ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
7. Dede Korkut Günleri başladı
7. Dede Korkut Günleri başladı
Edebük şehitlerine vefa
Edebük şehitlerine vefa
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>GUNCEL
28 Mayıs 2012 Pazartesi - 00:20

ERZURUM’un çağrısına destek

Gazeteniz ERZURUM’un 2 Mayıs 2012’de ‘Erzurum’un hakkını kim verecek?’ başlığıyla gündeme getirdiği, geçen yıl iptal edilen Süper Kupa Finalinin bu sezon Erzurum’da oynatılması çağrısına nihayet destek geldi.

ERZURUM’un çağrısına destek

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Süper Kupa finalinin Erzurum’da oynanması yönünde adeta seferberlik ilan etti. Başkan Küçükler, Türkiye Futbol Federasyonu ile gerekli görüşmelerin yapılacağını belirterek, Erzurum kamuoyunu bu girişime destek olmaya çağırdı.
Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasındaki oynanacak olan Süper Kupa finali, Erzurum’un gündemine yeniden oturdu. Final karşılaşmasının nerede yapılacağı merak konusu olurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bu konuda Erzurum’a geçen yıl verilen sözü hatırlattı. Küçükler, “Erzurum’a bu konuda verilmiş bir söz var. Geçen yıl çeşitli nedenlerle olmadı ama bu yıl Süper Kupa finalinin Erzurum’da yapılmaması için hiçbir neden yok” dedi.
Süper Kupa finalinin Erzurum’da yapılmasının geçtiğimiz yıl da arzulanan bir olay olduğunu anımsatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Hatta Sayın Başbakanımız Erzurum’a geldiklerinde Süper Kupa finali müjdesiyle gelmiş, Dadaşlara büyük bir coşku ve heyecan yaşatmıştı. Bir takım nedenlerden dolayı geçtiğimiz yıl bu arzumuz gerçekleşmemiş olsa da, açıkçası bu yıl için çok umutluyuz. Türkiye Futbol Federasyonu ile bu konuda muhakkak çeşitli temaslarımız olacak. Konuyu Sayın Başbakanımızın gündemine taşınması da, bu temaslar dahilindedir. Biz Süper Kupa finalinin Erzurum’da oynanması taraftarıyız ve bunu yürekten arzu ediyoruz. Bu manada Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz” diye konuştu.
SÜPER KUPA FİNALİ ERZURUM İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT
Erzurum’un dünyanın sayılı kış sporları merkezleri arasına girdiğini dile getiren Başkan Küçükler, Süper Kupa finalinin Erzurum’da oynanmasının, tüm branşlarda spor merkezi olmaya aday Erzurum için yepyeni bir konsept oluşturacağını ifade etti. Küçükler, “Kaldı ki, Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum’u özellikle futbol anlamında bir kamp merkezi haline getirme hedefimiz var. Final karşılaşmasına Erzurum olarak ev sahipliği yapmamız, bu hedefimize ulaşma noktasında atacağımız önemli bir adım olacaktır” şeklinde konuştu.
BAŞKAN KÜÇÜKLER’DEN ERZURUM KAMUOYUNA ÇAĞRI…
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 29 Temmuz’da oynanacak Süper Kupa finali için Erzurum’da şimdiden harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, herkesin bu seferberliğe katılması ve destek olması çağrısında bulundu. Küçükler, “Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşeceğiz. Erzurumluların ve Erzurum’daki tüm sivil toplum örgütlerinin bu işe dahil olmalarını ve destek vermelerini istiyoruz. Süper Kupa finalinin Erzurum’da oynanmaması için şu anda hiçbir neden yok. Önümüzde iki aylık bir zaman dilimi var. Gerekli hazırlıklar için bu süre fazlasıyla yeter. Büyükşehir Belediyesi olarak bu yöndeki ilk adımı atıyoruz ve tüm Erzurum kamuoyunu yanımızda görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
ERZURUM KAMUOYUNA ÇAĞRI YAPMIŞTI
Erzurum Gazetesi Süper Kupa Finalinin Erzurum’da yapılması gerektiğini 2 Mayıs 2002 tarihli nüshasında, manşetten ‘Erzurum’un Hakkını Kim verecek’ başlıklı haberiyle vurgulamış ve o haberde şöyle denilmişti: “rzurumlu sporseverler 2010-2011 sezonunda Türkiye Süper Kupa Finaline ev sahipliği yapacakken, Beşiktaş’ın Ziraat Türkiye Kupasını iade etmesi sebebiyle iptal edilen finalin bu yıl Erzurum’da oynanmasını istiyor. 
Geçtiğimiz yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Erzurum’da 31 Temmuz 2011’de Süper kupa finali oynanması kararı alınmış, Süper Kupa finali, şike soruşturmasının ardından Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nı TFF'ye teslim etmesi sonrasında iptal edilmişti. 
19 Temmuz 2011’de dönemin Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar bir açıklama yapmış, 
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunun, 31 Temmuz'da Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Erzurum’da oynanması planlanan Süper Kupa 2011 Finali'ni ileri bir tarihe ertelediğini duyurmuştu. Aydınlar, ertelenen Süper Kupa'nın yeni tarihinin belli olmadığını söylemesine rağmen, final gerçekleşmemişti.”

 
‘Başbakanımızın çıkışı haklıdır’
 
Minibüs bisikletli çocuğa çarptı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 28 Mayıs 2012 Pazartesi 07:14

sadece başkanla olmaz sivil toplum örgütleri , milletvekilleri , basın vb. herkes çaba göstermeli

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ellerin yurdunda çiçek açarken...
Erzurum’da mayıs ayının son günlerinde yağan kar herkesi şaşırttı.
Erzurum'da ZAMAN durdu
Türkiye’nin farklı şehirlerinde fotoğraf severlerle buluşan 'Türkiye'de ...
Öğrenciler müzeyle tanıştı…
Yakutiye Kent Konseyi Kadın ve Çocuk Meclisi, Dadaşköy İlköğretim öğrencilerine ...
 
50. Yılını Demirgeçit'te kutladı
Türkiye’nin fotoğraf dalında ilk kadın Profesörü olan Arel Üniversitesi ...
33 şehit gözyaşlarıyla anıldı
Bingöl'de 24 Mayıs 1993'te birliklerine giderken teröristler tarafından ...
BEAH’ta zehirlenme şoku
Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde akşam yemeğinde tavuk yiyen ...
 
Kandil helvası kapışıldı
Pasinler’de İbrahim Hakkı Hazretleri vakfı tarafından Regaip Kandili dolayısıyla ...
Hac için heyecanlı bekleyiş
2012 Hac dönemi başvuru süresinin bitmesiyle birlikte hacı adayları, Diyanet ...
‘Üç aylar mana iklimidir’
Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan, Recep, Şaban ve Ramazan aylarından ibaret ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva