ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
7 Mart 2022 Pazartesi - 15:25

ERMED’den çalıştay atağı

Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Erzurum Yeni Medya Derneğinin işbirliği ile organize edilen buluşmada kadınların iş ve mesleki yaşantıları toplum içindeki konumları ele alındı.

ERMED’den çalıştay atağı

Erzurum Yeni Medya Derneği kuruluşundan henüz bir yıl geçmesine rağmen yaptığı çalışmalarla göz dolduruyor. 2 Eylül tarihinde organize edilen tanıtım toplantısıyla bir anda dikkatleri üzerine çeken Erzurum Yeni Medya Derneği son olarak ‘Ahde Vefa Buluşmaları’ projesi ile göz doldurmuştu.
Hafta sonu Erzurum Teknik Üniversitesi işbirliği ile 1. Erzurum Kadın Yöneticileri Buluşmasıyla bir kez daha adından söz ettirdi. ETÜ Yaşam Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen programa; AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban ve Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak'ın yanı sıra Genel Sekreter Doç. Dr. Tuba Yetim, Yeni Medya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gamze İspirli, Erzurum Yeni Medya üyeleri ve çok sayıda kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının kadın yöneticileri ile kadın akademisyenler katıldı.
Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Erzurum Yeni Medya Derneğinin işbirliği ile organize edilen buluşmada kadınların iş ve mesleki yaşantıları toplum içindeki konumları ele alındı. Ataerkil toplumlarda kadın yöneticinin yeri, medya ve kadın, nitelikli istihdam açığı ve problemlerin çözümü, yöneticiler arasında iletişim ve paylaşım ile cam tavan sendromunun da konu edildiği toplantıda ERMED Başkanı Gamze İspirli’nin özellikle medyada kadın programlarında ki toplumsal sorunlara değindi. İspirli, özellikle görsel medyanın kadınla ilgili programlarının toplumsal açıdan olumsuzluklar oluşturduğunu belirterek, topluma yönelik bilinçli medya kullanımı eğitimlerine ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.
Medya için denetim mekanizması tam işlemiyor
ERMED Başkanı İspirli, Medya ve kadın arasındaki ilişki sosyal bilimlerin çeşitli alanlarında uzun yıllardır çalışılan ve çok farklı açılardan irdelenen bir konu olduğunu anlattı. Kadının toplumdaki yerinin, tıpkı tüm diğer değer ve geleneklerde olduğu gibi egemen ideolojiler ve bu ideolojilerin kullandığı araçlar vasıtasıyla her gün yeniden üretilmekte ve toplumlara zerk edilmekte olduğunu belirten İspirli, “İdeolojilerin toplumu şekillendirirken kullandığı araçlardan biri de medyadır; yaygınlığı ve hızı onun gücünü de arttırmakta, etki alanını sürekli genişletmektedir. Kadının toplumdaki yeri medya tarafından her gün yeniden üretilir ve öğretilirken; ataerkil ve geleneksel kalıplar tekrar edilmekte, dolayısıyla zihinlerdeki siyasal, ekonomik, kültürel vb. yönlerden kadının yanlış, olumsuz ve eksik tasviri günden güne sağlamlaştırılmaktadır. Bu olumsuzluğun giderilmesi için denetim mekanizmasının çok iyi işlemesi gerektiği kanaatindeyim. Aksi takdirde. Günün önemli kısmını tv ve sosyal medya ile geçiren kadınlarımız olumsuz konu edilen örnekler karşısında olumsuz örneklerden etkilenmekle kalmayıp aile bağlamından uzaklaşmışlardır. Denetim mekanizması ile toplumun en önemli mekanizması annelik başta olmak üzeri tüm kesimlerin bu olumsuzluklardan arındırılması Türk aile yapısına uygun içeriklerin sunulmasının teşvik edilmesi gerekmektedir. Bugün burada başta ETÜ Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak ve ETÜ Genel Sekteri Tuba Yetim, Prof. Dr. Ayşe Gürol, Mimar Pınar Burkankulu'na ve daima canhıraş çabaları ile derneğimizin etkinliklerine katkı sağlayan ERMED yönetim kurulu üyelerimize organizasyona katkı sağlayan herkesi sonsuz teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu.
ERMED, bilinçli medya için kolları sıvadı
Erzurum Yeni Medya Derneği (ERMED) Başkanı Gamze İspirli, Geçtiğimiz yıl faaliyet geçen derneğin kuruluşundan bu yana örnek çalışmalar yürüttüğüne de dikkat çekerek, tabela derneği olan emsallerinin aksine amacına uygun toplumsal çalışmalar yürüteceklerini kaydetti. Toplumun bilinçli medya kullanımında çok dikkatli olması hususunu göz ardı etmediklerini aktaran Başkan İspirli, “Gelecek nesillerimizin sağlam temeller üzerinde gelişmesini sağlamak için öncelikle medyanın olumsuzluklarından etkilenmemesi gerekir. Bu olumsuzluğun giderilmesi için yapılacak çalışmaları kendimize görev bildik. Projesi tamamlanma aşamasında olan ‘Ebeveynler için İnternet ve Sosyal Medyanın Bilinçli ve Güvenli Kullanımı Eğitimi’ için çalışmalarımız sürüyor. Toplumların dinamikleri haline gelen sivil toplum örgütlerinin ancak bu tarz çalışmalar ile yararlı olacakları düşüncesindeyiz. Çok yakında yalnızca dernek üyelerimiz değil tüm topluma ayna tutacak büyük projeler yapmak için kuvveden fiile geçmek için uğraş veriyoruz” dedi.

 
200 bin TL’lik hırsızlık failleri yakalandı
 
Nöbetteki aileler HDP'den çocuklarını istiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum 29’uncu sırada
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum kadınlarda ilk evlenme yaşının en düşük ...
ATAUNİ’den tarım sektörüne bilimsel destek
Atatürk Üniversitesi, imzaladığı yeni protokollerle kamuya bilimsel destek vermeyi sürdürüyor
Mandal’dan Başkan Sekmen’e övgü
Kış Bilim Festivali’ne katılmak üzere kente gelen Prof. Dr. Hasan Mandal, ...
 
Erzurum ‘Gökyüzü Şenliği’ne ev sahipliği yapacak
Bakan Varank ayrıca 2022 yılında gerçekleştirilecek olan Uluslararası ...
Erbaş: 'Kudüs yeniden barışın sembolü olacaktır'
Erbaş, “Orta Asya'dan Afrika'ya, bir araya geldiğimiz her platformda biz ...
ÜNİLİG’de Short Track heyecanı
Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen ÜNİLİG yarışlarına ...
 
YD-ÜFE yüzde 96,44 arttı
Yurt dışı üretici fiyat endeksi, ocak ayında yıllık yüzde 96,44 arttı.
Tarımsal girdi fiyat endeksi açıklandı
Tarımsal girdi fiyat endeksi yıllık yüzde 45,61, aylık yüzde 9,82 arttı.
Finansal hizmetler güven endeksi açıklandı
2022 yılı Şubat ayında finansal hizmetler güven endeksi, bir önceki aya ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva