ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
17 Ocak 2011 Pazartesi - 20:32

ENER’den kültürel girişim

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz’ı ziyaret eden ENER yöneticileri, projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

ENER’den kültürel girişim

ERZURUM gazetesi
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz’ı ziyaret eden ENER yöneticileri, projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt, ENER Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, ve ENER Koordinasyon Kurulu Mükremin Uzun’dan oluşan heyet, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz’ı ziyaret etti.
//İSTİKLAL MÜZESİ ÖNERİSİ
Görüşmede, ENER Strateji Merkezi tarafından kamuoyuna açıklanan ve ilgililere sunulan “Nenehatun Savunma ve “23temmuz İstiklal Müzesi” projesi ele alındı. ENER’İN geleneksel “Kültür Festivali” önerisi de masaya yatırıldı.
Ziyaret hakkında bilgi veren ENER Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, “ ENER, Kamuoyu ile paylaştığı tüm öneri, açıklama ve projelerini üst düzey siyasi kadrolara da taşıyor. Sayın milletvekilleri bu çalışmaları dikkat ve özenle takip ediyorlar.” dedi.
//ÖNERİLER YILMAZ’A SUNULDU
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ile yapılan görüşmede özellikle üç öneri üzerinde durulduğunu kaydeden Aksu,”Sayın Müsteşar müze önerisini takip edeceklerini ve mevzuat çerçevesinde yardımcı olacaklarını ifade ettiler, Geleneksel Kültür Festivalinin yerel imkanlarla organize edilmesi halinde yardımcı olabileceklerini ifade ettiler.
//ENER’İN PAYLAŞIM YÖNTEMİ
ENER Başkanı Aksu, “ENER olarak projelerimizi ilgili makamlara ve siyasi heyete sunup, kamuoyuna açıklamanın dışında bir çalışma yöntemimiz yok. Yerel ve üst düzey resmi makamlarla doğrudan temas, ziyaret şeklinde bir proje takibini doğru ve şık bulmuyoruz.
Zaten böyle bir çabaya da gerek kalmıyor. Tüm milletvekillerimiz kendilerine ulaşan projelerimizi sahiplenip takip ediyorlar. Müsteşar Yılmaz’a Müze projemizi rapor halinde ilettik. Sözlü olarak da gerekli izahatı yaptık. 18 Ağustos 2010’da bu projeyi açıkladığımızı, Erzurum Anıtlar Müdürlüğünün de geçtiğimiz günlerde bu konuda bir açıklama yaptığını belirterek, yerel kültür teşkilatlarının duyarlılığına teşekkür ettik. İmparatorluğun son elli yılında yıkıcı Moskof saldırılarına uğrayan Erzurum’un savunma destanlarını canlı tutacak, teşhir edecek, tanıtacak bir Savunma Müzesi kurulmasının önemine vurgu yaptık. Bu müzenin, projemizde verilen ayrıntılar çerçevesinde çağdaş bir anlayışla açılmasını, müze adının Anıtlar Müdürlüğünün açıkladığı gibi Harp Müzesi değil, İstiklal Ve Savunma Müzesi olmasını önerdik.” dedi.
//ENER’İN ÖNERİLERİ
Görüşmede ENER tarafından Geleneksel Kültür Festivali projesi hakkında bilgi verildiğini kaydeden Aksu şunları söyledi, “  Sayın müsteşar, yerel yönetimler ve sivil kitle örgütlerinin böyle bir girişim başlatmaları halinde destek olacaklarını ifade ettiler. Sayın Müsteşarla görüşülen bir konu da ENER’in Eylül 2010 tarihinde yayımladığı “Erzurum yeni şehircilik ve şehirlilik manifestosu” projesinde yer alan “Erzurum Sokağı” önerisi oldu.
Bu konuyu çok önemli bulduğumuzu bir kere daha belirtmek istiyorum. Erzurum’un tarihi konak ve evleri, şehirleşme aşamasında hoyratça heba edildi. Özellikle modern yapılaşmanın yoğun olarak başladığı 40-50 öncesinden bugüne kadar yerel yönetimlerde bulunan kadroların “Tarihi ve kültürel dokuyu koruma” bilincinden yoksun oluşları, bu alanda gerçek bir kültürel kıyıma neden oldu. Şu anda elde kalanların da aynı akibete uğramaması için özel bir program uygulanması gerekiyor. Kale ve Kümbetler mevkiinde gerekli istimlak işlemlerinin yapılarak ayakta kalan yapıların tanzimiyle bir “Erzurum Sokağı” oluşturulması fikrindeyiz. Ev sahiplerine müracaatları halinde gerekli yardımın yapıldığı söylendi. Sayın Milletvekili, Kiremitlik tabyasının değerlendirilmesi konusunu da dile getirdi ve bu konuda yerelde yapılması gereken işlerle ilgili notlar aldı.
Görüşmenin yararlı sonuçlar doğuracağı kanaatindeyim. İfade ettiğim gibi, açıkladığımız projeler hakkında Sayın Milletvekilinin daveti ile bilgi sunmuş olduk. Eğer biz ve diğer sivil kuruluşların teklifleri bu şekilde siyasi ilgiyle karşılanırsa bir sonuç alabiliriz. Takip ve icra makamı siyasettir, siyasi kararlılık olmadan bizim çalışmalarımızın benzer birçok proje gibi raflarda kalacağını biliyoruz. Bu anlayışla, çalışmalarımıza samimi ilgi gösteren Siyasi ve idari şahsiyetlere teşekkür ediyorum.”
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Binbir hatim tamamlandı
Erzurum’da asırlardır devam eden “Binbir Hatim” geleneği, bu yıl da bozulmadı. ...
2011 Restorasyon programı açıklandı
Vakıflar Erzurum Bölge Müdürlüğü, aralarında Çifte Minareli Medrese’nin ...
Pullarla tarihe yolculuk
PTT Erzurum Başmüdürlüğü, 2011 Kış Oyunları hazırlıkları kapsamında ilk ...
 
İnsanlık Anıtı ilgi odağı oldu
Kars kalesinin tam karşısında Timur Paşa tabyası üzerinde yapılan ve Başbakan ...
Oltu Tiyatro Günleri başlıyor
Oltu Lisesi tiyatro kulübü öğrencileri, ‘Dişçi Cevat’ komedi oyununa hazırlanıyor.
Ve artık çok geç…
Dünya çapında bir organizasyonu üstlenen ve 27 Ocak’ta uluslararası vitrine ...
 
Başbakan 'ucubeye' noktayı koydu..
Başbakan Erdoğan” Kültüre ve sanatçıya en parlak dönemi yaşatıyoruz, bunu ...
Ucube’ye Erzurum izin vermedi..
Son günlerin en hararetli tartışma konusu haline gelen Kars’taki İnsanlık ...
Erzurum’da ‘Çok Güzel Hareketler’
2011 Genel Koordinatörlüğü’nce düzenlenen gecede sahne alan ‘Çok Güzel ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva