ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SİYASET
1 Şubat 2016 Pazartesi - 13:05

Ege’deki Dadaşlar’dan birlik vizyonu

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Genel Kurulu'nda siyasilerden ve dernek başkanından birlik beraberlik mesajı verildi.

Ege’deki Dadaşlar’dan birlik vizyonu

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Okumuş birlik ve beraberliğe vurgu yaptığı konuşmasında siyasetin nezaket kuralları içerisinde yapılması gerektiğini belirtti. Farklı partilerde olmakla birbirimizin düşmanı olmadığınızı ifade eden Okumuş, STK'ların ülkenin birliği bütünlüğü için gerektiğinde sesini yükseltmesi gerektiğini söyledi. Okumuş, bu devleti şehitlerimize borçlu olduğumuzu belirterek birlik beraberlik çağrısı yaptı. Toplantı salonunun hınca hınç dolmasının her türlü siyasi görüşteki insanların birlik ve beraberliğini gerçekleştirdiğini, bunun da göstergesinin toplantıyı birçok kişinin yer bulamayarak ayakta takip etmesi olduğunu anlatan Okumuş, katılımcılara teşekkür etti.

UĞURLU’NUN KONUŞMASI

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu yaptığı konuşmada tarihe yön veren bir medeniyetin ve bu medeniyetin kadim bir şehrinin çocukları olarak ülkenin milli birlik ve beraberliği için Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda ve Erzurum Kongresiyle Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi yine üzerlerine bir görev düştüğünde hazır olduklarını söyledi. Manisa AK Parti Milletvekili Hüseyin Kocabıyık 2. bir Erzurum Kongresi yapılması durumunda bunun cezalandırma kongresi olacağını belirterek ülkenin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden iç ve dış unsurlara ülkenin birliği ve bütünlüğünü bozmamaları konusunda uyardı.

Genel Kurulun ilerleyen saatlerinde programa katılan CHP İzmir milletvekili ve CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da yaptığı konuşmada ülkenin geçmekte olduğu zor dönemle ilgili olarak yitirmeye başladığmıız sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duygularının yeniden tesis edilmesi gerektiğini söyledi. Sındır, etnik veya inanç temelli ayrıştırma yerine sevgiyi, hoşgörüyü koyabilme iradesine sahip olduğumuzu, geçmişte bunu başardığımızı ve yine başaracağımızı ifade etti.

25 dernekle ve 280 delegeyle başladığı federasyon yürüyüşünü önce 33 dernek 280 delegeye, sonra 40 dernek ve 468 delegeye ve 5. dönem 50 dernek ve 605 delegeye çıkarma başarısı gösteren Başkan Muzaffer Okumuş tek listeyle girdiği seçimle yeniden üç yıl daha başkanlığa seçildi. Okumuş Erzurum Evi projesi gibi ticari ağırlıklı projeleri hayata geçirmek için federasyona bağlı iktisadi kalkınma vakfı kurulması için yetki talebinde bulundu. Talep oy birliği ile verildi. Söz alan Dünyaca ünlü saç tasarım uzmanı Harun Cici'nin ihtiyaç sahipleri için uygun koşullarda konut temini için kooperatif kurulması teklifinin de yerinde olduğunu belirten Başkan Okumuş, yeni seçilen yönetim kurulu üyeleriyle üç gün kampa gireceklerini, geçmişi ve geleceği gözden geçireceklerini söyledi.Ayrıca 9-15 Mart arası Bornova Erzurumlular derneğinin düzenlemiş olduğu Erzurum gezisine değinerek salonda bulunan herkesi davet etti.

OYLAMA

Oylama öncesinde Mahmut Arı, Mithat Papağan, Sabri Çoruh gibi ses sanatçılarının verdiği Erzurum'a ait türkülerle katılımcılar güzel dakikalar yaşadı. Yine İzmir Erzurum Kültür ve Dayanışma Gsk Derneği bünyesindeki folklör grubunun gösterisi büyük alkış aldı.

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu.

Dr. Metin Yaşar, Ömer Gündüz,Sinan Gültekin,İkram Aydemir,taner Kılıç,Yunus Diler,Levent Koç,Hulisi Başaran,Zinnur Akdağ,Servet Durmuş, Mehmet Atiş, Haşim Işık, Hakan Öztürk, İhsan Gülle, Abit Eser, Erol Körüklü, Remzi Öztürk, Ercan Biçer, Sabri Çoruh, Mikail Aslan, Bünyamin Demir, Cezmi Dilekmen, Sürmeli Demir, Mansur Aslan, Necdet Durmuş, Muhsin Gircuda, Cumhur Tüzemen, Mahsun Vural, İlhami Çakar, Ömür Yetimoğlu, İrfan Aksoy, Cemal Kalkan, Kamer Karaman, Turabi Erdal, Cevat Maral, Yavuz Ceylan, Halim Bütün, Bilal Kırkpınar, Zakir Salmanoğlu, Hüsnü Tuna, Dilek Yıldız Büyükdağ, Edip Söğütlü, Naim Küçükmorkoç, Sinan Gültekin, Emrullah Aksakal, Sırrı Özdemir, Adem Uyanık, Harun Cici, Erkan Deniz, İbrahim Bizkevelci, A. Celil Yalçın, Cemal Yıldırım, Mücahit Yaver, Seyfullah Aras, Hüseyin Demirtaş, Yasin Uğurlu, Fikri Avcı, Mustafa Cihanbeylerde, Ahmet Palandöken, Ahmet Tatar, Halim Bütün ,Hikmet Çelik,Macit Sefiloğlu yönetim kuruluna giren isimler oldu.Ayrıca Federasyonun Denetim Kurulu,Onur kurulu,Disiplin kurulun‘a çok sayıda tanınmış isimler girdi.Onur kuruluna Ak parti genel başkan yardımcısı Erzurum milletvekili Recep Akdağ,İbrahim Erkal ve daha bir çok ünlü isimler girmiş oldu.Olağan genel kurula Ak parti genel merkezi STK ve Halkla ilişkiler başkan yardımcısı Eski İzmir milletvekili Rıfat Sait ve daha bir çok davetli katıldı.Program sonrasında yöresel ikramlar verildi.

 
Yıldırım: ‘Bizim için önemli olan üç puandı’
 
Erzurum ASP Gazileri ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Danışma Meclisi toplandı
AK Parti Palandöken İlçe Başkanlığı’nca Adnan Menderes mahalle danışma toplantısı gerçekleştirildi.
Vali Kolat yaralı polisi ziyaret etti
Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Erzurum’un Hınıs ilçesinde zırhlı aracın devrilmesi ...
AK Parti Horasan Teşkilatından suç duyurusu
AK Parti Horasan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Karaca, Cumhurbaşkanı ...
 
AK Parti Teşkilatından suç duyurusu
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve İl Yürütme Kurulu Üyeleri, ...
Data Center Projesi’ne destek
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı ulaşım alanında ...
AK Parti’den Palandöken Eğitim vizyonuna destek
AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, ...
 
AK Parti Aziziye Teşkilatında Keleş dönemi
AK Parti Aziziye İlçe başkanlığına Maden Mühendisi Kimya Yüksek Mühendisi Gürbüz Keleş getirildi
Bulutlar’dan kar değerlendirmesi
Bulutlar, "Bütçemizin önemli bir bölümünü karla mücadele çalışmaları için ...
ERİHDER’den sert tepki
İbrahim Hakkı Hazretleri (ERİHDER) Derneği Başkanı Nuri Toparlak, bir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva