ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
17 Mayıs 2017 Çarşamba - 15:13

Durmuş, SGK hizmetlerini değerlendirdi

Durmuş, bireylerin kamu hizmetlerinden genel memnuniyet düzeyleri 2016 yılı sonuçlarına göre en yüksek artışın 9,2 puan ile Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinde gerçekleştiğini söyledi.

Durmuş, SGK hizmetlerini değerlendirdi

Sosyal Güvenlik Kurumu Erzurum İl Müdürü Nizamettin Durmuş, bireylerin kamu hizmetlerinden genel memnuniyet düzeyleri 2016 yılı sonuçlarına göre en yüksek artışın 9,2 puan ile Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinde gerçekleştiğini söyledi.
SGK Erzurum İl Müdürlüğü’nde düzenlediği basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan İl Müdürü Nizamettin Durmuş, Sosyal Güvenliğin öneminin tüm vatandaşlara benimsetilmesi amacıyla tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’da da 15-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında “Sosyal Güvenlik Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirtti.
Kurumun 5502 sayılı kuruluş Kanununun 16 Mayıs 2006 tarihinde kabul edilmesi nedeniyle, her yıl bu günü kapsayan haftanın “Sosyal Güvenlik Haftası” olarak kutlandığını anlatan Sosyal Güvenlik Kurumu Erzurum İl Müdürü Nizamettin Durmuş, Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının toplumun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşları hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak amacıyla bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetleri şöyle sıraladı.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU HİZMETLERİNDEN MEMNUNİYET ARTTI
“TÜİK Anketi (22 Şubat 2017 tarihli haber bülteni): Bireylerin kamu hizmetlerinden genel memnuniyet düzeylerine bakıldığında, 2016 yılı sonuçlarına göre en yüksek artış 9,2 puan ile Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinde gerçekleşti. En yüksek memnuniyet oranı 2016 yılında %78,4 ile ulaştırma hizmetlerinde gerçekleşirken bunu sırasıyla; %75,7 ile asayiş, %75,4 ile sağlık, %67,9 ile Sosyal Güvenlik Kurumu, %65,1 ile eğitim ve %57,9 ile adli hizmetlerden memnuniyet takip etti.
SOSYAL GÜVENLİK HİZMETİ VATANDAŞIN AYAĞINA GÖTÜRÜLDÜ
Sigortalıların ihtiyaçlarına yerinde hizmet veren, kolay erişilebilir bir sosyal güvenlik amacıyla; yurdun dört bir yanında sosyal güvenlik merkezleri açıldı ve açılmaya da devam edildi.
E-DEVLET HİZMETLERİ YAYGINLAŞTIRILDI
Sosyal güvenlikte sunulan hizmetleri, teknolojiye taşıyarak, e-devlet portalında en fazla hizmet sunan Kurum olarak dünyada öncü seviyeyi yakaladık.
E-Devlet Kapısı’nın amacı, kamu kurumlarının e-Devlet hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına güvenli, tek noktadan ve etkin şekilde sunmaktır. Hali hazırda Kurumumuzun e-Devlet kapısı üzerinde genel sağlık sigortası, emeklilik, sigorta ve diğer hizmetler alanında toplam 59 uygulaması bulunmaktadır.
ALO-170 VASITASIYLA VATANDAŞLARA HİZMET SUNULMAYA DEVAM EDİLDİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO 170 hattı 7 farklı şehirde (Karaman, Şanlıurfa, Sivas, Kütahya, Ankara, Trabzon, Bayburt) 910 çalışan ile vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Bağımsız firma (GENAR) tarafından 3-14 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılan memnuniyet anketinde, ALO 170 sektör ortalamasının üzerinde (%82) yüksek vatandaş memnuniyeti sağlanmıştır.”
Çalışma hayatında milli seferberlik projesine yönelik ziyaretler gerçekleştirildiğini kaydeden Sosyal Güvenlik Kurumu Erzurum İl Müdürü Nizamettin Durmuş, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında gazilerimizden emeklilerimize, tıbbi malzeme kullanan vatandaşlardan işverenlere kadar saha ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Lise ve üniversite mezunlarına ilave 2 yıl sağlık hizmeti sağlandı. 25 yaş altı gençlerimizin genel sağlık sigortası prim borçları silindi. Kısmi süreli çalışan sigortalılarımızın genel sağlık sigortalılık durumlarına yönelik düzenleme yapıldı. Genel sağlık sigortası sisteminde reform yapılarak tek kademe uygulaması ve prim oranının düşürülmesi sağlandı. Birikmiş borcu olan genel sağlık sigortalılarına yönelik ödeme kolaylıkları sağlandı. Emekliye promosyon imkânı sağlandı. Tüm memur emeklilerinin 30 yıl üstü hizmet sürelerine ikramiye ödenmesi sağlandı. Yurtdışı provizyon aktivasyon ve sağlık sistemi (yupass) kapsamındaki ülke sayısı artırıldı. 01.04.2014 tarihinde Almanya, 01.02.2017 tarihi itibariyle Fransa, Avusturya Belçika ve Hollanda sisteme dahil edildi. Kayıt dışı istihdam ile mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. Yapılandırmadan yararlanan sigortalılara/hak sahiplerine kredi ile emeklilik imkânı sağlandı. Blokeli veya hareketsiz nitelikte sigortalı/emekli aylık veya ödemelerin iadesinde kolaylık sağlandı. Köy ve mahalle muhtarlarının primleri devlet tarafından ödenmeye başlandı . 4/b kapsamındaki (bağ-kur) beş puanlık indirim teşviki getirildi. 1479 s.k. 614,00-tl’den, 524,00-tl’ye, 2926 s.k. 490,00-tl’den, 420,00-tl’ye indirilmiştir. Esnaf ahilik sandığı kurulmasına yönelik düzenleme yapıldı. Prime esas kazanç üst sınırı yükseltildi. İşverenlerimizin ve sigortalılarımızın prim borçlarına yönelik ödeme kolaylığı (yapılandırma) getirildi. Yapılandırma taksit ödeme süresi uzatıldı. Terör ve afet nedenleriyle işverenlerin yükümlülüklerin ertelenmesi sağlandı. İlave 6 puan teşvik uygulaması kapsamı genişletildi. İşverenlerimize asgari ücret desteği sağlandı.” diye konuştu.
İŞVRENLERİMİZE PRİM ERTELEME İMKÂNI SAĞLANDI
Sosyal Güvenlik Kurumu Erzurum İl Müdürü Nizamettin Durmuş, yapılan düzenleme ile kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen sigortalıları çalıştıran özel sektör işverenlerinin 2016 yılı aralık, 2017 yılı ocak ve şubat aylarına ait sigorta prim tutarlarını, sırasıyla 2017 yılı ekim, kasım ve aralık ayları içerisinde kurumca belirlenecek tarihe kadar ödemeleri halinde bu aylara ilişkin primlerin süresinde ödenmiş sayılmaları sağlandığını kaydederek açıklamasını şöyle sürdürdü; “Böylelikle işverenlerin üzerindeki prim yükünün belli süreler için azaltılması ve ötelenmesi amaçlanmıştır. Teşviklerden yararlanmaya yönelik yeni düzenleme yapıldı. İşyerinde kayıt dışı veya sahte sigortalı tespit edilmesi halinde mevcut durumda işverenler bir yıl süreyle istihdam teşviklerinden yararlanamamaktaydılar. Yapılan düzenleme ile kayıt dışılık tespit edilmesi halinde birinci tespitte bir ay süreyle, ilk tespitten itibaren üç yıl içinde yapılan tespitlerde ise bir yıl süreyle teşviklerden yararlanamaması şeklinde esneklik sağlanacaktır.”

 
Bulutlar'dan 2. Kültür Merkezi müjdesi
 
“Şampiyonluk kupasını Erzurum’a getireceğiz”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir iş dünyasının ünlü isimlerini ağırladı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in davetlisi olarak ...
İŞKUR’dan engellilere hibe desteği
Erzurum İŞKUR İl Müdürü Recep Demir, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı ...
Erzurum Bölge ortalamasını geçti
MAHMUT AKDAĞ-Maliye Bakanlığı 2017 yılı Nisan dönemi vergi tahakkuk ve tahsilat oranlarını paylaştı.
 
TKDK’dan önemli duyuru
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu vatandaşları uyararak, kurum ...
Erzurum proje üretiminde ilk sırada
NESRİN ÇETİNKAYA-Erzurum, toplam başvuru ve desteklenen proje sayısı bakımından ...
Aydemir: “Ekonomimiz için önemli bir adım”
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim ...
 
Erzurum’un bölge araç payı yüzde 16’ya ulaştı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da mart 2017 bazında trafiğe kayıtlı motorlu karataşıtı ...
'Erkal, Erzurum’a sevdalı gerçek bir Dadaştı”
Yücelik, adı her zaman Erzurum’la anılan sevilen sanatçı İbrahim Erkal’ın ...
Ekonomist açıkladı..
Ekonomist Dergisi, “Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırmasının sonuçlarını açıkladı
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva