahip. Buna ek olarak Türkiye’nin sahip olduğu tarihi perspektif, bölgede hesabı olan birçok ülkeyi rahatsız etmekte ve uzun yıllardır süren düşmanlığı körüklemektedir.

 Bölgede güçlü ve sorunsuz bir Türkiye fikri, birçok ülkenin ve özellikle de küresel güçlerin uykularını kaçırıyor. Bu kaçınılmazın gerçekleşmemesi içinde ellerindeki en büyük kozu yani terör örgütünü her fırsatta değerlendiriyorlar. Ülkemiz üzerinde hesabı olan kim varsa bu hesabı kapatmak için bebek katili pkk yı ve haşhaşi ruhlu Feto’yu kullanıyor.

 Bu coğrafyada Türklerin varlığı Hıristiyan dünya tarafından asla kabullenilmemiştir. Türk hakimiyetine son vermek için hayata geçirilen haçlı seferleri, değişik etnik unsurların isyanları, ermeni, pkk, daeş projesi neyse, FETÖ projesi de aynı kaynaktan beslenmekte ama farklı ve çok daha tehlikeli yöntemleri uygulanmaktadır.

 Tarihin en önemi yararlarından birisi geleceğe ışık tutuyor olmasıdır. Yani tarihi olayları bilip iyi yorumlayabilirseniz, geleceğe dair en isabetli tahmini yaparsınız. Yani günümüz insanları biraz tarihi okuyup incelerse, bugün ki terör hareketlerinin nereye varacağını çok net şekilde görebilirler. Bu nedenle FETÖ’den umutlu olanlar, onlarla beraber hareket edenler veya sempatiyle bakanlar birkaç gündür yaşananları çok iyi okusunlar. Birkaç gündür ülkesinin onurunu korumak için canını ortaya koyan ister polis ister asker isterse normal vatandaş olsun, bu insanlar Anadoluyu fetheden, İslamiyeti Arap yarımadasından çıkaran ve koruyan, bağımsızlığı için 7 düvelle savaşan insanların orjinal torunlarıdır.”

 
Ilıcalı’ya trafik teşekkürü
 
Oltulular demokrasi nöbetine devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OHAL nedir?
Demokrasi, hukuk, özgürlükleri koruma ve güçlendirme amacıyla 3 ay süreyle ...
Erzurum 70’inci sırada
Erzurum en az orman yangını belirlenen 12’inci il oldu.
‘Haşhaşiler bile bu kadar alçak değildi..!’
Eğilmez, binlerce yıllık Türk tarihinde, Türk Devleti içeride ve dışarıda ...
 
Emniyet uyardı..!
Erzurum Emniyet Müdürlüğü karayollarında yaşanan dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.
Gör’den bağış daveti
M.COŞKUN-Türk Kızılayı Ekip Doktoru Mustafa Celal Alper Gör, Ramazan ayı ...
Oltu ESMEK’ten kurs rekoru
Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim yatırımlarından biri olan Sanat ve Meslek ...
 
Vali Azizoğlu'na eğitim brifingi
DİLEK BAYRAK-Azizoğlu, eğitim ve öğretim alanında yapılan çalışmalar hakkında ...
Olur yaylalarında civil peynir yapımı başladı
Olur ilçesine bağlı Ormanağzı köyü Yaylası’nda civil peynir yapımı başladı.
Yakutiye’nin mimari ihtişamına kuşbakışı
Türkiye’deki gönüllü drone kullanıcılarının hazırladığı ‘Doğa için uç’ ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva