ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>GUNCEL
20 Ocak 2019 Pazar - 13:44

Dünyanın ilgisi Palandöken’e

Dünya’nın 3’üncü kayak pistine ve kayak ve diğer kış sporları için uluslararası standartlarda kar kalitesine sahip olan Palandöken Dünya kış destinasyonları arasında ilk sıradaki yerini koruyor.

Dünyanın ilgisi Palandöken’e

Erzurum Palandöken Kayak Merkezinde kar kalınlığı 1 metreye ulaşırken, Konaklı Kayak ve Kış Turizmi bölgesinde kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı. Dünya’nın 3’üncü kayak pistine ve kayak ve diğer kış sporları için uluslararası standartlarda kar kalitesine sahip olan Palandöken Dünya kış destinasyonları arasında ilk sıradaki yerini koruyor.

BÖLGE KAR KALINLIKLARI VE KAYAK MERKEZLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar kalınlığı verilerine göre Doğu Anadolu Bölgesinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 2 metre sınırında. Van Bahçesaray’da kar kalınlığı 181 santimetre olurken, İspir ovit yaylasında kar kalınlığı 167 santimetreyi geçti.  Kayak Merkezleri ve Doğu Anadolu Bölgesi yüksek kesimlerinde kar kalınlıkları şöyle:

Bahçesaray/Kirapit Tepesi 181, İspir/Ovit Yaylası 167, Uludağ 154, Tunceli/Ovacık 149, Bitlis Merkez - Bitlis 147, Kartepe Kayak Merkezi 144, Kahta/Nemrut Dağı Milli Parkı 144, Ilgaz Kayak Merkezi 139, Erciyes Kayak Merkezi 130, Kartalkaya Kayak Merkezi 130, Aşkale/Ovacık Köyü129, Tatvan/Nemrut Kayak Merkezi 126, Isparta/Davraz Kayak Merkezi 124, Sivrice/Hazarbaba Dağı 124, İmranlı/Kuzköy Köyü 117, Uludere/Gürviltepe 110, Bingöl/Yolçatı Köyü Merkez - Bingöl, Zara/Söğütlü Köyü 103, Bingöl/Gayt Barajı 98, Palandöken Kayak Merkezi 95, Hakkari/Durankaya Beldesi 93, Çamlıhemşin/Huser Yaylası 90, Seydişehir/Alacabel, Erzincan/Sakaltutan Geçidi 83, Gümüşhane/Olucak Karayayla 81, Sarıkamış Kayak Merkezi 80, İspir Çayırözü Köyü 79, Sivas Yıldızdağı Kayak Merkezi 77, Adilcevaz/Çanakyayla Köyü 76, Palandöken/Konaklı Kayak Merkezi 74, Denizli Kayak Merkezi 72.

ARDAHAN’DA SİBİRYA SOĞUKLARI HAYATI DURMA NOKTASINA GETİRDİ

Ardahan’da son bir haftadır etkili olan Sibirya soğukları hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Hava sıcaklığının cumartesi günü gece eksi 22 derece olarak kaydedildiği Ardahan’da hayat adeta durma noktasına geldi. Ardahanlılar otomobillerini soğuktan korumak için halı kilim ve battaniyelerle kapatırken, yayalar yürümekte güçlük çekti.

Doğalgaz ve elektrik faturalarının arttığına dikkat çeken vatandaşlar, bölge şartlarının zor olduğunu ve yetkililerden bölgeye has destek yapılması gerektiğini belirttiler.

VAN'DA 17 YERLEŞİM YERİ ULAŞIMA KAPANDI

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 17 yerleşim yeri yolunun açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Van’da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Başkale’de 5, Gevaş’ta 3 ve Gürpınar ilçesinde de 9 olmak üzere toplam 17 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BUZLANMA VE ÇIĞ UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu geçmesi beklendiği belirtilerek, “Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın, güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği beklenmektedir. Bu gece gerçekleşen en düşük sıcaklıklar; Van’da eksi 8, Bitlis’te eksi 18, Hakkâri’de eksi 15 ve Muş’ta eksi 16 derece olarak ölçülmüştür. Günün en yüksek sıcaklıkları ise Van 2, Bitlis eksi 3, Muş v 3 ve Hakkâri’de 0 derece olması beklenmektedir. Bölgemiz genelinde buzlanma olayı ve yüksek kesimlerde çığ tehlikesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” denildi.

HASTA KADININ İMDADINA MEHMETÇİK YETİŞTİ

Elazığ'da kar nedeniyle yolu kapalı bulunan bir köyde hastalanan kadının imdadına jandarma ekipleri yetişerek hastaneye ulaşmasını sağladı.

Elazığ'da en çok kar yağışının etkili olduğu yerlerden biri olan Karakoçan ilçesinde bazı köylere kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Yolların açılması için ekipler bölgede çalışma yaparken, ilçeye bağlı Akpınar köyünde Diabet hastası Meryem Kocabey, rahatsızlandı. Kocabey'in yakınları durumu 112 Acil Komuta Merkezine bildirdi. Kar ve tipi nedeniyle bölgeye helikopter ve ambulans gidememesi üzerine devreye yakın bölgede bulunan Yeşilbelen Jandarma Karakolundaki Mehmetçik ve İl Özel İdare ekipleri girdi. Mehmetçik karlı yolları aşarak bölgeye yaya olarak ulaşarak hasta kadını alıp, ekiplerin beklediği noktaya kadar getirdi. Daha sonra hasta kadın ekipler tarafından ilçe devlet hastanesine kaldırılarak tedavisi yapılması sağlandı.

KIŞ ORTASI KUŞ SAYIMI YAPILDI

Elazığ'da kış ortası su kuşu sayımları yapıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne teknik ekipler tarafından, kentteki su kuşlarıyla ilgili kış ortası kuş sayımı yapıldı. Ekipler, 3 gün süren sayımlarda Keban Barajı, Cip Barajı ve Hazar Gölü'nde çalışmayı gerçekleştirdi.

Kış ortası su kuşları popülasyonlarının ve sulak alan ekosistemlerindeki değişimlerin uzun dönemde izlenebilmesi için yapıldığı belirtilen sayımlarla ilgili açıklamada,"Sulak alanlardaki su kuşlarının değişimlerini mevsimsel olarak izleyerek önemli ölçüde veri elde edilmesini sağlamak amacı şube müdürlüğümüz tarafından her yıl düzenli olarak sulak alanlarda kış ortası su kuşu sayımları yapılıyor. 3 gün süren çalışmalarda teknik personeller tarafından Keban Baraj Gölü, Hazar Gölü ve Cip Baraj Gölü kıyılarında belirlenen lokasyonlar taranarak ve gözlemler yapılarak sayımlar yapılmıştır" denildi.

HAKKARİ’DE 140 KÖY VE 393 MEZRA YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Hakkari İl Özel İdaresi karla mücadele ekibi tarafından yapılan çalışmalar sonucu kapalı tüm köy ve mezra yolları ulaşıma açıldı.

Yaklaşık bir hafta boyunca Hakkari genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok köy ve mezra yolu ulaşıma kapanmıştı. 140 köy ve 393 mezraya hizmet veren İl Özel İdaresi; 64 iş makinesi ve 102 personelle karla mücadele çalışmasını büyük bir özveriyle tamamladı. Ulaşımı zor olan ve iş makinelerinin yer yer zorlandığı yüksek kesimlerde bulunan tüm köy ve mezra yolları, yeniden ulaşıma açıldı.

Coğrafi yapısı ile geçit vermeyen birçok köye de zamanında ulaşarak yollarını yeniden ulaşıma açan karla mücadele ekibinin üstün bir performans sergileyerek geceli gündüzlü çalışmaları sayesinde yolların açıldığını belirten yöre halkı, son on yılın en büyük kar yağışına sahne olan Hakkari’de ekiplerin çalışmaları ile tam not aldığını ifade ettiler.

KARS, EKSİ 26'YI GÖRDÜ

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars’ta vatandaş caddeye soba kurup, yakarak ısınmaya çalıştı. Aşırı soğuklardan dolayı iş yerlerinin anahtarları buz tutarken, soğuktan araçlar dondu çalışmadı.

Kars’ta soğuk hava hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü kentte gece hava sıcaklığı eksi 26 derece olarak ölçüldü. Sabah erken saatlerde ise termometreler, eksi 20’yi gösterdi. Soğuktan korunmak için sabah erken saatlerde sokağa çıkan seyyar satıcılar, caddeye soba kurdu, ateş yakarak ısındı.

Kazımpaşa ve Faikbey Caddesi Kavşağı'nda sabahın erken saatlerinde börek satan bir vatandaş yanında getirdiği sobayı cadde yaktı. Bir yandan börek satan vatandaş diğer yandan da yaktığı sobanın başında ısınarak soğuktan kendini korumaya çalıştı.

"KAR BORAN YOK YA DIŞARIDAYIZ"

Kars’ta havaların çok soğuk olduğunu ifade eden vatandaş, “Ne söyleyeyim, memleketimizin hali bu. Buna da şükür. Kar boran yok ya, dışarıdayız” dedi.

Öte yandan soğuktan çok sayıda araç dondu çalışmadı. Donan araçları çalıştırmak için vatandaşlar uzun süre uğraştı. Bir türlü çalışmayan araçlar ise oto tamirci çağrılarak çalıştırdı. Soğuk havanın etkili olduğu Kars’ta adeta her şey buz tuttu.

 
Trafik kazaları polis kameralarına yansıdı
 
Aziziye’de bir hayal daha gerçek oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Türkistan için yürüdüler
Ülkü ocakları Aziziye İlçe Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ile ...
Atama kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ...
'1001 Hatim nur-ı arşı doldurdu'
Erzurum'u doğal afetlerden korumak için 486 yıl önce başlatılan 'Bin bir ...
 
Bingöl-Erzurum yolu ulaşıma kapatıldı
Etkili olan kar ve tipi nedeniyle Bingöl-Erzurum yolu Karlıova ilçesinden ...
Yolda kalan vatandaşlar aileleri ile görüntülü konuşarak haberleşti 
Erzurum'dan Kahramanmaraş'a giden ancak yolun trafiğe kapatılması nedeniyle ...
Erzurum-Ağrı karayolu tipi nedeniyle trafiğe kapatıldı 
Erzurum-Ağrı arasındaki ulaşımı sağlayan karayolu, olumsuz hava şartları ...
 
5 buçuk saat sonra kurtarıldılar
Kar ve tipinin gece saatlerinde ulaşıma kapadığı Erzurum-Bingöl karayolunda ...
Avcılar av sezonundan memnun 
Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde profesyonel avcılar av sezonunda bir çok ...
Erzurum'da Tipi Geçit vermedi
Çok sayıda araç mahsur kaldı...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva