ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>BÖLGEDEN
4 Nisan 2015 Cumartesi - 06:57

Dua ve Yürekler Şehid Kiraz için buluştu

Menfur bir saldırı sonucunda yaşamını yitiren Cumhuriyet Savcısı Şehid Mehmed Kiraz için tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de gıyabi cenaze namazları kılındı, hatimler indirildi, dualar edildi.

Dua ve Yürekler Şehid Kiraz için buluştu

Menfur bir saldırı sonucunda yaşamını yitiren Cumhuriyet Savcısı Şehid Mehmed Kiraz için tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de gıyabi cenaze namazları kılındı, hatimler indirildi, dualar edildi. Erzurum’da ERZİMDER 130 hatimle şehid Kiraz’ı yad ederken, Cuma namazı sonrasında Lala Paşa Camisinde gıyabi cenaze namazı eda edildi.

BİNGÖL'DE ŞEHİT SAVCI İÇİN MEVLİT OKUTULDU

İstanbul'da şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Bingöl'de mevlit okutuldu. Program sonrası konuşan Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygün, devletin ve milletin bu tür saldırılarla yıldırılıp, sindirilemeyeceğini belirterek, “Devletimiz, milletimiz dimdik ayaktadır, birlik ve beraberliğimiz inanıyorum ki ilelebet devam edecektir” dedi.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz günlerde İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde teröristler tarafından rehin alınarak şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Mevlid-i Şerif okuttu. Hacılar Camii’nde Cuma namazına müteakip düzenlenen programa, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygün, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. DR. Gıyasettin Baydaş, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, İl Müftüsü Mecit Can, kurum müdürleri, adliye personeli ve vatandaşlar katıldı.

Program öncesi cemaate bilgi veren İl Müftüsü Mecit Can, “Malumunuz geçen günlerde İstanbul Adliye Sarayı’nda bir savcımız şehit oldu, Allah kendisine rahmet eylesin. Şehit savcımız için Sayın Cumhuriyet Başsavcımız ve diğer savcılarımız mevlit okutmak istediler. Cuma saatinde, böylesi hayırlı bir iş yapabilir miyiz diye sordular. Bizde memnuniyetle kabul ettik” dedi.

“SÖZÜN BİTTİĞİ NOKTADAYIZ”

Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim’in okunduğu program dualarla son bulduktan sonra bir konuşma yapan Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygün, Savcı Kiraz’ın hain terör saldırısı sonucu şehit edildiğini söyledi. Şehit Savcı Kiraz’a Allah’tan rahmet dileyen Savcı Aygün, “Aslında sözün bittiği noktadayız, güpegündüz bir insana sırf görevini yaptığı için makamında esir alıp, kurşun sıkıp şehit etmek, hiçbir insani değerin ve hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği bir olaydır. Görüyoruz ki başta Bingölümüz olmak üzere bütün yurdumuzu, bütün milletimizi üzdü, demek ki şehidimiz öyle bir insanmış ki, Cenab-ı Allah kendisine bütün yurtta, bütün memlekette böyle mevlitlerle, dualarla, fatihalarla bir uğurlanmayı nasip etti. Şunu da söylemek istiyorum; memleketimizi, devletimizi, milletimizi, bu tür saldırılarla yıldırmak, sindirmek mümkün değildir. Devletimiz, milletimiz dimdik ayaktadır, birlik ve beraberliğimiz inanıyorum ki ilelebet devam edecektir” diye konuştu.

ŞEHİT SAVCI İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

İstanbul'da Çağlayan Adliye Binasında teröristlerce şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Malatya’da Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Malatya İmam Hatipliler Derneği tarafından organize edilen programda Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in de katıldığı cenaze namazı öncesi konuşan Malatya İmam Hatipliler Derneği Başkanı İbrahim Karaduman, “Bunların dini, mezhebi, ideolojisi olmaz. Bunlar kandırılmış, satılmış, zavallı varlıklardır. Bu kardeşimiz neden ve niçin şehit edildi? Bunlar dün de vardı, bu gün de var yarın da olacaklar. Yakın geçmişimizde Orgeneral Eşref Bitlis, Hamit Fendoğlu, neden şehit edildi iseler kardeşimiz Mehmet Selim Kiraz da aynı nedenler ve aynı kişiler tarafında şehit edildi. Bu mücahit kardeşimize tetik çekenler, içimizde devşirilmiş eli kanlı maşalardır. Maşayı kim tutarsa onun adına çalışırlar. Bunların dini, mezhebi, ideolojisi olmaz. Bunlar kandırılmış, satılmış, zavallı varlıklardır. Asıl katiler bu maşaları tutan ellerdir. Bunlar tapınak şövalyelerinin günümüzdeki versiyonlarıdır. Bunlar gözlerini bu vatana dikmişler nasıl bunların elinde Anadolu’yu alabiliriz diyerek saldırıyorlar. Bunlar bu vatanın kimlerin olduğunu bilmiyorlar. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var, sakin olalım metanetli olalım ayrılık gayriliğe müsaade etmeyelim. Bu millet ve bu vatan şehitlerin kanı üzerine yürümüştür ve gerekirse yürüyecektir” diye konuştu.

Daha sonra Malatya İl Müftü Yardımcısı Hacı Mustafa Kılınç tarafından Şehit Savcı için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası ise dualar edildi.

ŞEHİT SAVCI KİRAZ İÇİN HATİM İNDİRDİLER

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi kadın üyeleri, geçtiğimiz günlerde şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz için hatim indirdiler.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Gençlik Merkezi, örnek bir etkinliğe imza attı. Gençlik Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim kursuna gelen kadın üyeler, şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz için hatim indirdiler. Gençlik Merkezi’nin şark köşesinde bir araya gelen 30 Kur’an-ı Kerim kursu üyesi, Kur’an-ı Kerim hocası Fatma Ünal ile birlikte Kur’an-ı Kerim okuyarak Savcı Kiraz için dualar ettiler.

ŞEHİT SAVCI KİRAZ İÇİN FİDAN DİKİLDİ

Hakkari Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına açılan hatıra ormanına Çağlayan Adliyesi'nde DHKP-C örgütü üyelerince rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ve Mersin'in Tarsus ilçesinde katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan adına da fidan dikildi.

Keklikpınar Mahallesi'nde bulunan Hakkari Üniversitesi kampüsü sınırları içerisindeki bir hektarlık alan üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını taşıyan hatıra ormanı oluşturuldu. Bin 500 çam fidanın dikildiği hatıra ormanında Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Taşçı, Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Hakkari İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Orman İşletme Müdürü Hilmi Akyüz, askerler, polis memurları, asker ve polis eşleri, öğrenciler ve Orman İşletme Müdürlüğü muhafaza memurları fidan diktiler.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, eşi Ayşegül Canbolat ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile İstanbul'da şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz adına, kadın polis, asker ve kadınlar da Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan adına fidan dikimi yaptı. Orman İşletme Müdürü Hilmi Akyüz, ‘Cumhurbaşkanlığı Ormanı ile Bereket Ormanı adı altında 81 ilde çalışma yapıldığını söyledi. Akyüz, "Bu amaçla Hakkari'de de bir alan belirleyerek buraya da bin 500 adet fidan dikildi. Umarım gelecek nesillere güzel bir orman kurmuş oluruz. Kendi imkanlarımızla fidanları Van ilinden getirterek diktik" dedi.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına kurulan hatıra ormanında şu ana kadar bin 500 fidanın dikildiğini söyledi. Canbolat, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde ilimizde de Sayın Cumhurbaşkanımız adına bir ormanlık alan oluşturduk. Üniversite kampüs alanımızda geçen haftadan beri bin 500 fidan diktik. İnşallah bunu daha da genişleteceğiz. Ayrıca Hakkari ilimizin uygun noktalarına da bu fidanları dikmeye devam edeceğiz. Yeşil bir Hakkari için, ağaçlarla donatılmış bir Hakkari için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.

Vali Canbolat, İstanbul'da şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ve Mersin 'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan'ı da unutmadıklarını belirterek, "Onları unutmamamız gerekiyor. Onlar bu topluma mal olmuş insanlar. Kadın haklarının korunması, kadının saygınlığının korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında da herkesin millet olarak gayret göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Yine sayın savcımıza yapılan menfur saldırıyı da buradan kınıyoruz. Onun adına bugün bir ağaç diktik. İnşallah adıyla büyür" ifadelerini kullandı.

Fidan dikiminin ardından yetkililer, öğrencilerle birlikte üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ismi bulunan tabelanın önünde hatıra fotoğrafı çekti.

SAVCI KİRAZ’IN ŞEHİT EDİLMESİ

Büro Memur-Sen Van Şubesi, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesiyle ilgili bir açıklama yayınladı.  Büro Memur-Sen’den yapılan açıklamada, İstanbul Adalet Sarayı'nın 6. katındaki odasında DHKP-C'li iki terörist tarafından rehin alınan Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit düştüğü hatırlatıldı. Açıklamada, “Ülkemizde ne zaman güzle bir şeyler yapılsa, kanlı ellerin kurduğu karanlık planlar devreye girmektedir. Barış, kardeşlik ve huzur ortamımızı bozmaya çalışan taşeron terör örgütü, kalleş yüzünü yaşanan bu terör saldırısıyla bir kez daha ortaya koymuştur. Bu tür saldırıların amacı, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar bir ve beraber olan vatandaşlarımızın arasına nifak sokmak, ülkemizde kaos oluşturmaktır. Bir takım çevrelerin ise hain, kalleş, kahpece saldırıyı meşru göstermeye çalışması hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu terör saldırısını fırsat bilerek ülkemizde kaos yaşanmasını isteyenlere aziz milletimiz asla fırsat vermeyecektir. Bu tür hain saldırılar, bizlerin kardeşliğini asla zayıflatamayacaktır. Kardeşliğimizi bozmaya yönelik oynanan her oyunu aziz milletimiz sağduyusuyla bozacaktır. Diğer taraftan, arkasında gözü yaşlı ailesini ve milletimizi bırakan savcımıza yapılan saldırı, tüm detaylarıyla ele alınmalı, hain saldırının yaşanmasına neden olan tüm karanlık eller birer birer ortaya çıkarılmalıdır. Devletimiz saldırıyı yapan taşeron örgütün arkasındaki karanlık yüzleri ortaya çıkarma gücüne ve kudretine sahiptir. Van Büro Memur-Sen olarak, terörün her türlüsünü şiddet ve nefretle kınıyor, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz” denildi.

 
Erzurum mutfağı Eskişehir’de
 
Görmez'den 'Din Cahili çıkışlar' vurgusu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Berkan Gümüsdere 12 Nisan 2015 Pazar 19:18

Aleyhi ve Sellem) buyurdu: Rabbinden en çok korkan (günahlardan sakınan), akrabaları ile ilgilenen ve (insanlara) iyilikleri (Allah’ın emirlerini) emredip, kötülüklerden sakındırandır. (Beyhâkî – İbni Hibban)

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Futbol ve Hentbol’un nabzı Doğu’da atacak
Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, 2014-2015 Okul Sporları ...
Fazlıoğlu, ‘Nokta-i Nazar Olarak Tarih’i anlattı
Erzincan Üniversitesi Bir Damla Tarih Kulübü tarafından, Türkiye’de Felsefe-Bilim ...
Erzurum’dan Bitlis’e Proje Köprüsü
Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonuna bağlı Doğu Anadolu Gençlik ...
 
Kalbine yenik düşen asker dualarla uğurlandı
Gökmen, Kars 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı emrinde 1994/4 tertip ...
Üstün, Sulama Birlikleri’ni ağırladı
Sulama Birlikleri Genel Başkanı Bülent Can, çeşitli illerin Sulama Birlikleri ...
Oğlunun şehit düştüğü yeri ziyaret etti
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde vatani görevini yaparken şehit düşen Piyade ...
 
Ovit Geçidi ulaşıma açıldı
Kar dolayısı ile 6 aydır araç ulaşımına kapalı olan Rize-Erzurum Karayolu ...
Munzur Dağları’nda buzul keşfedildi
Doğu Anadolu’daki en önemli yükseltilerden olan Munzur Dağları’nda yapılan ...
Altıparmak İran Başkonsolosunu ağırladı
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosluğu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva