ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>GUNCEL
2 Kasım 2009 Pazartesi - 03:55

Düşündürücü süreç..

Ali Rıza KOÇ/2008 yılı Türkiye Elektrik Dağıtım ve Tüketim İstatistikleri sonuçları bölgesel kalkınma farklılıkları ve illerin sosyo ekonomik refah düzeylerini de ortaya koyuyor. Kişi başına elektrik tüketiminin yüksek olduğu iller yaşanabilir imkanlar sunarken, düşük olduğu iller ise yoksulluk seviyesinde yer alıyor. Şehir elektrifikasyonu bakımından, ülkenin en karanlık illerinden olan Erzurum, kişi başına elektrik tüketimi bakımından Türkiye’nin en geri 20’inci ili durumunda.

Düşündürücü süreç..

2008 yılı Türkiye Elektrik Dağıtım ve Tüketim İstatistikleri sonuçları bölgesel kalkınma farklılıkları ve illerin sosyo ekonomik refah düzeylerini de ortaya koyuyor. Kişi başına elektrik tüketiminin yüksek olduğu iller yaşanabilir imkanlar sunarken, düşük olduğu iller ise yoksulluk seviyesinde yer alıyor. Şehir elektrifikasyonu bakımından, ülkenin en karanlık illerinden olan Erzurum, kişi başına elektrik tüketimi bakımından Türkiye’nin en geri 20’inci ili durumunda.
ERZURUM’UN DURUMU
Kişi başına elektrik tüketimi verileri, bireysel bazda yaşam kalitesi yüksekliğini ifade ederken, iller için sanayileşme olgusunu da vurguluyor. Sanayisi güçlü illerde kişi başına elektrik tüketimi yüksek çıkarken, tarıma yönelik ekonomik bünyeye sahip illerde kişi başına elektrik tüketimi düşük çıkıyor. Erzurum, bu tip iller arasında.
RİZE ÖNDE
TÜİK verilerine göre Erzurum’un’da içinde yer aldığı 4’üncü Teşvik bölgesinde kişi başına elektrik tüketiminin en yüksek olduğu il Rize. Kişi başına bin 681 MWh elektrik tüketiminin yaşandığı bu ili bin 659 MWh ile Elazığ, bin 616 MWh ile Kastamonu, bin 594 MWh ile Malatya, bin 340 MWh ile Şanlıurfa, bin 299 MWh ile Çankırı, bin 289 MWh ile Trabzon, .in 1178 MWh ile Ordu, bin 166 MWh ile Sinop, bin 144 MWh ile Mardin izliyor. Erzurum kişi başına elektrik tüketimi bakımından 4. teşvik bölgesi illeri içinde 12’inci sırada yer alıyor.
ERZURUM 12’İNCİ SIRADA
4’üncü teşvik bölgesi illeri içinde yer alan Karadeniz ve Güneydoğu illerinde kişi başına elektrik tüketimi, aynı teşvik uygulamasından yararlanan Doğu Anadolu Bölgesi illerinden oldukça yüksek durumda. Türkiye Kişi başına elektrik tüketim ortalaması 2 bin 264 MWh iken bu ortalamaya yaklaşabilen 4’üncü teşvik illeri, Rize, Elazığ, Kastamonu, Artvin ve Malatya. Erzurum ise ortalamasının yarısı kadar elektrik tüketimiyle arka sıralarda. Bu sonuç teşvikli yatırımların ile yönelmesinde de olumsuz rol oynuyor.
BÜYÜKŞEHİRLERDE 15’İNCİYİZ
4’üncü teşvik bölgesi illeri içinde kişi başına elektrik tüketimi bakımından 12’inci, Türkiye iller sıralamasında 61’inci olan Erzurum, Büyükşehir kapsamındaki iller sıralamasında ise 15’inci durumda. Kişi başına elektrik tüketiminin en yüksek olduğu Büyükşehir 6 bin 761 MWh ile Kocaeli. Bu ili İzmir ve Bursa Büyükşehirleri izliyor.
BÜYÜKŞEHİR DAĞILIMI
Kişi başına elektrik tüketimi Büyükşehir olan Antalya’da 2 bin 606 MWh, Bursa’da 3 bin 179 MWh, Eskişehir’de 2 bin 478 MWh, Mersin’de bin 840 MWh, İstanbul’da 2 bin 363 MWh, ankara’da bin 893 MWh, adana’da 2 bin 29 MWh, Konya’da 2 bin 325 MWh, Kayseri’de bin 966 MWh, Sakarya’da 2 bin 294   MWh, Samsun’da bin 589 MWh, Gaziantep’te 2 bin 399 MWh, İzmir’de 4 bin 144 MWh, Diyarbakır’da 837 MWh ve Erzurum’da ise bin 74 MWh.
TÜRKİYE PAYIMIZ DÜŞÜK
Yıllık elektrik tüketimi Türkiye payı bakımından 4’üncü teşvik bölgesinde öne çıkan il Şanlıurfa. Elektrik tüketimi Türkiye payı yüzde 1.3 olan bu ulu, yüzde 0.8 ile Diyarbakır, yüzde 0.7 ile Malatya, yüzde 0.6 ile Elazığ ve Trabzon, yüzde 05 ile Mardin, Ordu ve Erzurum izliyor. Bölgede elektrik tüketimi Türkiye payı diğer illere göre yüksek olan iki il ise yüzde 0.4’lük payla Kastamonu ve Van.
KAYIP KAÇAK ORANI
4’üncü teşvik bölgesinde yıllık kayıp kaçak oranının en yüksek olduğu il Mardin, en düşük olduğu il ise Erzincan. Erzurum 30 ili barındıran bölgede 15’inci sırada. Kayıp kaçak oranı Mardin’de yüzde 72.7, Şırnak’ta yüzde 70.9, Batman’da yüzde 66.5, Diyarbakır’da yüzde 65.4, Hakkari’de yüzde 64. 4, Şanlıurfa’da yüzde 58.8, Van’da yüzde 57.2, Ağrı’da yüzde 55.5, Muş’ta yüzde 53, Bitlis’te yüzde 44.7, Siirt’te yüzde 38.7, Iğdır’da yüzde 36.3, Bingöl’de yüzde 25.5,Kars’ta yüzde 22.3, Erzurum’da yüzde 16.1, Erzincan’da ise yüzde 5.9,
ABONE SAYISI ÜLKE PAYI
4’üncü teşvik bölgesinde elektrik abone sayısının en yüksek olduğu il 401 bin 649 aboneyle Trabzon. Bu ili 346 bin aboneyle Diyarbakır, 316 bin aboneyle Şanlıurfa, 301 bin aboneyle Malatya, 276 bin aboneyle Erzurum izliyor. Bölgede abone sayısının yüksek olduğu iller arasında 235 bin aboneyle Giresun, 236 bin aboneyle Elazığ, 223 bin aboneyle Kastamonu illeri bulunuyor.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yüksel 3 Kasım 2009 Salı 09:43

ihbarname bırakmadan elektrıği kestiler faturayıda bırakmamıştılar.şikayet ettim şikayet merci ahmet kılıçmış yani müdürleri müdür bey dedi böle çok şikayet var haha görürler üç kesme yazmışlarki ordan 30 tl götüreler ilgilenilecekti aradan 6 ay geçti bekliyoruz sayın müdürüm..aklıma başka şeyler geliyor benim gibi yüzlerce 30 tl alt süme altına yok canım sanmıyorum bu şeytanda aklıma neler getiriyor biraz da haklılık payı var şeytanın..

Yorumu oyla      6      4  
selami kıl 3 Kasım 2009 Salı 04:43

tedaş bağlama kesme ekibi tamamen taraflı davranıyor. aynı zamanda merhmet yok. komşumun elektriğini ayın 15 i sabahında kestiler.birgün beklemediler.maaşını alıp ödesin diye dert dava 11 TL ceza peşinde,güneydoğuda yanına yaklaşamıyorlar. bu ülkeyi sevmenin cezasını tedaş Erzuruma kesiyor.teşşekürler sayın taşkesenli....

Yorumu oyla      7      4  
Vatandaş 2 Kasım 2009 Pazartesi 22:11

Erzurum'da elekrik çalan lojman komşumu 3 sefer şikayet ettim hiç ilgilenmediler. Ben şikayet etmekten bıktım. Çünkü komşu hiç kömür almadan elektrik sobalarıyla kışı geçiriyodu, ben ise tesisatın yükü kaldıramayıp yanmasından korkuyordum. Komşu lojmandan taşındı ertesi günü geldi elektrik saatini mühürlediler. Yani elektrik hırsızının Elektrik kurumunun kendi çalışanları ve akrabaları ile çevresinin olduğunu anladım. Hepsine zıkkım olsun.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öztürk'ten 2011 garantisi
İHA/Vali Öztürk, kış oyunlarının ilk olarak Türkiye'de daha sonra dünyada ...
"Demokratik Açılım" Protestosu
İHA/Türkiye Küçük Millet Meclisi (TKMM) adlı oluşumun Bingöl'de düzenlediği ...
“Türk Kürt kardeştir”
Alperen Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Selçuk Kara, "DTP'nin kışkırtıcı ...
 
Sezonun İlk Kardan Adamı
Erzurum'a günün erken saatlerinde yağan kar hava ve karayolu ulaşımını ...
Erzurum beyaza büründü
Erzurum'da sabah saatlerinden itibaren aralıksız yağan kar yağışı hayatı ...
Kar çilesi geri döndü
Erzurum'da etkili olan sağanak yağmur Palandöken Kayak Merkezi'nin beyaza ...
 
Kalkınma enerjimiz zayıf..
Elektrik Dağıtım ve Tüketim istatistikleri 2008 yılı sonuçları açıklandı. ...
Öztürk'ten Gazilere övgü
Ayhan TÜRKEZ/İHA/Cumhuriyet'in ilanının 86'ncı yıl dönümü kutlamaları ...
“Ülkem İçin” yeni konsept!
“Ülkem İçin” projesinin Erzurum koordinatörü olan Ford Bayisi Muammer ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva