ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
3 Aralık 2012 Pazartesi - 14:37

Duman’dan çözüm önerisi

Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdullah Duman, engelli olmanın kimsenin kendi tercihi olmadığını belirterek, “Engelli insanımızın toplumsal hayata uyumu, katılım sağlamaları ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş ve modern anlayışın gereğidir” dedi.

Duman’dan çözüm önerisi

ERZURUM (İHA) - Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdullah Duman, engelli olmanın kimsenin kendi tercihi olmadığını belirterek, “Engelli insanımızın toplumsal hayata uyumu, katılım sağlamaları ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş ve modern anlayışın gereğidir” dedi.
3 Aralık Dünya Özürlüler Gününün, sadece bir gün olarak kutlamak yerine, engelli vatandaşların günlük yaşamları ve çalışma hayatı içinde karşılaştıkları sorunların nasıl çözüme kavuşturulabileceğinin konuşulduğu bir gün olması gerektiğini anlatan Duman, “İstatistiklerin, dünyada engelli nüfusunun 500 milyonu aştığı bilgisini vermesine karşın, ülkemizdeki bu rakamın 8,5 milyona ulaşması azımsanamayacak bir rakam olmakla birlikte onlara karşı sorumluluklarımızın daha da arttığını vurgulamaktadır. Engelli olmak, elbette kimsenin kendi tercihi değildir. Engelli insanımızın toplumsal hayata uyumu, katılım sağlamaları ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş ve modern anlayışın gereğidir. Engelliler ancak evrensel insan haklarından ve demokratik toplum kazanımlarından eşit ölçülerde yararlandıklarında önündeki engelleri kaldıracaktır.
Dolayısıyla engellilerimizin bu en önemli engellerinin başında ise, çalışma hayatında yer almada bazen kural tanımaz uygulamalardan kaynaklı yaşadıkları sorunlardır” diye konuştu.
DUMAN’IN AÇIKLAMASI
“Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) yapılmasının, kamuda bulunan engelli kadrolarının doldurulmasına yönelik olmasına rağmen her defasında beklentilerin çok çok altında engelli memur alımı yapılması, memur alımlarının alt seviyelere indirilmesi vatandaşlar arası eşitlik ve sosyal devlet ilkesiyle asla bağdaşmamaktadır” diyen Duman daha sonra şunları kaydetti; “Örneğin, kamudaki engelli kadrolarına atama yapılmasını amaçlayan ve 2012 yılında gerçekleştirilen, 65 Bin engelli vatandaşımızın girdiği ÖMMS’nin ardından, 2011 yılında boş olan 23 Bin engelli kadrosuna 2012 itibari ile 20 Bin engelli memur istihdamı yerine 7 Bin engelli memur alımı yapılmıştır. Bu kadroların daha da artırılarak engelli vatandaşlarımızın aktif olarak sosyal hayata kazandırılmaları elzemdir.
Engellilerimizin kamuda istihdam edilmesi sağlanmalı, kamu başta olmak üzere özel sektörde de iş hayatının içinde yer almasının önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik düzenlemeler acilen yapılmalıdır.
Kamuda ve yerel yönetimlerde engelli personel istihdamında yüzde 3 kuralına daha fazla hassasiyet gösterilmelidir. Kamuda görev yapan engelli personel, mali ve sosyal haklar konusunda mağdur edilmemeli, çalışma koşulları bakımından rahat çalışabilecekleri fiziki düzenlemeler yapılmalıdır.
Yerel yönetimlerimiz tarafından, engelli vatandaşlarımız için kurum ve kent içi fiziki düzenlemelerin yanı sıra üretim ve hizmet odaklı istihdam projelerine yoğunluk verilmelidir.
Ayrıca, 3 Aralık Özürlüler Günü kapsamında, Sendikamız Engelli Çalışanları Komisyonu öncülüğünde, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği işbirliğiyle, 8 Aralık 2012 tarihinde İstanbul’da engelli çalışanların sorunlarının masaya yatırılacağı ve çözüm önerilerinin sunulacağı bir sempozyum düzenleyeceğimizi ifade etmek istiyoruz.
Sağlık-Sen olarak, bundan sonra da engellilerimizin sorunlarını yetkili sendika olarak toplu sözleşme masasına taşımaya, kamuda istihdamlarının sağlanması ve yaşam standartlarının iyileştirilmesine dönük taleplerinin takipçisi olmaya devam edeceğimizi belirtiyor, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’nü sorunların çözümünün miladı olması temennisiyle kutluyoruz.”
 

 
TÜMSİAD engellileri unutmadı...
 
U 15’te Yakutiyespor damgası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜMSİAD engellileri unutmadı...
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şube Başkanı Cafer ...
TDP’den engellilere destek
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli ...
Engellilere AK yaklaşım
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” ...
 
Yakutiye’de ağaçlandırma seferberliği
Yakutiye Belediyesi, şehrin muhtelif bölgelerinde parklara 5 bin adet ...
İlçe merkezine kurt indi
Oltu ilçesinde ilçe merkezine inen kurt paniğe neden oldu.
20 bin paket sigara yakalandı
Pasinler ilçesinde polisin ‘dur’ ikazına uymayarak kaçan ve daha sonra ...
 
Hayvanseverlerden tepki
Ormanlık alanda tüfekle kafasından vurularak öldürülen 8 aylık yavru ayı, ...
İçme suyuna davullu karşılama
İspir İlçesine bağlı Bademli köyü içme suyuna kavuştu.
Çankaya’dan AİDS uyarısı
Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, Dünyada 34 milyon ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva