ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
30 Temmuz 2018 Pazartesi - 17:01

EGC’den Karadeniz çıkarması

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC), Karadeniz’de Erzurum havası estirdi.

EGC’den Karadeniz çıkarması

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC), Karadeniz’de Erzurum havası estirdi. Geleneksel kültür gezileri kapsamında organize edilen ve Gümüşhane ile başlayan tur, Trabzon, Rize ve Artvin güzergâhıyla tamamlanırken, Erzurumlu gazeteciler dopdolu bir hafta sonu geçirdi. Gazeteciler, Gümüşhane’deki Karaca Mağarası’ndan Trabzon’daki Küçük Ayasofya Camii’ne, Uzungöl’den Rize Ayder’in tabiat harikası yaylalarına varıncaya kadar Karadeniz’in eşsiz güzellikleriyle kucaklaşma imkanı bulurken, EGC Başkanı Metin Barlak, kültür gezilerinin devam edeceğini belirterek, “Mesleki dayanışma, birlik ve beraberliği güçlendirme amacıyla organize ettiğimiz turlarımızın devamı gelecek” dedi.

Erzurum’daki yerel ve yaygın basın kuruluşlarının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının basın bürolarında görev yapan meslek mensuplarının katıldığı gezi, Gümüşhane Karaca Mağarası ziyaretiyle başladı. Denizden bin 550 metre yükseklikte bulunan mağaradaki damlataşı şekilleri, sarkıtları, dikitleri, sütunları, bayrak şekilleri, org desenli duvarları, mağara çiçekleri, incileri ve traverten basamakları yakından görme fırsatı bulan Erzurumlu gazeteciler, Gümüşhane’deki başlıca turizm destinasyonu konumundaki mağarada, yetkililerden bilgi aldılar. On binlerce yıllık geçmişi bulunan mağarayı kare kare görüntüleyen gazeteciler, yöreye has hediyelik ürünlerden satın almayı da ihmal etmediler.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğini esirgemediği Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Karadeniz gezisinin Karaca Mağarası’ndan sonraki durağı Zigana Dağı ve Hamsiköy oldu. Bitki örtüsü ve nefes kesen manzarasıyla ünlü Zigana’da soluklayan gazeteciler, Erzurum rüzgârlarını Trabzon’da da estirdiler. Küçük Ayasofya Müzesi’ni ziyaret eden gazeteciler, camiye dönüştürülen tarihi eseri büyük bir ilgiyle incelerken, tur operatörü Bülent Koçak’ın aktardığı bilgiler ışığında Ayasofya Camii ve bahçesindeki tarihi kalıntıları gezdiler. Soluğu daha sonra meşhur Boztepe’de alan Erzurumlu gazeteciler, Trabzon’u kuşbakışı izlemekle kalmayıp Erzurum türkülerini de seslendirdiler.

Rize gezisi kapsamında bir çay fabrikasını ziyaret eden Erzurumlu gazeteciler, çok sevdikleri çayın üretim aşamalarını yerinde görme fırsatı buldular.

Fabrika yetkilileri, çay yapraklarının el ve makas şeklinde iki ayrı yöntemle toplandığını belirterek, “Çay yapraklarında bizim iki buçuk yaprak diye tabir ettiğimiz bir olay var. Henüz açmamış olan çay yapraklarını el yordamıyla topluyoruz ve yaprakların bu kısmı yeşil çay demlemekte kullanılıyor. Diğer yapraklar fabrikada işlenmeye başladığı andan itibaren tıpkı ısırılan bir elma gibi oksitlenmeye ve kararmaya başlıyor. İşte siyah çay da bu yapraklardan yapılıyor” diye konuştu.

Fabrikada kendilerine ikram edilen yeşil ve siyah çayın tadına bakan gazeteciler, burada ziyaretçilere özel yöresel halk oyunları gösterisini de büyük bir ilgiyle izlediler.

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (EGC) Başkanı Metin Barlak, bölgesel turları ve kültür gezilerini bir gelenek haline getireceklerini belirterek, “Kısmet olursa ilerleyen dönemlerde yine gezilerimiz olacak. Yurt içi ve yurt dışı turlar düzenleyerek, meslektaşlarımızla sürekli bir araya geleceğiz. Gazetecilik, yoğun stresli bir meslek; bu bakımdan böylesi organizasyonlar bir yerde hepimize ilaç gibi geliyor. İlaveten birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor, mesleki dayanışmayı güçlendiriyor. Bunun yanında meslektaşlarımız için seminerler, hizmet içi ve mesleki eğitim kurs programlarımız da olacak. Kısaca camiamızın yanında olmak ve fayda üretebilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 
Doğu Anadolu yem piyasasında hareketlilik
 
Başsavcı İnal'dan Yakutiye’ye veda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rehabilitasyon Merkezi'nde düğün coşkusu
Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 1,5 yıldır kalan İzmir doğumlu ...
Demircan Erzurumlularla buluştu
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’nda ikamet eden ...
Karataş’tan "Askıda Ekmek" kampanyasına destek
Karataş, ekmek fiyatlarına gelen yüzde 15'lik zammın ardından MHP Genel ...
 
Sekmen Şehit Aileleriyle buluştu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Harp Malulü Gazileri, ...
Halk sağlığıyla oynayanlara fırsat verilmedi
Horasan ilçesinde bir hafta önce zabıta ekipleri tarafından mühürlenen ...
Erzurum Teşkilatı da imza koydu
CHP'li 59 İl Başkanı Ankara'da bir araya gelerek CHP Genel Başkanı Kemal ...
 
ADÜ’den Erzurum’a sağlık köprüsü
Adnan Menderes Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından Erzurum'da ...
Türk Kızılayı kurban fiyatını açıkladı
Kızılay, yaklaşan bayram öncesinde kurban fiyatını yurt içinde 750, yurt ...
Yakutiye’de kısmi su kesintisi yapılacak
Erzurum’un Yakutiye ilçesinde su şebeke hatlarında yapılacak yenileme ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva