ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>EKONOMİ
19 Şubat 2019 Salı - 16:44

ETSO, Bölge Kariyer Fuarı’na destek verecek

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin öncülüğünde düzenlenen, bölgesel kariyer etkinliklerinden birisi olan, ‘2019-Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DKF’19), Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

ETSO, Bölge Kariyer Fuarı’na destek verecek

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin öncülüğünde düzenlenen, bölgesel kariyer etkinliklerinden birisi olan, ‘2019-Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DKF’19), Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Önceki yıllarda düzenlediği kariyer etkinliklerine daha geniş işbirliği ve katılımla bir yenisini daha ekleyen ETÜ Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi, 8-9 Mart 2018 tarihleri arasında düzenleyeceği kariyer fuarına katılımı artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda,  Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Proje Müdürü Neşe Gülmez, ETÜ Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Merve Sağıroğlu ile Müdür Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Karaca ve Öğretim Görevlisi Dr. Merve Yıldırım’la birlikte Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın’ı ziyaret etti.

ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Polat ve Genel Sekreter Vekili Kürşat Karagöl’ün de yer aldığı ziyarette, 2019-Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nın önemine dikkati çeken Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Proje Müdürü Neşe Gülmez, üniversitelerin kariyer merkezlerinin bölgesel olarak gruplandırıldığını belirterek, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından 9 üniversitenin bölgelerinde, ‘Kariyer Merkezi Bölge Temsilci Üniversitesi’ olarak seçildiğini, ETÜ’nün de bunlardan birisi olduğunu ifade etti.

“FİRMALAR HEYECANIMIZA ORTAK OLSUN”

Bu kapsamda, ETÜ Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin, ‘2019-Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DKF’19)’ için görevlendirildiğini kaydeden Gülmez, söz konusu fuarda katılımcı firmaların istihdam imkanlarını ziyaretçilere aktarma imkanı bulacağının altını çizdi. Fuarla ilgili bütün tarafların aynı heyecana ortak olması için çaba gösterdiklerini dile getiren Gülmez, ETSO’dan da katılımcı firma anlamında destek beklediklerini vurgulayarak, kariyer planlayan gençlerle işverenleri bir araya getirecek fuarın bölgenin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu sözlerine ekledi.

 ETÜ Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Merve Sağıroğlu da, fuara birçok ulusal markanın katılacağına dikkati çekerek, Erzurum ve bölgedeki firmaların azami oranda fuarda temsil edilmesi için gayret gösterdiklerini söyledi. Doç. Dr. Merve Sağıroğlu, isteyenlerin fuarla ilgili detaylı bilgiye ‘http://kariyer.erzurum.edu.tr/Home/EtkinlikDetay/61’ adresinden ulaşabileceklerini söyledi.

ÖZAKALIN; “KARİYER FUARLARINI ÖNEMSİYORUZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ise, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile ETÜ Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin özverili çabalarının takdire şayan olduğunu kaydetti. ETSO olarak şimdiye kadar düzenlenen kariyer etkinliklerini imkanlar ölçüsünde desteklediklerini anlatan Meclis Başkanı Özakalın, DKF’19’a da firmaların fuarda temsil edilmeleri ve katımın sağlanması yönünde destek verdiklerini ayrıca fuar öncesinde ETÜ Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi yetkileriyle firma sahiplerini bir araya getirecek çalışmaya katkıda bulunacaklarını bildirdi.

Asıl önemli olanın, kalifiye elemanların, sanayi ve üretim başta olmak üzere iş hayatının her alanında istihdam edilmesi olduğunu vurgulayan Özakalın, “Dolayısıyla vasıflı elemanların ekonomiye katkı sağlayacak şekilde entegrasyonu ülkemizin geleceği anlamında çok önemli bir unsur… Bunu da ancak kariyer fuarlarıyla sağlamamız mümkün. Bu açıdan baktığımızda; gerçek anlamda vasıflı personel ihtiyacı olan firmalarımızı ve aldığı eğitimle örtüşen bir işe sahip olmak ve hem kendisi, hem de ülkesine faydalı olacak bir iş hayatı belirlemek isteyen gençlerimizi DKF’19’a bekliyoruz” diye konuştu.

 

 
ETB’de İran’la ticaret gündemi
 
Erzurumspor için 6 puanlık maç
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETB’de İran’la ticaret gündemi
İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzadeh, Erzurum ...
Erzurum yapı izin istatistikleri açıklandı
M. AKDAĞ-Erzurum’da 2018 yılında toplam alanı 1.6 milyon metrekare alanda ...
KUDAKA’dan turizm değerleri tanıtımı
KUDAKA tarafından İran ve Türkmenistan’da faaliyet gösteren seyahat acentaları ...
 
Erzurum konut satış istatistikleri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ - TÜİK 2019 ocak dönemi Erzurum konut satış istatistiklerini ...
TCMB Konut fiyat endeksini paylaştı
Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2018 yılı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ...
Fırat, esnafın pirim borcu beklentilerini açıkladı
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, ...
 
Erzurum 14’üncü sırada
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum Ocak 2019 dönemi ölçeğinde Doğu Anadolu ...
Erzurum ülke ortalamasını yakaladı
MAHMUT AKDAĞ - Erzurum Ocak ayı vergi tahsilat oranı yüksekliği bakımından ...
e-çiftçi portali hizmette
Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva