ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
23 Mart 2017 Perşembe - 15:41

Dündar Oltu Çayüstü Köyü Derneği’nin konuğuydu

Erzurum Oltu Çayüstü Köyü Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Mustafa Dündar, “Bu akşam burada apayrı bir güzellik yaşıyoruz.'dedi

Dündar Oltu Çayüstü Köyü Derneği’nin konuğuydu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Alemdar Mahallesi’nde 21 farklı dernek başkanıyla bir araya geldi.
Erzurum Oltu Çayüstü Köyü Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Mustafa Dündar, “Bu akşam burada apayrı bir güzellik yaşıyoruz. Aynı mahallede bulunan farklı yöre derneklerinin bir araya gelip sorunların çözümü için ortak hareket etmesi, Bursalı olmanın en güzel örneğini teşkil ediyor. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz sürece aşamayacağımız sorun yok” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz’ın da yer aldığı buluşmada, vatandaşlarla birlikte, onlarla iç içe olmaya büyük gayret gösterdiklerini ifade eden Dündar, “Her zaman için sahadayız, vatandaşımız ne istiyorsa yerine getiriyoruz. Şehirde yaşamanın kendine göre bir takım zorlukları da var, güzellikleri de. Bizler belediye olarak bu sorunları aşmak için mahallelerimizin ortak sorunlarını belirleyip, öncelik durumuna göre müdahale ederek çözüm üretiyoruz. İşimiz, gücümüz Osmangazi’ye hizmet etmek. Yol, asfalt, temizlik gibi belediyenin asli işlerinin dışında, toplumumuzu genel manada ilgilendiren, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet üretiyoruz. Okullarımızın, camilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz, gençlerimiz için spor alanları, mahalle sakinlerimiz için meydanlar inşa ediyoruz” diye konuştu.
Aynı mahallede yaşayan farklı yöre derneklerinin bir araya gelmesinin, Bursalı olmanın en güzel örneği olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Farklı yörelerin temsilcileri olsak da sorunların çözümü için aynı mahallenin sakinleri olarak sorunların çözümü için tıpkı burada olduğu gibi bir araya gelmeliyiz” diye konuştu. Vatandaşların, Soğanlı ve Alemdar mahallelerindeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili sorularını da yanıtlayan Başkan Dündar, “Kentsel dönüşüm, ne Mustafa Dündar’ın, ne Cumhurbaşkanının, ne de Başbakanın oturup, ben kentsel dönüşüm yapacağım diyerek yola çıkılmış olduğu bir konu değil. Bir kere bunun iyi anlaşılması lazım. Türkiye, deprem kuşağında bulunan bir ülke. Başbakanımızın açıklamasına göre ülkemizde 7 milyon yıkılıp yenilenmesi gereken bina bulunuyor. Bu binaların depremden önce yenilenmesi gerekiyor. Bizler de Osmangazi Belediyesi olarak Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile, Türkiye’ye örnek olacak bir dönüşüm projesini gerçekleştiriyoruz. Rezerv alanda başlayan çalışmalarımız riskli alan olarak tabir edilen bölgede devam edecek. Devletin onayladığı 3 farklı değerleme kuruluşu ile çalışarak, yerlerin değer tespitini yaptırdık. Yine de değerin düşük olduğu yönündeki şikayetler üzerine, bu konuda ne yapabiliriz bunu da çalışıyoruz. Yer sahipleriyle ile bizzat görüşüp şikayetlerini dinliyoruz, varsa mağduriyetleri nasıl gideririz bunun için titiz bir çalışma yürütüyoruz. Amacımız, bu insanları en uygun şartlarda ev sahibi yapabilmek” dedi.
Birilerinin devreye girerek milletin kafasını karıştırmak istediğini ancak, vatandaşı yanılttığını belirten Dündar, “Müteahhit gelip sizin istediğinizi verir diyorlar. Oysa bu bölge Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilmiş bir bölge. Dolayısıyla bu bölgede böyle bir şey söz konusu değil. Bu bölge dışında, vatandaşlarımız müteahhitle anlaşarak proje geliştirebilir, bizler de o zaman kendilerine gerekli desteği veririz. Şu anda riskli alanda gerçekleştirilecek projemizde de vatandaşımızla birlikteyiz, onların menfaatlerini ön palanda tutuyoruz. Bizim hedefimiz bölgenin tümünün dönüşümünü sağlamak. Biz Bursalıyız, Osmangaziliyiz, bu şehir bizim. Burada başarılı olacak proje, bölgenin de önünü açacaktır, kentimiz, vatandaşımız kazanacak” dedi.

 
Türkez İHA habercilik anlayışını paylaştı
 
Çat 15 Temmuz Şahitlerini ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ilıcalı gurbetçilere seslendi
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı çalışmalarına ...
Orhan’dan Sekmen’e kentsel dönüşüm brifingi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı ...
Turizmde çağdaş açılım
NESRİN ÇETİNKAYA-Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın ...
 
Halkoylaması Koordinasyon Merkezi kuruldu
Erzurum’da seçik güvenliği tedbirleri kapsamında Halkoylaması Koordinasyon Merkezi kuruldu.
Aydemir: “Nevruz kardeşliğimizin ifadesidir”
Nevruz’un lügat manasıyla, yeni bir gün olarak tabiatta uyanışı ifade ...
Tortum’da ağlatan şehitler programı
Milletvekili Aydemir, 18 Marttaki ruhun aynısının 15 Temmuzda da tekrarlandığını ...
 
Aydemir DABKON’da anayasa değişikliğini anlattı
Anayasa değişikliğinin kaynak ve ilhamını milli iradeden alan bir süreç ...
Dadaşlardan Şühedaya Vefa Yürüyüşü
Erzurum Valiliği Koordinesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ...
Akdağ; “Evetler Türk düşmanlarını tir tir titretecektir”
16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Erzurum'da ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva