ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>GUNCEL
14 Kasım 2014 Cuma - 04:05

ESKİ uyardı

M.COŞKUN-ESKİ Genel Müdürü Vural, borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen abonelerin 1 Aralık Pazartesi gününe kadar gerekli başvuruları yapmış olmaları gerektiğini bu tarihten sonra yapılandırma talebinde bulunanların yapılandırma taleplerinin gerçekleşmeyeceğini söyledi.

ESKİ uyardı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Mevlüt Vural, borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen abonelerin 1 Aralık Pazartesi gününe kadar gerekli başvuruları yapmış olmaları gerektiğini bu tarihten sonra yapılandırma talebinde bulunanların yapılandırma taleplerinin gerçekleşmeyeceğini söyledi.
Vural,” Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını öngören 6552 sayılı Torba Kanununu dönemlere ait birikmiş su borcu bulunan ve yapılandırma kapsamındaki abonelerin Bir milyon 345 Bin 250 TL borcu bulunurken, 104 bin 498 TL’nin tahsil edildi. Bazı alacakların yeniden yapılandırılması bazı kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında su borçları yeniden yapılandırılıyor.  Bu kanun 11 Ekim 2014 tarihli, 29116 sayılı mükerrer resmi gazetede yayımlanmıştır. Büyükşehir Belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerine olan, su ve atık su bedeli borçları ile bu borçlara bağlı faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri borçlar sözleşmelerde düzenlenen her türlü ceza ve zamlar 30 Nisan 2014 tarihi ve öncesine ait olan ve ödenmemiş olan bu borçlar bu madde kapsamında yapılandırılacaktır. Vadesi geldiği halde ödenmemiş borçların tamamı ile bunlara bağlı faiz, cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri borçlar yerine Yİ-ÜFE oranları ile hesaplanacak, ödenmemiş olan borç sadece feri borçlardan oluşuyorsa, bunun yerine Yİ-ÜFE oranları ile hesaplanacak tutar bu madde kapsamındaki ödeme koşulları kapsamında yapılandırılarak ödenecektir. Bu madde hükümlerinden yararlanacak olanların maddenin şartlarının yanı sıra dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları gerekmektedir.  Vatandaşlarımız Torba Yasa ile gelen ödeme avantajlarından 1 Aralık 2014 tarihine kadar yararlanabileceklerdir. Bu tarihten sonra ise hiçbir şekilde herhangi bir af ya da benzeri bir kolaylık sağlanmayacaktır.” dedi.
TAKSİT İLE ÖDEMELERİ 6, 9, 12, 18 EŞİT TAKSİT HALİNDE YAPILACAK
Vural, “Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını öngören 6552 sayılı Torba Kanununu dönemlere ait birikmiş su borcu bulunan ve yapılandırma kapsamında İlk taksit kanunun yayımlandığı tarihi izleyen 3’üncü aydan 1 Aralık 2014 tarihinden başlanmak üzere 2’şer aylık dönemler halinde en çok 18 taksitte ödemeleri gerekmektedir. Bu madde kapsamında hesaplanan tutarın, ilk taksit ödeme süresi içinde tüm borcun ödenmesi halinde, kanunun yayımlandığı tarih ile ödeme süresi arasında geçen süre için herhangi bir faiz hesaplanmaz. Taksit ile ödenmesi halinde 6, 9, 12, 18 eşit taksit seçeneklerinden birinin tercih edilmesi gerekmektedir. Taksit ile yapılacak ödemelerde tutar, 6 eşit taksit için 1,05, 9 eşit taksit için 1,07, 12 eşit taksit için 1,10,  18 eşit taksit için 1,15 Tercih edilen süreden daha kısa sürede ödeme yapılırsa ödenecek tutar katsayıya göre düzeltilir. Bu madde kapsamında taksitlerin aksatılmaması gerekiyor, 1 takvim yılında en fazla 2 kez (2014 yılı için 1 kez) aksatılmasında geç ödeme zammı ile birlikte ödenebilmektedir. Bu taksitlerin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda, belirtilen şekilde de ödenmezse veya 1 takvim yılında 2 den fazla (2014 yılı için 1 kez) taksit ödemesi aksatılırsa yapılandırmadan yararlanma hakkı kaybedilir.  Kredi kartı ile ödeme yapılabilecektir; Kredi kartı ile ödenmesi uygun görülmesi halinde, bankalarca borç tutarının taksitler halinde yansıtılması ve taksit ödeme aylarında hesaplarına borç kaydedilmesi koşuluyla yapılandırma yapılabilecektir.” diye konuştu.
 

 
Sekmen dua alacak
 
Güllüce’den esprili tarih yorumu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel Erzurum'da
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Erzurum'a geldi.
Altıparmak’tan dadaşlara teşekkür
Vali Altıparmak, “9 Kasım Tabyalar Platformu öncülüğünde bu yıl 2. si ...
Büyükşehirden kırsal açılım
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, köy yollarını da asfaltlıyor. Büyükşehir ...
 
Müftülük başarıyı ödüllendirdi
Çat İlçe Müftülüğü bünyesinde değişik unvanlarda görev yapan başarılı ...
ORC seçim anketi açıklandı
Trabzon’da AK Parti yüzde 55 ile, Ordu’da yüzde 58,1 ile, Malatya’da yüzde ...
Şehit Annesi’nden göz yaşartan özlem
M.COŞKUN-2011 yılında Siirt’te helikopter düşmesi sonucu şehit olan Kürşat ...
 
Dadaşlar’dan ecdada saygı dersi
137 yıl önce bu toprakları vatan yapan ecdadın torunları aynı ruhla oradaydı…
Oltulular Atatürk Sevgisinde buluştu
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin ...
Erzurum Atatürk'ü Şükranla andı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva