ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kolordu Komutanı Algan’a gençlik ziyareti
Kolordu Komutanı Algan’a gençlik ziyareti
Erzurum’dan Ahlat’a tarih köprüsü
Erzurum’dan Ahlat’a tarih köprüsü
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Erzurum eksi 6’yı gördü
Erzurum eksi 6’yı gördü
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
14 Şubat 2013 Perşembe - 01:32

EDT şubatı 2 oyunla tamamlayacak

ÖZEL-EDT Bu hafta Çıkmaz Sokak Çocukları ve Yürüyen Taşlar adlı çocuk oyununu sahneleyecek. EDT şubat gösterimlerini bu iki oyunla tamamlayacak.

EDT şubatı 2 oyunla tamamlayacak

ERZURUM
ÖZEL-EDT Bu hafta Çıkmaz Sokak Çocukları ve Yürüyen Taşlar adlı çocuk oyununu sahneleyecek. EDT şubat gösterimlerini bu iki oyunla tamamlayacak.
Çıkmaz Sokak Çocukları oyunu bu hafta14 Şubat Perşembe 19:30, 15 Şubat Cuma 19:30, 16 Şubat Cumartesi 14:00, 16 Şubat Cumartesi 19:30’da, gelecek hafta ise21 Şubat Perşembe 19:3022 Şubat Cuma 19:3023 Şubat Cumartesi 19:3023 Şubat Cumartesi 14:0028 Şubat Perşembe 19:30’da sahnelenecek.
Yürüyen Taşlar adlı çocuk oyunu ise bu hafta 17 Şubat Pazar 14:00’da, gelecek hafta ise 20 Şubat Çarşamba 14:00, 24 Şubat Pazar 14:00’de sahnelenecek. Oyun bu ay son kez 27 Şubat Çarşamba 14:00’de sunulacak.
ÇIKMAZ SOKAK ÇOCUKLARI OYUNU İLGİ GÖRDÜ
Lyle Kessler’in yazdığı, Ali Halim Neyzi’nin çevirdiği ve yönetmenliğini Kuvvet Yurdakul’un yaptığı Çıkmaz Sokak Çocukları oyunu erzurum seyircisinden büyük ilgi gördü.
Çıkmaz Sokak Çocukları oyunu, anasız babasız iki yetim kardeş olan treat ve philip’in Philadephia’da ki evlerinde geçer. Treat küçük soygunlarla evin geçimini sağlamakta, Phillip ise dış dünyadan uzak evin içinde kurduğu kendi dünyasında yaşamaktadır. Bu iki kardeşin sürdürdükleri tek düze yaşam,bir gece yabancı bir kişinin evlerine gelişiyle bozulur.Sonradan bu iki kardeş için bir ‘’kurtarıcı’’olacak olan yabancı da aslında bir yetimdir.Amerikalı yazar-yönetmen Lyle Kessler’in kaleme aldığı ‘’Çıkmaz Sokak Çocukları’’sistem içinde,ayakta kalmaya çalışan üç yetimin başından geçen olayları çarpıcı bir dil kullanarak seyirciye aktarır.
 

 
Diyanet’ten Yeni Müftülük Modeli
 
Kamuda türban serbestliği talebi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 14 Şubat 2013 Perşembe 12:28

Ne yazık ki 1992 yılından sonra,dünyada tek devlet tiyatrosu Türkiye'de kalmıştır.Zaten kültürün devletleştirildiği dönem,SSCB'nin yıkılmasıyla ortadan kalkmıştır.Ama ne yazık ki bizde halen daha devlet tiyatroları devam etmektedir.Sayın Başbakan' ımız da tiyatroların özelleşmesini istemiştir.Çünkü,kendilerine güvenirler, riske girerler,çalışırlar ve güzel eserler ortaya çıkarırlar.Devlet de bunları destekler.Hatta,özel sektör de sponsorluk yapabilir.Gerçek sanat isteniyorsa bu yapılmalı,bankamatik memurluğu sona erdirilmelidir.Yüce Atatürk dahi, tiyatroları merkezileştirmedi.Tiyatrolar, 1949 yılına kadar,Devlet Tiyatrosu değildi bile.Şehir tiyatroları kimsenin babasının malı değildir.Hele hele bunlar,kendilerini sanat melekleri gibi göremezler.Şehir tiyatroları da kendilerine sanki tahsis edilmiş çiftlik değildir.Zaten bunlar o soğuk savaşın Marksis,Leninist oyunlarını hep sergilediler ve şanlı Osmanlı Tarihi'ni de hep karaladılar.Bu ne başıboşluktur ki bu adamlar devletin parasını hesapsızca harcayacaklar ve istedikleri oyunu da seçip oynayacaklar.Maaşlarını aksatmadan alacaklar, milletin değer yargılarına da hiç bakmayacaklar.Mesela,baştan sona küfür ve müstehceklikten ibaret olan, bir zamanların "Günlük Müstehcen Sırlar" isimli oyun da repertuardan kaldırılmamışmıydı. Böyle neiceleri de.Zaten bu ülkede sanatçı geçinenler genellikle;jakoben,elitist, tepeden inmeci ve devletçidirler.Milletini ve toplumunu küçük görürler,kendilerini bir şey sanırlar ve halkı beğenmezler.Bunlar bu aziz ve yüce TÜRK MİLLETİ'nin sanat birikimini de hiç beğenmezler.Muhafazakâr sanat olmaz deyip kestirip atarlar. Ama Osmanlı'dan kalan ve Atatürk'ün de değer verdiği Darü'l Bedayi'yi de unuturlar.Tez elden Hükümetimiz bu Devlet Tiyatrolarını kaldırmalıdır ama desteklemelidir ve kontrol etmelidir.

Yorumu oyla      9      4  
Hüseyin Baydemir 14 Şubat 2013 Perşembe 12:01

Ben geçen cumartesi ailemle birlikte "Çıkmaz Sokak Çocukları" adlı oyunu izlemeye gittim ama bir aile ortamında söylenmeyecek galiz sözler (küfür) yüzünden, bitmeden oyunu terk etmek zorunda kaldım. Böyle bir oyuna götürdüğüm için çocuklarımdan özür diledim. Çünkü oyunun tanıtım yazısı ve afişlerinde bu durum belirtilmiyordu. İnsanlar bir şekilde daha önceden bilgilendirilebilirlerdi. Bu yapılmadığı için salonda çok sayıda çocuk ve aile vardı. Şimdi şunlara cevap aramak gerekir: 1. Devlet Tiyatroları oyun seçerken bu milletin değer yargılarını ne kadar dikkate alıyor? 2. Oyunlar içinde geçen küfürler neden sansürlenmiyor? 3. Tiyatro olsun ama devletin tiyatroyla işi ne? Hadi oldu diyelim, devlet bu faaliyeti finanse ediyorsa oyunların denetimini neden yapmıyor?

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pazaryolu’nda 1001 Hatim heyecanı
Pazaryolu İlçe Müftülüğü’nce başlatılan 1001 Hatim Programı bu yıl da sürdürülüyor.
Pazaryolu’nda Gönül Elçisi adımı
Gönül Elçileri Projesi için Pazaryolu’nda Kaymakamlık Toplantı salonunda ...
Çiçeğe 14 Şubat zammı
Erzurum’da 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde çiçekçilerde fiyatlar arttı.
 
Doğu’da taş, Batı’da ahşap
Erzurum’da Çifte Minareli Medrese, Konya’da Karatay Medresesi, Safranbolu, ...
Kabaklı hoca panelle anılacak
Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerinden ve Şeyhülmuharririn olarak anılan ...
Nahhat sergisi ilgi gördü
Günümüzde unutulmak üzere olan sanatların başında gelen Naht Sanatı, "Ahşabın ...
 
Erdem’den Erzurum’a övgü
Müsteşar Erdem, Erzurum’un tarihte çok önemli bir yeri olduğuna dikkat ...
Ahşap Hatla buluştu
Günümüzde unutulmak üzere olan sanatların başında gelen Naht Sanatı, “Ahşabın ...
Atlar koştu, ciritler uçtu...
Atlı okçuların ardından Erzurum'dan gelen cirit takımı sahne aldı. Cirit ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva