ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
4 Nisan 2020 Cumartesi - 10:55

EPDK, fatura düzenlemesine açıklık getirdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), ‘kıyasen fatura düzenlemesi’ne ilişkin, "Alınan kararla vatandaşlarımızın faturalarına hiçbir şekilde ilave bedel çıkartılması söz konusu değildir" açıklamasını yaptı.

EPDK, fatura düzenlemesine açıklık getirdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), ‘kıyasen fatura düzenlemesi’ne ilişkin, "Alınan kararla vatandaşlarımızın faturalarına hiçbir şekilde ilave bedel çıkartılması söz konusu değildir" açıklamasını yaptı.
EPDK, elektrik ve doğalgaz faturalarına ilişkin ‘kıyasen fatura düzenlemesi’ hakkında sabah saatlerinde bir açıklama yaptı. Konunun daha iyi anlaşılması ve vatandaşın aklında soru işareti kalmaması için ek bir açıklama daha yapan EPDK, ülke genelinde rutin sayaç okuma işlemlerinin bazı durumlar hariç devam edeceğini açıkladı. EPDK tarafından yapılan ‘kıyasen fatura düzenlemesi’nin önceliğinin hem sektör çalışanları hem de tüketicilerin sağlığını korumak olduğu açıklandı. Böylece saha çalışanlarının azami düzeyde izolasyonunun da sağlanacağı aktarıldı.
İdari kararlar neticesinde faaliyetleri geçici süreyle durdurulan iş yerlerinde kıyasen fatura düzenleneceğini açıklayan EPDK tarafından, “Alınan kararla vatandaşlarımızın faturalarına hiçbir şekilde ilave bedel çıkartılması söz konusu değildir. Sayaçlarda yer alan değerlerin okunması esas olmakla birlikte okuma esnasında yaşanabilecek yakınlaşma, sosyal mesafenin ortadan kalkabileceği durumları ortadan kaldırmak hem vatandaşların hem de çalışanların korunması sağlanacaktır. Covid-19 ile mücadele kapsamında elektrik ve doğalgaz faturalarında kıyasen fatura düzenlemesi ülkemizin tamamında uygulanmayacaktır. İdari kararlar nedeniyle faaliyetleri geçici süreyle durdurulan iş yerlerinde kıyasen fatura düzenlenmeyecektir. Hataen fatura düzenlenmesi durumunda yapılacak olan başvurular neticesinde gerekli düzeltmeler ivedilikle yapılacaktır. Meskenler için ise tüketimin olmadığı şirketler tarafından tespit edilebilen öğrenci evi, karantina veya sağlık sebepleri ile boşaltılan evlerde tüketimin olmaması nedenleri ile zaten kıyasen bir fatura çıkartılması söz konusu olamaz. Bu şekilde tüketimi olmayan ve kapalı olan yerlere fatura düzenlenmeyecektir” ifadelerine yer verildi.
Özellikle doğalgaz konusunda vatandaşın yaşadığı endişenin yersiz olduğuna değinilen açıklamada, “Özellikle doğalgaz tüketicilerimizin dönemsel değişen tüketimlerimiz nedeni ile geçmiş tüketimlerinin kış aylarında olanların dikkate alınmasının fatura tutarını arttıracağı endişesi ise yersizdir. Şöyle ki geçmiş aylar değil geçmiş 2 yılın aynı tüketim döneminin ortalaması üzerinden hesap yapılacağı, geçmiş dönem tüketimlerinin olmaması halinde emsal tüketim veya tüketici beyanı ile kıyas yapılacaktır. Hiçbir vatandaşımıza Ocak veya Şubat tüketimleri baz alınarak Haziran ayında doğalgaz faturası çıkartılamaz” denildi.
Karantinaya alınan bölgeler, idari kararlar sebebiyle sayaç okumalarının durdurulduğu bölgeler ve sosyal mesafenin korunmasının mümkün olmadığı bölgelerde ülke genelinde rutin sayaç okuma işlemlerinin devam edeceğini açıklayan EPDK, “Mahsuplaşma sonucu fazla alınan tutar olursa ya da itiraz edilir ise tüketicilere muhakkak defaten iade edilecektir. EPDK bunun teminatıdır. Kıyasen fatura düzenlemesi son 3 ayın değil önceki iki yılın aynı ay ortalamaları baz alınarak belirlenecektir. Örneğin; Mayıs ayı için düzenlenecek faturada 2018 ve 2019 yılı Mayıs aylarına ilişkin kullanım yerinin tüketim ortalaması kullanılacaktır. Sayaçların uzaktan okunabildiği uzaktan sayaç okuma sistemleri kurulmuş olan tüketicilerimiz, ki bunlar sanayi ve ticarethane yoğunlukludur, için sayaç değerleri üzerinden işlem yapılmaya devam edeceğinden bu yerlerin tüketimini düşürmesi veya artırması halinde bile gerçek fiili tüketim değeri üzerinden fatura çıkarılacaktır” açıklamasını yaptı.

 
"Ligler en erken haziran ayında oynanabilecek"
 
‘İmanla çarpan yüreklerle zor günleri aşacağız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Bölgesi Mart ayı TÜFE’si açıklandı
DOSİAD - ÖZEL - TÜİK Mart 2020 dönemi Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını açıkladı.
Erzurum’da sosyal destek ödemeleri evlere teslim ediliyor
Türkiye genelinde olduğu gibi Erzurum’da da sosyal destek ödemeleri evlere ...
TİM Erzurum Mart verilerini paylaştı
DOSİAD - ÖZEL - Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) mart ayı ihracat verilerini açıkladı
 
198 firmaya 10 milyon ceza
Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulunun Mart ayında gerçekleştirdiği toplantılarda ...
Albayrak’tan Kuran Kursu öğreticilerine müjde
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Kur'an kursu öğreticilerinin ...
Erzurum’dan 10 ülkeye ihracat, 15 ülkeden ithalat
DOSİAD - ÖZEL - Ticaret Bakanlığı şubat ayı dış ticaret verilerini açıkladı. ...
 
Doğu'dan örnek iş adamı
Hakkarili iş adamı Av. Zeydin Kaya, bütün dünyayı etkisi altına alan korona ...
Albayrak, ekonomi gündemini yorumladı
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Şu anda tüm ekiplerimizle, vatandaşlarımızdan, ...
‘Kredileri sübvanse edeceğiz’
Pakdemirli “Çiftimizin üretim için finansman kaynağı sağlaması amacıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva