ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
HABERLER>EKONOMİ
26 Nisan 2016 Salı - 15:25

ETSO’da ‘Ekmek Zirvesi’

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından,belediye ve ilgili meslek kuruluşlarının yetkilileri ile ildeki fırın sahiplerinin iştirakiyle ekmek fiyatlarının konu edildiği bir toplantı düzenlendi.

ETSO’da ‘Ekmek Zirvesi’

Erzurum kamuoyunda bir süreden beri tartışma konusu olan ekmek fiyatlarıyla ilgili olarak, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın da görüşlerini dile getirdi. Özakalın; “Kimsenin mağdur olmasına razı değiliz. Amacımız; bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olsun” dedi.

EKMEK FİYATLARI GÜNDEMİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından, belediye ve ilgili meslek kuruluşlarının yetkilileri ile ildeki fırın sahiplerinin iştirakiyle ekmek fiyatlarının konu edildiği bir toplantı düzenlendi. Toplantıya ETSO’yu temsilen, Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Üyesi Taner Akgün katıldı. Yaşanan sorunun kimseyi mağdur etmeden çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getiren ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Erzurum’da vatandaşların sağlıklı ekmek tüketmesi için ilgili her kişi ve kuruluşun sorumluluk alması gerektiğinin altını çizdi. Sektörde yaşanan sıkıntıların daha önce ilgili meslek komitesi toplantılarında görüşüldüğünü ifade eden Özakalın, toplantılarda, “İmalathanelerin kapasite sorunu”, “Firmaların rekabeti”, “Alıcıların piyasayı kızıştırması”, “Resmi kurumların yaptırımları, denetim ve ruhsat konusu”, “Firmaların güç birliği oluşturmasının önündeki engeller”, “Alım-satımda fiyat standardı”, “Belediyelerin halk ekmek büfelerinin kaldırılması”, “Aşkale’deki fırıncılarla Erzurum’daki fırıncılar arasındaki rekabetin ortadan kaldırılması”, “Mevcut fırınların fiziki şartlarının düzenlenmesi ve kontrollerinin sağlanması”, “Yeni açılan fırınların ruhsatı konusunda titiz davranılması” ve “Yerel marketlerden alış-veriş yapılması” gibi konuların ele alındığını söyledi.

REKABET TEPKİSİ

ETSO’nun konuyla ilgili üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğunu vurgulayan Meclis Başkanı Özakalın, “Rekabet edeceğim diye başkalarının kazancına mani olmak isteyenler geriye baktıklarında en büyük zararı kendilerinin ettiğini görecektir. Biz kimsenin mağdur olmasına, işinin, gücünün bozulmasına razı değiliz. Fırınlarımız hem fiyat konusunda, hem de sağlıklı şartlarda üretim yapılıp yapılmadığı konusunda denetlensin. İşinden ve ürününden emin olan esnaf arkadaşlarımızın buna hiçbir itirazlarının olmayacağını biliyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıda alınan ortak kararların özenle uygulamaya konulması ve takibinin yapılması gerektiğini kaydeden Özakalın kararları şu şekilde sıraladı;

- İlimiz sınırları içerisindeki ilçelerden şehir merkezine ekmek sevkiyatı yapılmayacak olup, şehir merkezinden de herhangi bir ilçemize aynı şekilde ekmek sevkiyatı yapılmayacaktır.

- Fırıncılar Odası’nın talebi üzerine, hiçbir fırın, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’nın onayladığı ekmek fiyatlarının altında fiyatlara ekmek satmayacaktır.

- Ruhsatı olmayan fırınlar ilgili belediyeler tarafından kapatılarak faaliyetine son verilecektir.

- Ekmek ruhsatı olup da faaliyeti olmayan fırınların “İşyeri Açma ve Çalışma Yönetmeliği” çerçevesinde faaliyetlerine son verilecektir.

- Unlu mamuller ruhsatı olup, ekmek imalatı yapan işyerleri tespit edilerek ilgili mevzuat çerçevesinde kapatılması sağlanacaktır.

- Ulusal marketlerle görüşülerek fiyat istikrarını bozacak eylemlerine son vermesi temin edilecek, aksi takdirde Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili maddesi çerçevesinde işlem yapılacaktır.

- İlgili kurumların almış olduğu kararlara uymayan fırıncılara karşı her türlü tedbir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından alınacaktır.

 
Pasinler Yiğittaşı’nda şüpheli ölüm
 
Türkiye 11 gün Erzurum’u konuşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
16 yıllık özlem bitiyor
M.COŞKUN-Erzurum Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Mehmet Gün, 2000 yılından ...
Erzurum pilot il
Avrupa Birliği ve Türkiye'nin finansal desteğiyle, esnaf ve sanatkarların ...
Erzurum’dan Urumiye’ye ekonomi köprüsü
Erzurum Valisi başkanlığındaki bir heyetle Tebriz ve Urumiye’ye çalışma ziyareti gerçekleştirildi.
 
Oyuncak Sanayisinde ilk büyük adım
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurum olarak şehirde kurulacak ...
3 ayda bin 424 konut satıldı
M.AKDAĞ-Erzurum’da Mart ayında 617, ocak-mart ayları toplamında ise bin ...
Erzurum’da 20 lider çiftçi belirlenecek
yürüttüğü “Organik Et ve Süt Üretimi Projesi” kapsamında Erzurum’da 20 lider çiftçi seçilecek.
 
Pasinler’de Sanayi Sitesi’ne kavuşuyor
Pasinler ilçesinde yapılması planlanan Küçük Sanayi Sitesinde sona gelindi.
Erzurum Coğrafi işarette lider il
MAHMUT AKDAĞ-14 ilin yer aldığı Doğu Anadolu Bölgesinde tescilli coğrafi ...
Erzurum’dan 3 ayda 46 başvuru
M.AKDAĞ-Erzurum’da 21 yıllık süreçte gerçekleştirilen marka başvurusu sayısı bin 193’e ulaştı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva