ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kolordu Komutanı Algan’a gençlik ziyareti
Kolordu Komutanı Algan’a gençlik ziyareti
Erzurum’dan Ahlat’a tarih köprüsü
Erzurum’dan Ahlat’a tarih köprüsü
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Erzurum eksi 6’yı gördü
Erzurum eksi 6’yı gördü
HABERLER>BÖLGEDEN
27 Kasım 2013 Çarşamba - 12:25

Dürüst çobandan eğitime anlamlı katkı

Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşünde bulduğu çantayı sahibine teslim eden çoban, kendisine ödül verilmesi yerine köyündeki okula fotokopi makinesi alınmasını teklif etti. Çobanın bu anlamlı isteği köy okuluna bağış kampanyasına dönüştü.

Dürüst çobandan eğitime anlamlı katkı

İSTANBUL (İHA) - Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşünde bulduğu çantayı sahibine teslim eden çoban, kendisine ödül verilmesi yerine köyündeki okula fotokopi makinesi alınmasını teklif etti. Çobanın bu anlamlı isteği köy okuluna bağış kampanyasına dönüştü.
Prof. Dr. Bingür Sönmez başkanlığındaki Sarıkamış Dayanışma Gönüllüleri’nin katılımı ile Sarıkamış şehitlerini anmak amacıyla gerçekleşen yürüyüşte kaybolan bir çanta, çoban Umut Ateş tarafından bulunup sahibine gönderildi. Bu örnek davranışı nedeniyle Şişli Rotary Kulübü tarafından ödüllendirmek istenen Çoban Umut Ateş, ödül yerine köyündeki okula fotokopi makinesi alınmasını istedi. Dürüstlüğü ile birlikte yüce gönüllülüğü ile takdir toplayan çobanın köyündeki okul için yardım kampanyası başlatıldı.
KAYBOLAN ÇANTANIN SAHİBİNİ BULMAK İÇİN ÇOK UĞRAŞTI
Sarıkamış şehitlerini anmak ve anılarını yaşatmak amacıyla Sarıkamış Dayanışma Gönüllüleri’nden çeşitli meslek gruplarına mensup 53 kişi Prof. Dr. Bingür Sönmez başkanlığında 1-7 Temmuz 2013 tarihleri arasında 9. Kolordu’yu oluşturan 17. ve 29. Tümen’in 22 Aralık 1914 tarihinde 2,5 günde gittiği ve “Top Yolu” olarak adlandırılan yolda yürüyüş gerçekleştirildi. Erzurum’un Narman ilçesine bağlı Çimenli Köyü’nden başlayarak ve Bardız’da tamamlanan 65 kilometrelik yürüyüş 2 bin 700 metre rakımda 5 günde tamamlandı.
Yürüyüşe Ankara’dan katılan veteriner Fidan Yüksek, Allahuekber Dağları’nda çantasını kaybetti. İçinde telefon ve yürüyüş için gerekli malzemelerin olduğu çanta, 29 yaşındaki çoban Umut Ateş tarafından bulundu. Çoban Ateş, Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez’i arayarak çantanın sahibi olana veteriner Fidan Yüksek’in adresini aldı ve çantayı kargoyla Yüksek’e yolladı.
“MESLEK BAŞARI ÖDÜLÜ” YERİNE KÖY OKULUNA YARDIMI SEÇTİ
Sönmez tarafından bu örnek davranış Şişli Rotary Kulübü’ne iletildi ve Çoban Ateş, Rotary Kulübü tarafından ‘Meslek Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Çoban Umut Ateş kendisine verilmek istenen bu ödül yerine yetkililerden köyünün okuluna fotokopi makinesi alınmasını istedi.
UMUT ÇOBAN’IN OKULU İÇİN BÜYÜK BİR YARDIM KAMPANYASI BAŞLADI
Çoban Umut’un bu isteği Rotary Kulübü ve Sarıkamış Dayanışma Gönüllüleri tarafından takdirle karşılandı. Gönüllüler ve Rotary Kulübü üyeleri bir yardım kampanyası düzenleyerek çobanın köyündeki okul için sadece fotokopi makinesi değil; içinde çeşitli kitap ve ders araç-gereçlerinin yer aldığı büyük bir kütüphane, diz ve masa üstü bilgisayarları, kablosuz internet bağlantı sistemi, projeksiyon cihazı ve haritalar temin edildi.
Dün akşam Gayrettepe Dedeman Otel’inde düzenlenen törenle yardım kampanyasında toplanan malzemeler, Çoban Ateş Umut’a teslim edildi. Törene Şişli Rotary Kulübü üyelerinin yanı sıra; Prof. Dr. Bingür Sönmez, veteriner Fidan Yüksek ve Sarıkamış Dayanışma Gönüllüleri de katıldı.
“UMUT, ATATÜRK’ÜN İŞARET ETTİĞİ KÖYLÜDÜR”
Çoban Ateş Umut için düzenlenen ödül törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Prof. Dr. Bingür Sönmez, Ateş’e övgüler yağdırdı. Atatürk’ün “Köylü milletin efendisindir” sözünü hatırlatan Sönmez, “Umut, Atatürk’ün işaret ettiği o köylüdür” dedi. Kendisine ilk başta verilecek olan olan armağanı kabul etmeyip, köydeki okulu için yardım isteyen Umut Ateş’e teşekkür eden Sönmez, “Ben Sarıkamış dayanışma grubunun üyelerine çok teşekkür ediyorum, bir fotokopi makinesinden yola çıktık iki masaüstü bilgisayar, bir laptop, bir projeksiyon cihazı, 2200 kitap, 8 büyük harita ve bir çok eğitim malzemesi armağan ettik. Umut’un köyünden bir kişi bana köyden birçok savcı ve idarecinin çıktığını ancak hiç birisinin köye umut kadar yardımcı olmadığını söyledi, ben çoban Umut’a köyüne faydalı olduğu için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“FOTOKOPİ MAKİNASI BEKLİYORDUK, ÇOK DAHA FAZLASI GELDİ”
Böyle bir gecede olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Umut Ateş, toplanan malzemelerle alakalı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ateş, “Köyümüzün öğretmenleriyle konuşuyorduk, bir fotokopi makinesine ihtiyaç duyduklarını söylemişlerdi, benim de ayağıma böyle bir şans gelince şansımı deneyip bir isteyim belki verirler diye düşündüm ancak çok daha fazlasını verdiler, herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“UMUT ATEŞ ASİLCE DAVRANDI”
Törene katılan Şişli Rotary Kulübü Başkanı Barış Altay da çoban Umut Ateş’e teşekkür etti. Yaptığı güzel davranışı karşılıksız bırakmak istemediklerini söyleyen Altay, “Rotaryenler olarak günümüzde yozlaşmaya başlayan insani ve ahlaki değerleri ön plana çıkardığı için kendisini çok taktir ettik. O’nu ödüllendirmek istedik ancak, O daha erdemli bir davranış örneği göstererek yardımı kabul etmeyip, okula fotokopi makinesi istedi. Böyle bir insanı tanımaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.
Ödül töreni akşam yemeğinin ardından sona erdi.

 
MOBESE Erzurum trafik gerçeğini ortaya çıkardı
 
Baksı Müzesi, Avrupa Konseyi Müze Ödülü’ne aday
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muş yolunda minibüs otomobille çarpıştı: 9 yaralı
Muş’tan Varto istikametine gitmekte olan Sebahattin Bingöl yönetimindeki ...
‘Kırsalda umut var’
Hüsnü M. Özyeğin Vakfı’nın, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) desteğiyle ...
114 bin paket kaçak sigara ele geçirildi
Kars’ın Kağızman ilçesinde yapılan yol kontrollerinde bir kamyonda yapılan ...
 
Erzincan'dan rekor başvuru
Erzurum, Erzincan ve Bayburt illeri kapsamında, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma ...
Rize İMO’dan ürperten iddia
Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, Rize’de dolgu alanı ...
Köker Aras Edaş’ı anlattı
ARAS EDAŞ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürü Abdülkadir Köker, ...
 
Nişanlı çift son yolcuklarına uğurlandı
Erzincan’da dün akşam saatlerinde otomobilin TIR’la çarpışması sonucu ...
Dadaş Valiye duygulandıran ziyaret
Ameliyat geçiren Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüler’i ilkokul öğretmeni Metin ...
Karsspor’un yüzü gülmüyor
Bölgesel Amatör Lig (BAL) Ligi karşılaşmasında Karsspor kendi saha ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva