ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
YSK'dan İspir kararı
YSK'dan İspir kararı
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
29 Nisan 2019 Pazartesi - 15:21

EDT’den Van çıkarması

Erzurum Devlet Tiyatrosu, ‘Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’nde ‘Bir flamingonun renkli ve çiçekli hayatı’ adlı oyunu sahneledi.

EDT’den Van çıkarması

Erzurum Devlet Tiyatrosu, ‘Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’nde ‘Bir flamingonun renkli ve çiçekli hayatı’ adlı oyunu sahneledi.

Van’da Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce bu sene 17’ncisi düzenlenen ‘Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’nin startı verildi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen “Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği”, valilik önünden Van Devlet Tiyatrosuna kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle start aldı. Kortej yürüyüşü sırasında masal kahramanlarının kostümlerini giyen animatörler, müzik eşliğinde çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı. Van Devlet Tiyatrosu salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden şenlikte konuşan Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Mustafa Kurt, bu festivallerin önemine değinerek, “Geçen hafta Diyarbakır’da düzenlemiş olduğumuz yerli oyunlar festivalimiz vardı. Onun devamında da çocuklarımıza dönük uçurtma şenliğinin üçüncüsünü gerçekleştirdik. Buna yaklaşık 3 bin çocuğumuz katıldı. Şu anda Ankara’da devam etmekte olan ‘Küçük Hanımlar Küçük Beyler’ festivalimiz var. Orda da on gün süresince hem Türkiye’deki devlet tiyatrolarında oynanan oyunları hem de dünya tiyatrosundaki çocuk oyunlarını Ankara’ya davet ettik. Yaklaşık 205 temsil yapacaklar” dedi.

Van’da çocuk şenliğinin 17’nci yılına ulaşmasının önemli olduğuna değinen Kurt, “Memleketimizin her bölgesi çok güzel, çok kıymetlidir. Biz hem yerli yazarlarımıza sahip çıkacağız hem de oynadığımız oyunları ülkemizin en batısından en doğusuna, güneyine, kuzeyine kadar götüreceğiz. Van, bu anlamda çok şanslı illerimizden birisi. Çünkü devlet tiyatromuz her akşam burada perde açıyor. Çeşitli oyunlar görüyor, turneler geliyor, çocuk oyunlarımız oluyor. Ben birkaç defa bu festivalin açılışında bulunuyorum ve şunu memnuniyetle görüyorum. Hem sezon içindeki oyunlarımıza hem festivalimize çok büyük katkı var. Bunda valiliğimizin, ilçe kaymakamlığımızın, milli eğitim müdürlüğümüzün, kültür ve turizm il müdürlüğümüzün ve seyircilerimizin büyük katkısı var. Bu da çok önemli bir şey” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarında çocuklara tavsiyelerde de bulunan Kurt, “Hem yerli yazarlarımızın eserlerini iyi bileceğiz hem de dünyanın kabul ettiği büyük yazarların eserlerini bileceğiz. Eğer hem kendi edebiyatımızı hem değerli yazarların eserlerini bilip hem de dünyanın önemli yazarlarının eserlerini takip edersek, dünya ile yarışmamız çok daha kolay olur. Bu nedenle kültür ve sanat alanında, edebiyat alanında kendinizi ne kadar geliştirebilirseniz; dünya çocuklarıyla o kadar iyi yarışabilirsiniz. Çünkü bizim hiçbir dünya çocuğundan eksik kalır yanımız yok. Bu nedenle çok çalışmamız, kendimizi donatmamız gerekiyor. Bu çalışmaların kıymetini bilip, sadece burada izlediğinizle kalmayın. Her zaman kültür ve sanatın içinde olun. Edebiyatımızı iyi hatmedin, tarihimizi iyi bilin. Çünkü bizim dünyadan hiç aşağı kalır yanımız yok. Bu nedenle buradaki hem festival hem oyunlar çok değerlidir. Belki sizler de bir gün tiyatro bölümlerini bitirip, bu sahnede tekrar oyuncu olarak çıkabilirsiniz. Ben bu anlamda verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyor, şenliğin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Şenliğe katılan çocuklar ise, çok mutlu olduklarını ifade ederek, yetkililere teşekkür ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından çocukların müzik dinletisi ve Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan ‘Bir flamingonun renkli ve çiçekli hayatı’ adlı oyunu sahnelendi.

Programa Van Vali Yardımcısı Sinan Aslan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Devlet Tiyatroları Sanatçı Temsilcisi Alper Tazebaş, İş-Kur Müdürü Salih Serçe ve çocuklar katıldı.

İçerisinde tiyatro oyunlarının, gezilerin ve atölye çalışmalarının olduğu şenlik, 7 Mayıs’ta Van Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan ‘Anne Keçi ve Yedi Yavrusu’ oyunu ile sona erecek.

 

 
40 yıl sonra kep atarak yemin ettiler
 
TÜBİTAK’ta Erzurum damgası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demircan’dan Rölyef Sergisi
Oltu’da emekli öğretmen Neşet Demircan atölyesine açtığı Rölyef Heykel ...
Erzurumlu Alperen Gazi Derviş Sofudede’ye vefa
Sofudede İlim ve Kültür Derneği tarafından, Adana’nın merkez Karaisalı ...
Dadaş okçular Fetih Kupası için yarıştı
Erzurum'dan 12 sporcu ile katıldıklarını aktaran sporcu Fatih Özbayraktar ...
 
Göğermiş peyniri pideyle buluşturdular
İçerik bakımından oldukça zengin bir kaynak olan, coğrafi işarete sahip ...
İspirli ve Ağırbaş Erzurum’u temsil ediyor
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi’nin genç üyeleri, Gençlik ve Spor ...
‘Edebiyat ve Suç’a bilimsel yaklaşım
Güneş Vakfı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Cuma Günü Konferanslarında ...
 
Kazım Karabekir Paşa’ya vefa
Kazım Karabekir Paşa için yapılan heykel, törenle Kazım Karabekir müzesindeki yerini aldı.
Safiye Soyman Erzurum’da Ehram giydi
“Bizim bastığımız yer kuruyor, Erzurum’da her yerde kar vardı, biz geldik ...
Anadolu’nun yüreği Erzurum’da atacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva