ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EĞİTİM
22 Mayıs 2015 Cuma - 01:19

ETCEP Projesinde Erzurum pilot il

Proje, 10 pilot ilden seçilen 40 pilot okulda yapılacak durum değerlendirmesi ile başlayacak. Proje için seçilen pilot iller ise Batman, Erzurum, İzmir, Karaman, Malatya, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Sivas ve Trabzon.

ETCEP Projesinde Erzurum pilot il

Proje, 10 pilot ilden seçilen 40 pilot okulda yapılacak durum değerlendirmesi ile başlayacak. Proje için seçilen pilot iller ise Batman, Erzurum, İzmir, Karaman, Malatya, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Sivas ve Trabzon.

BAKAN AVCI AÇIKLAMA YAPTI

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi (ETCEP) Projesi’ne ilişkin, “Yönetici kadrolarımızda maalesef kadın yönetici sayımız erkek yönetici sayımızla karşılaştırılamayacak kadar düşük. Öyle umuyorum ki bu proje aynı zamanda bu konudaki duyarlılığın da bir kere daha gündeme gelmesine, pekiştirilmesine, arttırılmasına vesile olacaktır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Sheraton Hotel’de düzenlenen ETCEP Projesi açılış toplantısına katıldı. Bakan Avcı, yaptığı konuşmada programda neler söylenebileceğini görüşürken bir arkadaşının Türkçe’de cinsiyet ayrımcılığının olmadığından başlamasını söylediğini anlatarak, “Pek çok dildeki, özellikle İngilizce’deki, Fransızca’daki, Almanca’daki, İtalyanca’daki cinsiyetçi yapının bizde olmadığını söyleyerek de başlayabilirsin dedi. Türkçe’de biz ‘o’ dediğimiz zaman karşımızdakinin kadın mı erkek mi olduğuna ayrıca vurgu yapmak ihtiyacı duymayız. Hepsine aynı ifadeyle sesleniriz” ifadelerini kullandı.

“YÖNETİCİ KADROLARIMIZDA MAALESEF KADIN YÖNETİCİ SAYIMIZ ERKEK YÖNETİCİ SAYIMIZLA KARŞILAŞTIRILAMAYACAK KADAR DÜŞÜK”

Bakan Avcı, konuşmasına şöyle devam etti: ‘kadrolarımızda maalesef kadın yönetici sayımız erkek yönetici sayımızla karşılaştırılamayacak kadar düşük, çok düşük. Burada rakam vermekten utanacağım kadar düşük. Bunun çok çeşitli sebepleri olduğunu biliyoruz. Öyle umuyorum ki bu proje aynı zamanda bu konudaki duyarlılığın da bir kere daha gündeme gelmesine, pekiştirilmesine, arttırılmasına vesile olacaktır. Hatta bu proje önerisi ilk defa önümüze geldiği zaman doğrusu ben ‘projenin mimarisini acaba radikal bir biçimde değiştirebilir miyiz’ ve ‘bu projeyi öncelikle bizim eğitim yönetimimize yönelik bir proje haline getirebilir miyiz’ diye düşündüm. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda veya eşitsizliği konusunda bu projede pek çok güzel şey yapılacak. Bence en önemlilerinden bir tanesi de 10 ders programının ve 80 ders kitabının bu gözle elden geçirilecek olması, ders kitapları seçiminde görev yapan panelistlerimizin eğitilmesi, ders kitabı yazarlarımızın eğitilmesi. Bunların hepsi bize Milli Eğitim Bakanlığı olarak çok büyük katkılarda bulunacak.”

“KADINLIKLARINI VEYA TOPLUMSAL CİNSİYETLERİNİ KENDİ İSTEDİKLERİ GİBİ İFADE ETMEK İSTEYENLERİN ÖNÜNÜ AÇTIK”

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin tezahür biçimlerinin toplumdan topluma değişebildiğini ifade eden Avcı, “Türkiye’de biz bunun belki başka ülkelerde de örnekleri görülen bir tezahürünü çok yakın tarihlerde kadınlara yönelik ayrımcılığın kendi içinde de ayrıca pekiştirilmiş bir örneğini yaşamıştık. Kadınlıklarını giyim kuşamlarıyla, farklı bir biçimde ifade etmek isteyenlerin nasıl eğitim haklarından mahrum bırakıldıklarını, kamuda çalışma haklarından mahrum bırakıldıklarını yakın tarihe kadar biliyoruz. Bu engelleri kaldırdık. Kadınlıklarını veya toplumsal cinsiyetlerini kendi istedikleri gibi ifade etmek isteyenlerin önünü açtık. Bu projenin yapılan iyi ve henüz yapılmayan iyi işlere işaret edecek bir proje olarak bizim çok işimize yarayacağını biliyorum” şeklinde konuştu.

40 REHBER ÖĞRETMEN, TOPLAMDA 2 BİN EĞİTİMCİNİN VE İDARİ PERSONELİN EĞİTİMİNİ SAĞLAYACAK

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda yürütülen ETCEP Projesi’nin toplam bütçesi 3 milyon 161 bin 500 euro. Projeyle eğitim sisteminin tüm bileşenlerine toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısının yerleştirilmesi amaçlanıyor. Bunu gerçekleştirebilmek için ise eğitimin yapı taşları olan öğretmenlerin ve tüm eğitim camiasının toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki duyarlılıklarını artırmayı hedefleniyor. Proje, 10 pilot ilden seçilen 40 pilot okulda yapılacak durum değerlendirmesi ile başlayacak. Proje için seçilen pilot iller ise Batman, Erzurum, İzmir, Karaman, Malatya, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Sivas ve Trabzon. Proje kapsamında eğitim ortamlarında toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda eğitim almış 40 rehber öğretmen, toplamda 2 bin eğitimcinin ve idari personelin eğitimini sağlayacak ve konuyla ilgili okullarda kullanılmak üzere kalıcı bir kılavuz hazırlanacak. Geliştirilecek Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sertifika Programı ile pilot illerde toplam 200 eğitimci eğitilerek, onlar aracılığı ile 60 bin öğretmen toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilgilendirilecek. Yine bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı’nda oluşturulacak Revizyon Komisyonu yardımıyla 80 ders kitabı toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısıyla gözden geçirilerek, önyargı unsuru barındıran öğeler belirlenecek. Ayrıca 10 il başta olmak üzere öğrencilerin, öğretmenlerin ve ebeveynlerin eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalıklarını artırıcı bir iletişim kampanyası yürütülecek.

 
Dadaş Güreşçilerden madalya sözü
 
KUDAKA’dan 13 projeye teknik destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Erzurum dünya şehri olacak’
Koçak, bu projenin Erzurum’u var olduğu noktadan, neredeyse hayallerin ...
Erzurum’a bilimsel yatırım
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan ...
Öğrenciler için örnek etkinlik
Erzurum’da Tahsil Çağındaki Öğrencilere Yardım Derneği ve İlim ve Kültüre ...
 
Erzurum’dan, Kadına Şiddete ‘Dur’ denilecek
Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen “Kadına Yönelik Aile İçi ...
Pasinler’de 19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu Pasinler’de ...
ETÜ'den Yeşil Çevre açılımı
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde yerleşkesinde Hatıra Ormanı etkinliği düzenlendi.
 
Koçak Gençliğe seslendi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Mayıs Atatürk’ü Anma, ...
Pasinler 2 yeni okula kavuşuyor
Pasinler Kaymakamı Ali Ada, ilçede bu yıl inşası başlatılan Anadolu Öğretmen ...
Darıcalılar’dan Nene Hatun’a vefa
Darıca Belediyesi ilkini 2009 yılında açtığı Bilgi Evlerine bir yenisini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva