ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>EĞİTİM
29 Kasım 2012 Perşembe - 02:46

E.Ü.’de Cübbe Giyme Töreni

Erzincan Üniversitesi (E.Ü.) Eğitim Fakültesi’nce 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda profesörlüğe, doçentliğe ve yardımcı doçentliğe yükselen eğitim fakültesi öğretim üyeleri için cübbe giyme töreni düzenlendi

E.Ü.’de  Cübbe Giyme Töreni

Erzincan Üniversitesi (E.Ü.) Eğitim Fakültesi’nce 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda profesörlüğe, doçentliğe ve yardımcı doçentliğe yükselen eğitim fakültesi öğretim üyeleri için cübbe giyme töreni düzenlendi
Erzincan Üniversitesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necati Fahri Taş, Genel Sekreter Prof. Dr. Recep Polat, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Koca, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdülkadir Çoban ile Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve davetliler katıldı.
Rektör Çapoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu, toplumların gelişmesi ve aydınlığa kavuşmasında öncü rol oynadığını söyledi. İnsan hayatında unutulmayan kişiler arasında anne, baba ve öğretmenlerin sayılabileceğini ifade eden Çapoğlu; “Akademisyenliğe başlamadan önce ben de öğretmenlik yaptım. Akademisyen aynı zamanda öğretmendir. Her şeyimizi öğretmenlerimize borçluyuz. Anne, babamız ile bir de öğretmenlerimizi unutamayız. Öğretmenlerimiz sayesinde vizyon temelimizi atıyor, ufkumuzu genişletiyoruz’’ dedi.
Prof. Dr. Çapoğlu, eğitime yatırımın geleceğe yatırım olduğunun da altını çizerek; “Eğitime yatırım yapılmalıyız, çünkü 20-30 yıl sonra ülkenin geleceğinde, sizlerin, öğretmenlerimizin yetiştireceği gençler olacak. Eserleriniz çok kıymetlidir. Onları yetiştirirken, anne-babaların evlatları için hissettiği kaygıları, onlar için de hissetmekle yükümlüyüz. Onlar, yetişmiş elemanlar olarak memleketimizin dört bir yanına görev için dağılıyor. Görevimizi hakkıyla yerine getirirsek, ödülü herkes için, ülkemiz için büyük olur. Toplumun aydınlığa kavuşması için emeklerinizin rolünü unutmamalıyız. Bugün olduğu gibi gelecekte de daha nice öğretmenler yetiştireceksiniz. Bu yolda çalışırken hayatını kaybeden öğretmenlerimizi saygıyla anarken, bugüne kadar ki emekleriniz için teşekkür ediyor, öğretmenler gününüzü kutluyorum” diye konuştu.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Koca da, öğretmenler günü dolayısıyla bir arada olmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, ‘’Öğretmenler, eğiten, öğreten, bulundukları yere ışık saçan, toplumları aydınlatan kişilerdir. Milletlerin yücelmesinde öncüdür. Yetiştirdikleri öğrenciler geleceğe damga vurur. Bu meslekte öğretme hevesi şarttır. Öğretme hevesini kaybederse, onun öğretme vasfı da kalmaz. Çevresini etkileyebiliyor, aydınlatabiliyor ve çevresine değer katabiliyorsa bir öğretmen ebediyen yaşar. Öğretmenler günü dolayısıyla bir arada olduğumuz için mutluyuz ve bu programın düzenlenmesinde emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ediyorum’’ dedi.
Konuşmaların ardından, mesleğine yıllarını adamış ve emekliye ayrılmış öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Nihat Balkı ile Öğretim Görevlisi Hüseyin Öksüz’e plaket verildi.
23 AKADEMİSYEN CÜBBE GİYDİ
Daha sonra, eğitim fakültesinde profesörlüğe yükselen 2, doçentliğe yükselen 4, yardımcı doçentliğe yükselen 17 öğretim üyesine binişleri giydirildi. Genel Sekreter Prof. Dr. Recep Polat’a binişini, Rektör Çapoğlu, Prof. Dr. Adem Başıbüyük’e ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necati Fahri Taş giydirdi. Programda ayrıca, 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) eğitim bilimleri testinde Erzincan’ın Türkiye genelinde birinci gelmesinde, E.Ü. Eğitim Fakültesi’nin de katkıları dolayısıyla, Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fikret Gülaçtı’ya plaket verildi. Program, Erzincan Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerinden oluşan orkestranın seslendirdiği Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konseri ile sona erdi.
Eğitim Fakültesinde akademik yükselme gösteren ve binişleri giydirilen diğer öğretim üyeleri ise şöyle; ‘’Doç. Dr. Paşa Yalçın, Doç. Dr. Erol Kaya, Doç. Dr. Ersan Çiftçi, Doç. Dr. Abdülkadir Gül. Yrd. Doç. Dr. Meryem Özturan Sağırlı, Yrd. Doç. Dr. Orhan Taşkesen, Yrd. Doç. Dr. Güldem Dönel, Yrd. Doç. Dr. Yakup Koç, Yrd. Doç. Dr. Fatih Kaya, Yrd. Doç. Dr. İsa Yücel İşgör, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ragıp Özpolat, Yrd. Doç. Dr. Yasin Mahmut Yakar, Yrd. Doç. Dr. Necdet Tozlu, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Abdullah Arslan, Yrd. Doç. Dr. Muhammed Said Akar, Yrd. Doç. Dr. Muhammed Ertaç Atila, Yrd. Doç. Dr. Yasemin Çakmak Yıldızhan, Yrd. Doç. Dr. Eser Ağgön.’’
 

 
Türkiye’nin En Küçük Şampiyonu Doğu’da
 
Cezaevi’nde din konferansı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buzda eğitim yoğunlaşması
Erzurum Valiliği öncülüğünde Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ...
ÖĞDER’den kıyafet tepkisi
ÖĞDER Erzurum Şubesi Başkanı Abdullah İkinci, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ...
Sanayi’de okullar hayat olacak
Yakutiye Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında varılan protokolle ...
 
Büyük kursları denetledi
Tortum İlçe Müftüsü Celal Büyük, Kireçli, Akbaba, Yumaklı, Çamlıca ve ...
Narman MYO’da görev devri
Narman Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne Doç. Dr. Ercan Çelik atandı
Hacımüftüoğlu veda etti
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde dekanlık devir teslim töreni, ...
 
Diş Hekimliği’nde Ertaş Dönemi..
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde dekanlık devir teslim ...
ATAÜNİ’den ‘Android Uygulama’
Atatürk Üniversitesi web sayfasının yanı sıra facebook, twitter gibi sosyal ...
Öğretmenler masa tenisinde ter döktü
Erzurum GHSİM 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenler gününe özel ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva