ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
28 Kasım 2014 Cuma - 17:42

ENER yatırım sürecini değerlendirdi

Aksu,'Daha önce, şehrimiz için güzel projeler üreten DOSİAD tarafından gündeme getirilen Eğitim Kampüsü, Sayın Yavilioğlu’nun ciddi takibi ile hayata geçmiş bulunuyor. Bu yatırım, mali boyutu, eğitime sunacağı katkı ve inşa edileceği mahal itibarı ile önemli bir proje'dedi

ENER yatırım sürecini değerlendirdi

Erzurum’un geleceğe yönelik proje ve yatırım faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) Başkanı Vahdet Nafiz Aksu; “Erzurum Hükümetin desteklemeyi kararlaştırdığı yüksek teknolojili yatırımlara yönelmeli” dedi.

“Fabrika devletten, işletmesi milletten” şeklinde formüle ettikleri yöntemin Erzurum için önemine vurgu yapan Aksu “Sayın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız 3 büyük üretim - yatırım bölgesi kurulacağını ve bu bölgelerle birlikte hangi şehre yapılırsa yapılsın, yüksek teknolojili tüm yatırımların, 5’inci bölge kapsamında destekleneceğini açıkladı. Bunu Erzurum için büyük bir imkân ve fırsat olarak görüyoruz, girişimlerin yoğunlaştırılmasını Temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Aksu, Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu tarafından açıklanan Eğitim Kampüsü ve Tam donanımlı Erzurum Adli Tıp Merkezi projelerinin şehir için önemine de vurgu yaptı.

ÜRETEN EKONOMİYE GEÇİŞ KAPISI

Aksu açıklamasını şöyle sürdürdü; “Sayın Sanayi Bakanımızın açıklamalarından anlıyoruz ki; oluşturulacak yeni üretim-yatırım bölgelerinde sanayici, binaya para bağlamayacak. Fabrikayı devlet yapacak, sanayici kira ödeyecek… Alınacak tedbirler ve uygulanacak teşviklerle yatırımcının yüksek faizle borçlanmasının önüne geçilecek. Hazine arazileri, kamulaştırılacak, gerekirse fabrikanın projesini, binası devletçe yapılacak, hazır olarak kiraya verebilecek. Kiralanan fabrika uzun vadede kiracıya satılabilecek.

Daha önce Erzurum için ihtisas OSB’Sİ olarak önerdiğimiz Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte, Bilim ve Sanayi Bakanlığının devreye sokacağı bundan çok daha büyük üretim alanları arasında Doğu ve Erzurum’unda bulunmasını arzu ediyoruz. Bunu mümkün görüyoruz. Erzurum’un yeni Ekonomi paradigmasının ‘Üreten Ekonomi’ olmasına vurgu yapıyoruz. Hizmet sektörü ve Kış Turizmin bu temel eksenin sağlam ayakları olarak görülmesi gerektiğini savunuyoruz.

ERZURUM TERMAL TURİZMDEN DAHA BÜYÜK PAY ALABİLİR

Sağlık Bakanlığının bütçe sunumunda Sağlık turizminden 2023 yılında 20 milyar dolar gelir hedefliyor. Bunun için büyük yatırımlar yapılacak. Erzurum’a bu konuda şu ana kadar yapılan yerel yatırımların yanı sıra daha büyük ve küresel talebi karşılayacak yatırımların yapılması gerekiyor. Ilıca, Pasinler ve Köprüköy’deki şifalı sularımızın, Sağlık Bakanlığı ile işbirliği halinde ve KÖİ projeleriyle şehir ekonomisinin önemli bir unsuru haline getirilebileceğini öngörüyoruz. Palandökenin birinci sınıf pistlerinde üşüyen yerli yabancı misafirlerimizi, birinci sınıf kaplıca sularımızda ısıtabiliriz. Bunun için uygun güzergâhlara hafif raylı sistem inşa edebilir, hatta teleferik ağları döşenebilir. Kaplıcalarımızı tedavi ve turizm amaçlı iki ana hedefe göre düzenlememiz mümkün.

ERZURUM; İDEAL BİR BİYOTEKNOLOJİ ve MEDİKAL MALZEME ÜRETİMİ MERKEZİ

Sağlık Bakanlığı tarafından Ülkemize 21. Yüzyılın teknolojisi olan biyoteknoloji alanında üretim yeteneği kazandıracak projeler hazırlandığı, bakanlığın 2015 bütçe metinlerinde yer alıyor. Biyoteknoloji yatırımları gibi yüksek teknoloji gerektiren yatırımlar için coğrafi ve iklimsel koşullar engel teşkil etmiyor. Yine Sağlık Bakanlığının yerli üretime geçmeyi düşündüğü tıbbi malzemeler için de Üniversite ve Teknokent imkânına sahip Erzurum, ideal bir merkez olabilir. Bu alanda da çalışmalara hız verilmesi gerektiğini savunuyoruz.

EĞİTİM KAMPÜSÜ ve ADLİ TIP MERKEZİ YATIRIMLARINI TAKDİRLE KARŞILIYORUZ

Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu tarafından açıklanan Eğitim Kampüsü ve Tam donanımlı Erzurum Adli Tıp Merkezi projelerini şehir için kazanım olarak görüyoruz. Daha önce, şehrimiz için güzel projeler üreten DOSİAD tarafından gündeme getirilen Eğitim Kampüsü, Sayın Yavilioğlu’nun ciddi takibi ile hayata geçmiş bulunuyor. Bu yatırım, mali boyutu, eğitime sunacağı katkı ve inşa edileceği mahal itibarı ile önemli bir proje… Proje çalışmaları bitme aşamasına gelen ve 2015 yılının ilk yarısında temeli atılacak olan Tam donanımlı Adli Tıp Merkezi de önemli bir yatırım. Başta Sayın Yavilioğlu olmak üzere emeği geçen diğer Milletvekillerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz. Erzurum’u yatırım cenneti haline getirecek olan her projeyi takdirle karşılıyor, bu uğurda emek veren yerel yöneticilere, siyasi kadrolara, sivil toplum kuruluşlarına ve şehrin gelişmesinde uyarıcı yayınlarıyla kılavuzluk eden medyamıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu çabalar sayesinde Erzurum’umuzun geleceğe emin adımlarla yürüyüşü devam edecek.”

 
ÖĞDER Maarif Kongresi’nde geri sayım
 
‘Ovit Doğu’nun kaderini değiştirecek’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Duble yol verileri açıklandı
Erzurum Türkiye illeri duble yol varlığı sıralamasında 536 kilometrelik ...
‘Erzurum imaj problemini çözdü’
M.AKDAĞ-Kocabeyoğlu, Erzurum’un son 12 yıldaki atılımlarla imaj problemini ...
10 ayda 115 şirket kuruldu
MAHMUT AKDAĞ-TOBB Ocak-Ekim dönemi birikimli kurulan ve kapanan şirket ...
 
4 ayda 2 bin kişi iş sahibi oldu
M.COŞKUN-İŞKUR’un açıklamasına göre, son 4 ayda 2 bin 10 kişi işe alındı. ...
Eğitim Bir Sen eyleme gitti
Eğitim Bir Sen Erzurum Şube Başkanı Erkan Ciyavul, “Memurların mali durumları ...
DAİB Agro Food Drınk Tech 2014 Fuarı’na katıldı
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliğinin organizasyonunda, ...
 
Eylül’de Kredimiz arttı...!
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da bu yılın ocak-eylül ayları diliminde 2 milyar ...
Erzurum Kamu’da 1, Özel’de 2’inci
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde kamu banka kredisi ...
ERGAZ & BLUEPET, 2023 hedefini paylaştı
Ergaz Satış Ve Pazarlama Koordinatörü Yaşar Yılmaz, firmalarının Erzurum'da ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva