ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
HABERLER>EKONOMİ
17 Ağustos 2009 Pazartesi - 01:59

EZO, başkanını seçecek

GHA/Merhum Hulusi Aksu, Sıddık Gül, Haver Dedeoğlu, Neşet Aydemir ve son olarak Mücahit Harmandar tarafından idare edilen Ziraat Odası, tarihinde ilk kez 4 adayın yarışacağı bir seçime sahne olacak.

EZO, başkanını seçecek

Erzurum, yeni haftayla birlikte yeni bir seçime daha kilitleniyor. Erzurum Ziraat Odası (EZO) seçimleri, 22 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Sıddık Gül, Haver Dedeoğlu, Neşet Aydemir ve son olarak Mücahit Harmandar tarafından idare edilen Ziraat Odası, tarihinde ilk kez 4 adayın yarışacağı bir seçime sahne olacak.
DEDEOĞLU ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Yapılacak olan olağanüstü kongrede, başkanlık için yeniden aday olacağını açıklayan Mücahit Harmandar’ın dışında, Şahin Bilgi, İrfan Dedeoğlu ve Hüseyin Bozhalil gibi isimler de, EZO Başkanlığı için çiftçilerden oy isteyecekler. Adaylardan Mücahit Harmandar, seçimi yeniden kendisinin kazanacağına kesin gözüyle bakarken, bir dönem Sebze Komisyoncuları Odası Başkanlığı yapan Şahin Bilgi ise, sadece aidat toplamakla Ziraat Odası Başkanlığı yapılamayacağı görüşünü savunuyor. Çiftlik Köyü’nde muhtarlık yapan İrfan Dedeoğlu da, Erzurum Ziraat Odası Başkanlığı koltuğunu en az diğer rakipleri kadar istiyor.
HARMANDAR HİZMET DÖNEMİNİ ANLATTI
Erzurum’da uzun yıllardır Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürüten Mücahit Harmandar, yapılmasına günler kalan seçimler için köy köy dolaşırken, seçimin galibi olacağına ise, kesin gözüyle bakıyor. Kendisinin, Erzurum çiftçisinin sorunlarını çözmek için yıllarca mücadele ettiğini ve Ziraat Odası’na önemli hizmetler verdiğini vurgulayan Harmandar, “Biz çiftçimizin en zor gününde bile yanında olduk. Erzurum’da tarım ve hayvancılığın gelişebilmesi noktasında çok çaba sarfettik. Üyesinden sadece aidat alan ve çiftçi belgesi dağıtan bir kurum olmadık. Sıkıntıları ayabilmek için her ortamı değerlendirdik, çiftçimizin sorunlarını her fırsatta dile getirdik. Göreve kaldığımız yerden devam etmek için yeniden adayım. Çiftçilerimizin, sorunlarıyla gerçek manada ilgilenen bizleri, yeniden destekleyeceklerine inanıyorum.” dedi.
ŞAHİN BİLGİ: ODAYA YENİ BİR VİZYON KAZANDIRACAĞIZ
Erzurum Ziraat Odası Başkanlığı için iddialı bir diğer isim olan Şahin Bilgi ise, yöre çiftçisinin, yeni bir bakış açısına ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Erzurum ekonomisinin, tarım ve hayvancılığa dayalı olduğuna dikkati çeken Şahin Bilgi, buna mukabil çiftçinin geldiği noktanın iç açıcı olmadığını dile getirdi. Bilgi, “Erzurum’da lokomotif sektörler olan tarım ve hayvancılık, maalesef günü kurtarma peşinde koşanların kurbanı edilmiştir. Ziraat Odası gibi önemli bir kuruluş, sorunlara çözüm üretme nüfuzunu bir türlü eline geçirememiş, çiftçiye belge dağıtan ve aidat toplamaktan öteye gidememiştir. Çiftçilerimiz, seçimlerde bize yetki verirlerse, bir kere Ziraat Odası’na yepyeni ve amacına yakışır bir vizyon kazandıracağız.” diye konuştu.
DEDEOĞLU: ŞEHİRDE OTURARAK, ÇİFT VE ÇUBUK İŞİ YÜRÜTÜLMEZ!
Babası Haver Dedeoğlu tarafından da bir dönem idare edilen Erzurum Ziraat Odası’nın başkanlığına bu kez kendisi talip olan İrfan Dedeoğlu, “Çiftçinin halinden ancak bir çiftçi anlar.” diyerek, EZO’yu layıkıyla yöneteceğini ifade etti.
DEDEOĞLU’NDAN YÖNETİM TEPKİSİ

Erzurum’da çiftçinin üretemediğini ve para kazanamadığını vurgulayan Dedeoğlu, bunun çok önemli bir sorun olduğunu dile getirerek, “Biz köylünün üretemediğini ve kazanamadığını başkalarının ağzından duymuyoruz. Bizzat yaşadığımız için biliyoruz. Çiftçimiz bu hale gelmişse, işin ucunda sahipsizlik vardır. Çiftçimize, tarıma ve hayvancılığa sahip çıkmak için, üyelerimizden oy istiyoruz. Şehirde oturarak, çift ve çubuk işleri yürütülmez. Biz, bizzat toprağın, ahırın, çiftin ve çubuğun içindeyiz.” şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Ağustos 2009 Pazartesi 15:30

kardesım guzel dıyosun da senın bazı seylerden haberın yok galıba mucahıt harmandar donemın de yapılan seylerı bılmıyormusun bılmıyorsan arastır cok guzel seyler yapıldı ama haklısın suan aday olan 1 arkadasın okuma yazması da yok

Yorumu oyla      6      4  
Mamoç 17 Ağustos 2009 Pazartesi 14:09

Gelmiş geçmiş Ziraat Odası başkanlarına bakıyorum da hamgisi çitçi için birşey yapmış gördüğüm koskoca bir hiç. Affedersiniz tükürükledikleri mühürle hem kredi veren kuruluşları hemde çitçilerin ocaklarını batırdılar. Çünkü oraya gelem başkanların hepsi muhtar veya ilkokul mezunu cahil adamlar. Bari düzgün adam seçin de hiç olmasa çiftçiye hizmet versin.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarım’a ‘eğitimli kadın’ desteği
GHA/DATÜBB, Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü ...
Halkbank protokolü yenilendi
Halkbank, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptığı kredi protokolünü ...
Et fiyatlarında istikrarsızlık
Gamze İSPİRLİ- DATÜB Genel Başkanı Nazmi Ilıcalı, yaptığı açıklamada, ...
 
CARREFOURSA Erzurum’da Hipermarket açacak
CARREFOURSA Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Avukat Merter Özay, ...
Halkbank Bölge, yeniden faaliyette
GHA/Halkbankası Erzurum Bölge Müdürü Erdoğan Başıhoş, Erzurum’da 8 yıl ...
Vatandaş kararsız kaldı
GHA/Doğalgaz ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Kantar, Erzurum’da doğalgazla ...
 
Hurma piyasası açıldı
Ramazan ayı öncesinde gıda ürünlerine yapılan zamlarla sarsılan Erzurumlu, ...
‘Yün kültürü’müzü yitiriyoruz
Erzurum’un ilçelerinde giderek azalan küçükbaş hayvancılık üretimi, yün ...
KOBİ'lere yeni kredi
Hazine Müsteşarlığı tarafından, Kredi Garanti Fonuna aktarılarak, bankacılık ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva