ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Çayının debisi yükseldi
Oltu Çayının debisi yükseldi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
HABERLER>SİYASET
9 Eylül 2011 Cuma - 19:20

Dumlubaba suyunda yeni boyut

İl Genel Meclisi’nin dünkü toplantısında gündeme gelen ve meclis üyeleri arasında tartışmalara neden olan Dumlubaba suyu ile ilgili olarak bugün Erzurum Kaynak Suları ve Meşrubat Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Dumlubaba suyunda yeni boyut

ERZURUM (İHA) - İl Genel Meclisi’nin dünkü toplantısında gündeme gelen ve meclis üyeleri arasında tartışmalara neden olan Dumlubaba suyu ile ilgili olarak bugün Erzurum Kaynak Suları ve Meşrubat Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından yazılı açıklama yapıldı.
Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Kuşkay, yaptığı açıklamada, firma olarak tesisle ilgili sürdürdükleri çalışmalarda sona gelindiğini belirterek, haksız bir uygulama ile karşı karşıya olduklarını söyledi.
Binlerce yıldır boşa akan Dumlubaba Suyunu Türkiye ve Dünya Pazarlarına sunmak amacıyla açılan ihaleyi firma olarak 2007 yılında Türkiye’deki en yüksek kira olan yıllık 1 Milyon 25 bin TL ye kazanarak sözleşme yaptıklarını anlatan Kuşkay, “Firmamız insani tüketim amaçlı sular hakkında tek yetkili kuruluş olan Sağlık Bakanlığın’dan “Tesis Kurma “ izni için müracaat yapmış ve Sağlık Bakanlığı’nın 12.09.2008 tarihli olurları ile “ Tesis İzni” verilmiş ve Erzurum Valiliği bu oluru 06 Ekim 2008 tarih ve 614 sayılı yazısı ile tarafımıza tebliğ etmiştir. İlgili yönetmelik gereğince Bakanlıktan izin almayan yatırımcının harcamaları kamu malı sayılıp , müsadere edilecektir açık hükmü vardır. Sağlık Bakanlığı tesisin kurulması için 3 yıl süre vermiş ve zaruri hallerde bu sürenin 2 yıl daha uzatılabileceğini ilgili yönetmeliğinde belirtmiştir. Bakanlık İzni ertesi gün bir yazıyla Erzurum İl Özel İdaresine bildirilmiştir. Erzurum İl Özel İdaresi ilk defa su konusunda ihale yaptığından ve ilgili mevzuata tam olarak vukuf olamadığından dolayı firmamızla yaptığı sözleşmeye inşaat süresi olarak 2 yıl koymuştur. Bu müddetin amir yönetmelik hükümleri doğrultusunda düzeltilmesi için defalarca müracaat yapılmış olmasına rağmen, düzeltme yapılmamıştır” dedi.
PROJE TEMMUZ’DA TAMAMLANMIŞ
Gerçekleştirilmesi bir hayal olarak görülen projeyi Dünya’da ve Türkiye’de derin etkileri olan küresel ekonomik krize rağmen, tamamen kendi öz kaynaklarıyla inşaatını Temmuz 2011 de tamamlandığını anlatan Yılmaz Kuşkay şunları kaydetti, “Bugüne kadar 7500 metrekare Ana Fabrika binası, 1200 metrekare İdare Binası, 300 metrekare Isı Merkezi ve Türkiye’nin en yüksek kapasiteli isale hattı olan 17,5 km boyundaki su hattını tamamlayarak , suyu fabrikaya ulaştırmıştır. Fabrikanın bazı makine ve teçhizatı satın alınarak monte edilmiştir. Diğer makine ve teçhizatın siparişleri verilmiş ve bütün bu yatırımlar için öz kaynaklarımızdan yaklaşık 16 trilyon TL. bir harcama yapılmıştır. Bunlara rağmen İl Özel İdare Genel Sekreterliği Sağlık Bakanlığı’nın üç yıllık Tesis yapım süresine uymayarak tek taraflı olarak sözleşmeyi fesih yoluna gitmiştir. Sözleşmemizde tesis yapımı müddetinde kira ödenmez hükmü olmasına rağmen, tesis yapım süresini 3 yıl yerine 2 yıl olarak uyguladığı için firmamıza haksız olarak kira tahakkuk ettirilmiştir. Tesis Yapım süresinin amir yönetmelik hükümlerine göre düzeltilmesi ve kararın iptali için hukuki süreç başlatılmıştır. Buna rağmen firmamız tahakkuk ettirilen kiranın bir bölümünü İdareye ödemiştir. Firmamız kamuoyunda Torba Yasası olarak bilinen Kamu Alacaklarını Taksitlendirme yasasından istifade etmek suretiyle taksitlendirme yapmış ve vadesi gelen taksitleri zamanında ödemiştir. Bugün itibariyle İdareye vadesi gelmiş ve ödenmemiş hiçbir borcumuz bulunmamaktadır. Firmamız 30 Trilyona ulaşan bu tesisi önümüzdeki aylarda işletmeye almak için olağanüstü gayret sarf etmektedir. 100 kişiye doğrudan ve binlerce kişiye dolayı istihdam sağlayacak ve Erzurum ekonomisine büyük katma değer sağlayacak bu projenin devreye girmesi, iç göç ve düşük gelir seviyesinden sıkıntıda olan Erzurum’a ve halkımıza yarar sağlayacaktır. Firma olarak gayemiz “ Dumlubaba” yı bir dünya markası haline getirmektir”

 
Okçulukta tarihi başarı
 
Azmin elinden bir şey kurtulmuyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
değermi 11 Eylül 2011 Pazar 02:51

burada iş adamını suçlamıyorum ama bu tesis dumlu babayı mahfetti. oranın turistik bir değeri vardı, her yaz binlerce insan ziyarete gider o buz gibi suda bir tur atardı. Şimdi o havuzu kapatıp bir çeşmeye dönüştürüldü. Oraya giden herkes buna müsade edenlere lanet okuyor. işadamı kendince haklıdır, aldığı izinle bir iş yapmış ancak en büyük hata o izni verendedir. 1 milyon tl devlet için komik bir rakam, 1 milyon değil 100 milyon da verseniz o tabi güzelliği tekrar meydana getiremezsiniz.

Yorumu oyla      6      4  
necipcağıl 10 Eylül 2011 Cumartesi 23:50

yılmaz bey dumlubabada kışın su olmadığını biliyormusunuz desem banana cokkızarsın nız dersinizki bu man yakkim kışın hemde dumlubabada kışın suolmayacak derseniz ama bukanıtlandı kanıtlayanların birirahmetlioldu birihayatta kışın bizzati karmotoruyla özellikle gitti baktılar karı eştisu bulamadılar insanlar inan sın diyede resim cektiler rahmetliolan kişiberber kasıcicek biride bekiroku bekirbeyden bilgialabilirsin

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yunus Emre yolları yenileniyor
Yunus Emre Mahallesinde vatandaşların taleplerini daha hızlı bir şekilde ...
Meclis spor gündemiyle toplandı
İl Genel Meclisi Spor Komisyonu Başkanı Cavit Subaşıgüller, Erzurum’da ...
Meclis’te Dumlubaba gündemi
İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantısında Dumlubaba suyuna yapılan yatırımın ...
 
Projede son tarih 18 kasım
Erzurum'da, KOBİ Mali Destek ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek programları ...
Mülteci Merkezi 2014’te tamamlanacak
AK Parti Milletvekili Yavilioğlu, “Erzurum'da da mültecilerin barınma ...
Kılıç'tan sportif destek
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, 16-22 Ekim Tarihleri arasında İspanya’da ...
 
Yılmaz’dan basına destek
AK Parti Milletvekili Yılmaz, Erzurum basınının içinde bulunduğu sorunları ...
GENAR seçmenin nabzını tuttu
'Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?' anketi yapıldı. Kemal ...
Özcan Sosyal Etüt Proje müdürü oldu
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva