ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ERZURUM Sordu: Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?
ERZURUM Sordu: Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?
ETSO İran‘ın yasını paylaştı
ETSO İran‘ın yasını paylaştı
‘Gereği yapıldı’
‘Gereği yapıldı’
Erzurum Engelsiz Yaşam Merkezinde geri sayım
Erzurum Engelsiz Yaşam Merkezinde geri sayım
Olur Yayla Turizmine hazır
Olur Yayla Turizmine hazır
HABERLER>GUNCEL
23 Ocak 2010 Cumartesi - 02:53

“Domuz gribi yatıştı”

İHA/Domuz Gribi salgınına değinen Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye'de şu ana kadar 600'ün üzerinde vatandaşın bu hastalık sebebiyle yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Salgının Türkiye'de büyük ölçüde yatıştığını kaydeden Akdağ, "Dünyada bazı bölgelerde halen hastalığın aktif olduğu alanlar var ama Türkiye'de yatışmış durumda." dedi.

“Domuz gribi yatıştı”

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, günlerdir Türkiye gündemini meşgul eden ve önceki gün Meclis'te yasalaşan tam gün yasasının kabulünü "Şükürler olsun yasa çıkarıldı" diye. Domuz Gribi salgınına değinen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de şu ana kadar 600'ün üzerinde vatandaşın bu hastalık sebebiyle yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Salgının Türkiye'de büyük ölçüde yatıştığını kaydeden Akdağ, "Dünyada bazı bölgelerde halen hastalığın aktif olduğu alanlar var ama Türkiye'de yatışmış durumda." dedi.
//YASAYA ÖVGÜ
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Üniversite Hastaneler Birliği Toplantısına Katılmak Üzere İzmir'e Geldi. Randevulu Sisteme 2010 Yılı Sonunda Tamamen Geçileceğini Belirten Akdağ, Parayla Hizmet Alınan Bir Sistemi Tarihe Gömdüklerini Söyledi. Tam Gün Yasası'na da Değinen Akdağ, 'Vatandaşlarımız ve Sağlık Çalışanları İçin Çok Güzel Bir Yasa Yaptık.
//HASTANELER BİRLİĞİ TOPLANTISI
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Üniversite Hastaneler Birliği toplantısına katılmak üzere İzmir'e geldi. Randevulu sisteme 2010 yılı sonunda tamamen geçileceğini belirten Akdağ, parayla hizmet alınan bir sistemi tarihe gömdüklerini söyledi. Tam Gün Yasası'na da değinen Akdağ, ''Vatandaşlarımız ve sağlık çalışanları için çok güzel bir yasa yaptık.'' dedi.  
Bakan Akdağ, İzmir Valiliği'ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkiye'de randevulu sistemin pilot bölgelerde uygulandığını belirten Akdağ, "Pilot iller olarak Kayseri ve Erzurum'da başladı. 2010 sonu kadar bütün illerde uygulanacak." şeklinde konuştu. Son 1,5 yıldır üniversite hastaneleriyle ortak çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Sağlık Bakanı, yetişmiş hekim gücünün buralarda yoğunlaştığını kaydederek, "Üniversite hastanelerimizin daha verimli katkıları, sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracaktır." değerlendirmesini yaptı.
//TAMGÜN YAKLAŞIMI
Bakan Recep Akdağ, Tam Gün Yasası'na ilişkin bir soru üzerine ise şunları söyledi: "Vatandaşımızın işini kolaylaştıracak. Üniversite hastanelerinde, ancak özel muayene parası ödendiğinde hizmet alınabilen bir sistemi tarihe gömmüş oldu. Sağlık Bakanlığı hastanelerinde altı ay, üniversite hastanelerinde bir sene geçiş süresi var. Buralarda çalışan ve özel muayenehanesi bulunan hekimlerimize fırsat tanımak ve sistemi düzenlemek amacıyla bu süreyi tanıdık. Hekimle hastası arasında doğrudan para ilişkisinin olduğu bir sistemin kimseyi rahat ettirmediği açıktı. Tarihî bir kanun yapmış olduk."
Akdağ, Sağlık Bakanlığı'nın borçları bulunan üniversite hastanelerine destekte bulunup bulunmayacağı sorusuna karşılık, "Tam Gün Yasası, üniversite hastanelerinin daha verimli çalışmasını sağlayacağı için finans açısından işlerini kolaylaştıracak bir düzenlemedir." cevabını verdi.
//ECZANELERİN DURUMU
SGK ile yeni liste fiyatlarına ilişkin bir çalışma içinde bulunduklarını da açıklayan Bakan Akdağ, şunları söyledi: "Yeni liste fiyatları da üniversite ve diğer eğitim hastanelerimizin işini kolaylaştıracak. Bunların çoğunda yapılan riskli ve ağır işlemler için daha yüksek bedeller ödenecek yeni bir liste üzerinde de çalışıyoruz. Tam Gün Yasası, üniversite hastanelerimizi de finans açısından düzlüğe eriştirecek yeni düzendir."
Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Hekimlerin benim kadar maaşı olacak." sözünün hatırlatılması üzerine, "Şu anda Sağlık Bakanlığı hastanelerindeki meslektaşlarımın, uzman hekimlerin ortalama gelirleri, maaş ve ek ödemelerle 6 bin 500 lira civarındadır." bilgisini verdi. Hastaneleri daha verimli hale getirmeyi ümit ettiklerini vurgulayan Akdağ, hastane verimliliğinin artmasına paralel olarak hekimler ve sağlık çalışanlarının gelirlerinin yükseleceğine dikkat çekti.
 
 
Bakan Akdağ, aile hekimliğine ilk geçen metropol olan İzmir'de, sağlık yatırımları ve hizmetlerini geniş biçimde masaya yatıracaklarını söyledi. Geçmişte başlanmış hastane inşaatlarının tamamına yakınını bitirdiklerini ifade eden Akdağ, yenilerini de bir iki yıl içinde hizmete sokacaklarını anlattı. Akdağ, İzmir'de temin edilecek arsayla bölgeye hizmet edecek çok geniş bir kampüs oluşturmayı hedeflediklerini, ancak istedikleri arsanın bulunamadığını vurguladı. Bakan Akdağ, şunları kaydetti: "Çiğli'de 400 yataklı hastane inşaatına başlıyoruz. Ayrıca Bayraklı bölgesinde 500 dönümlük arazi var. Orada da bin veya daha fazla yataklı kampüs yapacağız. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni bir blok yapıyoruz. Şehrin önemli kampüs alanı olarak yeni bir arsa bulamadığımız için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin olduğu bölgeyi bütün olarak değerlendirip eski binaların bir kısmını kaldırarak, yerlerine yeni ve çağdaş binalar koymak suretiyle birkaç sene içinde İzmir'in sağlık altyapısını 30 sene yetecek biçimde yenilemiş olacağız."
Akdağ, birçok ilde bölgesel sağlık kampüsü çalışmalarının devam ettiğini, arsa sıkıntısının ise çağdaş hastaneler konusundaki en önemli engel olduğunu sözlerine ekledi.
Valilikte bir süre dinlenen Bakan Recep Akdağ, daha sonra Üniversite Hastaneler Birliği toplantısı için Ege Üniversitesi'ne gitti. Basına kapalı yapılan toplantıya, çeşitli üniversite hastanelerinin idarecileri katıldı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
17 köy yolu ulaşıma kapalı
İHA/Erzurum genelinde kar ve tipi nedeniyle toplam 17 köy yolunun ulaşıma ...
Kar yağmadı, ısınma giderleri düştü
GHA/Tarihinin en sıcak kış mevsimini geçiren Erzurum’da, ısınma giderleri de düşüşe geçti.
Çelik veda ziyaretlerini sürdürüyor
İHA/ Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne atanan ...
 
Çelik Simav’a veda etti
İHA/Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Kütahya Emniyet Müdürü İbrahim ...
Kış çocuklar için tatil zamanı
AHMET AKBUĞA(İHA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğukların etkisi ile buzla ...
Artık değişmeliyiz...
Marka üretme noktasında, bölge boyutunda geride kalan Erzurum, tescilli ...
 
'Vatandaşa tepki hakkınız yok'
İMO Erzurum Şube Başkanı Ünal Kıraç, “Yerel yönetimlerin kentsel dönüşüm ...
Şebeke suyunu ozonlu içeceğiz
GHA/Erzurum’da içme suyunun arıtılmasını sağlayan tesise ek olarak kurulan ...
Beş yılda 35 milyon TL yardım
GHA/Başbakanlık’a bağlı olarak faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva