ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
Uzundere’de Çocuklar doğa ile buluştu
Uzundere’de Çocuklar doğa ile buluştu
Köprüköy’de Ramazan bereketi
Köprüköy’de Ramazan bereketi
Müftülük hafızları ödüllendirdi
Müftülük hafızları ödüllendirdi
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını paylaştı
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını paylaştı
HABERLER>EKONOMİ
20 Mart 2017 Pazartesi - 16:34

ETSO’dan iş kadınlarına eğitim desteği

Meclis Salonu’nda düzenlenen ve Kadın Girişimciliği Uzmanı Belgin Güzeltan’ın konuşmacı olduğu seminere, ETSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevgi Yılmaz, kurul üyeleri ve işletme sahibi iş kadınları katıldı

ETSO’dan iş kadınlarına eğitim desteği

Avrupa Birliği (AB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ile Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen, ‘Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’nın bilgilendirme semineri, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) gerçekleştirildi.
Meclis Salonu’nda düzenlenen ve Kadın Girişimciliği Uzmanı Belgin Güzeltan’ın konuşmacı olduğu seminere, ETSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevgi Yılmaz, kurul üyeleri ve işletme sahibi iş kadınları katıldı. Seminerde ilk olarak, ‘Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’ hakkında bilgi veren Belgin Güzeltan, kadınların iş dünyasına katılımını teşvik etmenin, her ülkenin ekonomik potansiyelini tam olarak ortaya çıkmasında hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.
Kadın girişimciliğinin istihdam sağlanmasında ve ekonomik büyümenin hızlandırılmasında önemli bir rol oynadığını dile getiren Güzeltan şunları söyledi: “Ancak kadın işletmeleri, gelişmek ve büyümek için ihtiyaç duydukları finansmana ve bilgi birikimine ulaşmakta giderek daha fazla zorluklarla karşılaşıyor. Biz, bu zorlukların aşılması, kadınların iş dünyasına daha fazla entegre edilmesi ve ekonominin tam gaz gelişmesi için kadın girişimcilerin, katılımcı bankalarımızın ve ülkemizin elinde bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.”
Seminerde, kadınların işletmelerini geliştirmek için ihtiyaç duyduğu finansman ve danışmanlık destekleriyle ilgili de bilgi veren Güzeltan, özellikle finansman temin etmenin, kadınlar tarafından yönetilen küçük ve orta ölçekli işletmelerin karşılaştığı en büyük zorluklardan birisi olduğunu belirterek, “Donörlerimizin katkıları sayesinde, yerel bankalarla ortaklık kurarak kadın girişimcilerin yatırım yapmak ve büyümek için ihtiyacı olan finansmanı bulmalarını sağlıyoruz. Kadınları bankacılık sistemine dahil etmenin iki taraf için de büyük bir fırsat sunduğunu göz önünde bulundurarak, kadın müşterilerine daha iyi hizmet vermelerine yardımcı olmak için katılımcı bankalarımızla da yakın bir şekilde çalışıyoruz. Katılımcı bankalarımız, kadın işletmelerinin ihtiyaçlarına ve özelliklerine odaklanan özel ürünler geliştirdiler” diye konuştu.
Konuşmasında kadın işletme sahiplerinin, program kapsamındaki “İşletme Merceği” uygulamasını kullanarak değişime adım atabileceklerini kaydeden Güzeltan şöyle devam etti; “İşletme Merceği; işletmenizi daha yakından incelemenize yardım eder. Bu uygulama, ayrıntılı bir anket aracılığıyla; ‘finans yönetimi ve performans’, ‘pazar bilgisi’, ‘pazarlama ve satış’, ‘insan kaynakları’, ‘strateji ve organizasyon’, ‘risk yönetimi’ ve ‘operasyonlar’ olmak üzere yedi temel alanda işletmenizin yönetimine odaklanacaktır. İşletme Merceği, sağladığınız bilgileri analiz ederek işletmenize yeni bir bakış açısıyla bakmanıza, güçlü olduğunuz yanları ve en önemlisi de gelişim fırsatlarını belirlemenize yardım edecektir.”
Katılımcı kadınlara, kendi işletmelerinin patronu olan diğer girişimci kadınlarla tanışmalarını, işletmelerini bir üst düzeye nasıl taşımayı planladıklarını ve benzer zorlukları nasıl aştıklarını öğrenmelerini tavsiye eden ve işletmenin finanse edilmesi, geliştirilmesi, liderlik ve yönetim becerilerinin güçlendirilmesi gibi konular üzerinde duran Güzeltan ayrıca, bankaların kredi başvurularını nasıl değerlendirdiğine ilişkin teknik ipuçları ve püf noktalarından, kişisel bir marka oluşturmayı öğrenmeye kadar birçok farklı konuda kadın işletme sahiplerini bilgilendirdi.
Seminerin sonunda, ‘Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’ kapsamındaki “İşletme Merceği” uygulamasıyla ilgili katılımcılara yönelik anket çalışması yapıldı.

 
“Cumhurbaşkanlığı sistemi işleri hızlandıracak”
 
Çaykara Caddesinde kavga: 4 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
6. Erzurum İstihdam Fuarı 29 Mart'ta açılacak
6. Erzurum İstihdam Fuarı 29 Mart'ta açılacak
Paşalı ve Bakraçlı göletleri hizmette
Büyükşehir Şenkaya ilçesinin Paşalı ve Aşağı Bakraçlı mahallelerinde Hayvan ...
KUDAKA'da Serbest Bölge gündemi
Erzurum’da kurulması düşünülen Serbest Bölge ile ilgili istişare toplantısı ...
 
Erzurum’un Maaşallahı var…
MAHMUT AKDAĞ-Maliye Bakanlığı 2017 yılı ocak-şubat dönemi iller bütçe ...
Besiciler için DAP-ATAÜNİ işbirliği
Demir: “Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde dış parazitlerden kaynaklanan ...
Girişimcilikle Ezber Bozan etkinlik
Atatürk Üniversitesi, ATA Teknoloji Transfer Ofisi (ATA TTO), TEB Girişim ...
 
'Çiftçi yerli tarım makinalarına yöneldi'
M.COŞKUN-Tarım makineleri satışı yapan Sıtkı Yaşar, son 2 yıla yakın bir ...
Erzurum 3’üncü sıraya çıktı
MAHMUT AKDAĞ-Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2017 Şubat dönemi ...
TÜKODER tüketicileri bilgilendirdi
15 Mart Dünya Tüketiciler Günü ve Tüketiciler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva