ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
19 Eylül 2016 Pazartesi - 13:28

Eğilmez, Yeni bir Kobani hayaline dikkat çekti

Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, içerideki ve dışarıdaki Türkiye düşmanlarının yeni bir Kobani senaryosu yazarak bunu hayata geçirmenin yollarını aradıklarını belirtti.

Eğilmez,  Yeni bir Kobani hayaline dikkat çekti

Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, içerideki ve dışarıdaki Türkiye düşmanlarının yeni bir Kobani senaryosu yazarak bunu hayata geçirmenin yollarını aradıklarını belirtti.

 Geçtiğimiz günlerde bazı belediyelere kayyum atanmasından sonra özellikle HDP/ PKK kanadında büyük hezeyan olduğunu ifade eden Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, “PKK terör örgütünün siyasi kanadı HDP yöneticileri, kayyum icraatinden sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve dolayısıyla milleti 6-8 Ekim 2014 yılında yaptıkları terör eylemlerini yinelemekle tehdit ettiler. Kayyum atanan HDP-DBP'li belediyeler ile ilgili yapılan incelemeler sonucunda, bu belediyelerin malum olduğu üzere terör örgütü pkk nın yan kuruluşu gibi çalıştığını ortaya çıktı. Kimi belediyeler terör örgütüne finansman destek sağlarken, kimi de resmi araçlarını hendek, çukur kazma gibi faaliyetlerinde kullandırdı. Terör örgütü üyelerine işverip istihdam alanı açan belediyeler kadar, PKK adına çalışanlardan ve vatandaştan haraç toplayan yerel yönetimler de dikkat çekti.” diye konuştu.

 Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, “İşte devlet geç kalınmış bir icraate imza atarak terröre hizmet eden bu belediyeleri, halka hizmet etmeleri için yeniden şekillendirme yoluna gidince başta Selahattin Demirtaş olmak üzere bütün terör seviciler ülkemizde, ABD’de ve Avrupa’daki stk lardaki, siyasetteki ve medyadaki yandaşlarıyla Türk Devleti’ni isyan ve iç savaşla tehdit etmeye başladılar. “ diye belirterek şöyle konuştu:

 “İçerideki ve dışarıdaki Türkiye düşmanları, yeni bir Kobani senaryosu yazarak bunu hayata geçirmenin yollarını arıyorlar. Sözde belediyelere atanan kayyumları protesto eden bu grubun asıl amacı; Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeyinde organize ettiği Fırat Kalkanı operasyonunu durdurmak ve başarısızlıkla sonuçlandırmaktır. Hatırlayalım, 6-8 Ekim 2014'te Daeş'in Ayn el Arab (Kobani)'a başlattığı saldırıdan sonra Hdp halkı sokağa çağırdı. Türkiye genelinde çıkan olaylarda 54 vatandaşımız öldürüldü. Türkiye'de bir iç savaş provasına yol açmaya yeltendiler. Dün Kobani üzerinden bağıran hdp/pkk bugün Fırat Kalkanı operasyonu ile sıkışınca aynı sesleri çıkarmaya başladı. Arada hemen şunu da belirtelim ki, 15 Temmuz Fetö darbe girişiminin amaçlarından birisi de devletimizi hareketsiz bırakma ve Suriye’de kanton devletlerin yolunu açmaktı. Fırat Kalkanı opersayonu ve başarılı sonuçları, özellikle pyd-pkk-ypg gibi taşeron örgütlerin hayallerini alt üst edince, bütün güçleriyle siyaset, medya vs. her yolu deneyerek Türkiye’yi durdurmaya çalışıyorlar. Kürt vatandaşlarımız üzerinde algı operasyonları yaparak Kürtlerle, devleti karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Özellikle Kürt kardeşlerimiz çok dikkatli olmalı ve bu kollektif hainlere prim vermemeliler. Amerikan bayrağının altında, kürtlerin haklarını savunduklarını ilan eden bu kollektif terör grupları, 6-8 Ekim olaylarının tekrarının, Sayın İçişleri Bakanımızın ifade ettiği gibi acımasız bir karşılık bulacağını çok iyi biliyorlar. Çünkü onlar da bütün dünya ile beraber, Türk Milletin 15 Temmuz’da bağımsızlık ve milli birlik yönünde verdiği güçlü mesajı net bir şekilde aldılar. Artık çok daha iyi biliyorlar ki Türk Devleti tüm vatandaşlarıyla beraber, ne FETÖ’ye ne de PKK-PYD-YPG gibi terör örgütlerine asla pabuç bırakmayacaktır.”

 
Aşkale’de Gaziler Günü coşkusu
 
Gazilere milli vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maliye Bakanlığı Erzurum verilerini paylaştı
M.AKDAĞ-Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Erzurum Faal Vergi mükellefi verilerini paylaştı.
Dericilik Sektörüne Büyükşehir desteği
Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki işsizlik problemine çare olmak ...
Fetö’nün bin yıllık hocaları
Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü öğretim üyesi Dr. Savaş Eğilmez, Selçuklu ...
 
Erzurum birinci sırada
M.AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum Bölgesi Aylık fiyat artışı düşüklüğü bakımından, ...
Kanaat Önderinden FETÖ tepkisi
15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından tüm yönleri ve iç içe geçmiş ...
Ilıcalı’dan olası İstanbul depremi değerlendirmesi
Ilıcalı, CNN Türk ekranında yayınlanan “Hakan Çelik ile Hafta Sonu” programına ...
 
Erzurum Pilot İl
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), yerelde yaşanan sorunların ...
230 Bilim Adamı Erzurum’da buluştu
İstanbul Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cihan Yavuz ...
Palandöken Belediyesinden park rekoru
Bulutlar , “İlçede bulunan mevcut 30 parkı revize ederken, göreve geldiğimiz ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva