ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
7 Eylül 2011 Çarşamba - 08:37

Doğu üniversitelerinde kayıt yoğunluğu

Doğu Anadolu Bölgesi illeri üniversitelerinde öğrenci kayıt işlemleri başladı. Yeni kurulan üniversitelerde kayıt başlangıçları törenlerle kutlandı.

Doğu üniversitelerinde kayıt yoğunluğu

DERLEYEN: İLHAMİ İBİŞ/ERZURUM GAZETESİ
Doğu Anadolu Bölgesi illeri üniversitelerinde öğrenci kayıt işlemleri başladı. Yeni kurulan üniversitelerde kayıt başlangıçları törenlerle kutlandı.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ
Iğdır Üniversitesi'ni kazanan öğrenciler, üniversite kayıtlarına ilk günden yoğun ilgi gösterdiler.
Iğdır Üniversitesi'nde 5 Eylül itibariyle başlayan kayıt işlemleri, öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Iğdır'ı öğrencilerin yanı sıra il dışından Iğdır'a gelen öğrencilerde, kayıt için ilk günden üniversitede kuyruklar oluşturdu.
Iğdır Üniversitesi Rektörlük binasında kayıt kabulde görevlilerle birlikte çalışmaları inceleyen Öğrenci İşleri Daire Başkanı Aydın Eren, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk gün olmasına rağmen ilginin yoğun olduğunu belirterek, 2008 yılında üniversite kurulduğu zaman 700 öğrenci ile kayıt yapıldığını ve bu rakamın her geçen yıl arttığını ifade etti. Şu an aktif öğrenci sayısının bin 990 olduğuna değinen Eren, bu yıl Iğdır Üniversitesini 990 öğrencinin tercih ettiğini belirterek bu sayının ek yerleştirmelerle birlikte bini aşacağını söyledi. Iğdır Üniversitesi'nin öğrenci sayısının, bu yıl kayıt yapacak öğrencilerle birlikte 3 bini geçeceğini belirten Eren, kayıt yapacak öğrencilerin 5-9 Eylül tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapabileceklerini sözlerine ekledi.
Iğdır'a Ş. Urfa'dan kayda gelen öğrencilerden Semra Altunkalem, hem Iğdır'ı merak ettiğini hem de yeni olan bu üniversitenin kendisine tavsiye edilmesinden dolayı tercih ettiğini belirtti. Iğdır'ı tercih eden öğrencilerden Kahraman Can ise, "Herkes batıyı tercih ediyor sanki doğunun bir suçu varmış gibi algılanıyor, ben de bu görüşe karşı çıktığım için ve küçük şehirleri sevdiğim için Iğdır ilgimi çekti. Ondan dolayı Iğdır'ı tercih ettim" dedi.
 YAKLAŞIK 6 BİN ÖĞRENCİ YYÜ'YÜ TERCİH ETTİ
 Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitelerini yaklaşık 6 bin kişinin tercih ettiğini ve bunların kayıtlarına bugün başladıklarını söyledi.
Girdikleri sınavlar sonucu YYÜ bünyesindeki fakülte ve yüksekokulları tercih eden öğrencilerin kayıtları bugün başladı. Kampus yerleşkesinde bulunan Merkezi Yemekhane'de oluşturulan kayıt masalarına gelen öğrenciler, üniversiteli olmanın mutluluğunu yaşadı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, 2011-2012 eğitim öğretim yılında üniversitelerini kazanan öğrencilerin kayıtlarına bugün başladıklarını söyledi.
ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTEYE TAŞINIYOR
Dışarıdan gelen öğrencileri havaalanında ve şehirler arası otobüs terminalinde görevlendirdikleri personeller tarafından yönlendirildiğini ve hazır bekletilen otobüslerle kampüse getirildiğini ifade eden Prof. Dr. Peyami Battal, "Geçmişten gelen tecrübemizle beraber kayıt sistemimizi çok seri bir şekilde yapmayı planladık. Şu ana kadar aldığım bilgiye göre sistem gayet güzel bir şekilde işliyor. Şu ana kadar öğrencilerimiz hiç beklemeden hızlı bir şekilde kayıtlarını yaptırıp memleketlerine geri dönebiliyorlar. Ayrıca öğrencilerimiz ve beraberindeki velileri için oturma ve dinlenme amaçlı çadırlar kurduk. Onlara çay ve benzeri ikramlarda da bulunuyoruz. En rahat şekilde öğrencilerimizin kayıtlarını yaptırıp memleketlerine dönmelerini sağlayacağız" dedi.
ÖĞRENCİLERE TEBRİK MESAJI
Üniversiteyi tercih eden bütün öğrencilere tebrik mesajı geçerek kutladıklarını da belirten Prof. Dr. Peyami Battal, "Üniversitemizi yaklaşık 6 bin civarında öğrenci tercih etti. Geçmiş yıllardan farlı olarak bu yıl belli sayıda yabancı uyruklu öğrencinin kaydını da yaptıracağız. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu öğrenci sayımız daha da artar. Ayrıca üniversitemizde Türkiye'deki gelişmelere bağlı olarak yeni bölümler ve birimler açmaya devam ediyoruz" diye konuştu.
Öğrencilerin belki ilk etapta yurt sorunu yaşayabileceğini de söyleyen Prof. Dr. Peyami Battal, "Bu konu yine öteden beri gündemimizdedir. Yurt-Kur Müdürlüğü ile birlikte bunu çözmeye çalışırken, ayrıca arazi kiralama usulüyle yurt yaptıracağız. Bu yurtlarda da öğrencilerin barınması sağlanılacak. Bu konu ile ilgili yazılarımız Milli Eğitim Bakanlığı'nda onay bekliyor. Onaylandıktan sonra hızlı bir şekilde ihaleye çıkacağız ve öğrencilerimize daha iyi imkanlar sunmaya gayret gösteriyoruz" şeklinde konuştu.
YYÜ bünyesinde kurulacak Eczacılık Fakültesi ile ilgili kararın Resmi Gazete'de de yayınlandığını ifade eden Prof. Dr. Peyami Battal, önümüzdeki yıl öğrenci almaya başlayacaklarının müjdesini de verdi.
Öte yandan, kayıt yaptıran bütün öğrencilere içerisinde üniversitenin amblemi bulunan tişört, kalem ve not defterinin bulunduğu hediye paketleri de verildi.
ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ
Kars Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından, Kafkas Üniversitesi'ne (KAÜ) yeni dönemde kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenciler bilgilendirildi.
Fakültelerde bilgilendirme stantları açan polis ekipleri, burada öğrenci ve aileleri ile sohbet ederek terör, uyuşturucu ve asayiş olayları hakkında bilgilendirme yaptı.
Tehdit ve diğer konularda sıkıntılara maruz kalınması durumunda kendilerinin bir telefon kadar yakın olduklarını belirten polisler, öğrencilere, üzerinde Kars İl Emniyet Müdürlüğünün irtibat bilgilerinin bulunduğu bloknot ve kalem hediye etti.
Kars'ın haritası ve tarihi yerlerinin bulunduğu bilgileri kapsayan broşürler de dağıtan polis ekipleri, geçmiş yıllarda da Üniversite öğrencilerinin sıkıntılı anlarında yanında bulunduklarını ifade etti.
Erzincan Üniversitesi'nde Kayıtlar Başladı
ERZİNCAN’DA KAYIT HEYECANI
Erzincan Üniversitesi'nde, 2011-2012 eğitim öğretim yılı kayıtları başladı.
Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitede bu yıl 4 bini yeni öğrenci olmak üzere yaklaşık 14 bin öğrencinin eğitim öğretim göreceğini söyledi.
 Kontenjan sayısının 4 bin 200 olduğunu ifade eden Çapoğlu, "Kontenjan olarak bizim ilan ettiğimiz kadrolara 4 bin 200 öğrenci yerleştirildi. Bu yıl geçen yıla oranla daha çok yerleştirme gerçekleştirildi. Bu yerleştirmelerin sonucunda yapılacak kayıtlar 9 Eylül'de neticelendiğinde, 4 bin 200 öğrenciden kaç tanesinin kayıt yaptırdığı ortaya çıkacak. Geçtiğimiz yıl öğrenci sayısında 11 bin 500'e ulaşmıştık" dedi.
 ÖĞRENCİLERİN BARINMASI
Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarına da değinen Rektör Çapoğlu, kentte 2 bin 500 kişi kapasiteli yurt bulunduğunu, yurt probleminin öğrenci sayısının sürekli artması nedeniyle devam ettiğini kaydetti.
 Sorunun çözümü için Yurtkur Müdürlüğü ile görüştüklerini ifade eden Çapoğlu, şunları kaydetti:
 "Şu anda 2 bin 500 civarında bir yurt kapasitesi mevcut. Bunu artırmak için Yurtkur Müdürlüğü çalışmalarda bulundu ve şehrin bazı bölgelerinde özel mekanları kiralayıp yurt haline getireceklerini bildirdiler. Bu şekliyle bir miktar çözüm olacak. Yaklaşık bin 500 civarında öğrenci de özel yurtlarda barınma imkanı bulabilecek. "
 Rektör Çapoğlu, eğitim öğretim döneminin başlamasıyla ilk bir iki ay içerisinde bir yoğunluk yaşanacağını, daha sonra bu sorunun ortadan kalkmış olacağını sözlerine ekledi.
Alparslan Üniversitesi Özgürlükçü Olduğu İçin Tercih Ediliyor
ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİNE İLGİ
Muş Alparslan Üniversitesi'ni başörtüsü sıkıntısı yaşanmayan özgürlükçü bir Üniversite olması nedeni ile tercih ettiklerini söyleyen öğrenciler, bu uygulamanın devam etmesini istedi.
 Bingöl'den gelerek Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne kayıt yaptıran Yağmur Andak, Muş Alparslan Üniversitesi'ni ilk etapta düşünmediğini, ancak kapalı olduğu için en uygun üniversitenin Alparslan Üniversitesi olduğuna karar verdiğini ifade etti. Andak, herkesin eşit haklara sahip olması gerektiğini vurgulayarak, bu uygulamanın sürekli olarak devam etmesi temennisinde bulundu. Bitlis'in Tatvan ilçesinden gelen Hatice Okay ise, "Başörtülü olmam nedeni ile Muş Alparslan Üniversitesi'ni tercih ettim. Başörtüsünün burada serbest olması hem benim için hem de benim gibi başörtülü olan öğrenciler için büyük bir şans. Bu uygulamanın devam etmesini umuyorum. " ifadesini kullandı.
 REKTÖR İNANÇ’IN AÇIKLAMASI
Muş Alparslan Üniversitesi'nde özgürlükler acısından hiçbir sıkıntı olmadığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç ise şöyle konuştu: "Biz göreve geldiğimiz zaman herkese eşit davranacağımızı ve Anayasa'nın vermiş olduğu hakları herkese kullandıracağımızı söylemiştik. Bu açıdan üniversitemizin özgürlükler noktasında herhangi bir sıkıntısı yok. Hiç kimsenin gelmiş olduğu coğrafyaya, sahip olduğu etnik yapıya, kılık kıyafetine ve inanç yapısına bakmaksızın tek gayretimiz öğrencilerimize eşit şartlarda eğitim öğretim verebilmektir, bunun için uğraşıyoruz. Bu açıdan üniversitemizin ilk gününden bugüne ve bundan sonrasında başörtüsü veya herhangi bir sıkıntısı olmayacaktır. Öğrencilerimiz sadece öğrenci olmanın zorluğunu yaşayacaktır, başka hiçbir sıkıntıları olmayacaktır. "
 İNGİLİZCE BÖLÜMÜ
Gazetecilerin, İngilizce Bölümü'ne öğrenci alınması ile ilgili soruları üzerine açıklama yapan Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde olmak üzere 2 bölüm olduğunu söyledi. İki gerekçe ile bu bölümlere öğrenci almayı ötelediklerini kaydeden İnanç, "Birinci fiziksel mekan sıkıntımız vardı. Mekânlarımız çok daraldı. O nedenle öğretim elemanı kadrosu hazır olmasına rağmen öğrenci alamadığımız bölümlerimiz var. Dolayısıyla kampüs bizim için çok büyük bir aciliyet arz etmektedir. İkinci neden ise akademik kadrolarımızın biraz daha olgunlaşmasıydı. Akademisyenleri minimum kriterlerle eğitmekten ziyade biraz daha ayakları yere basacak kadronun oluşmasını esas aldık. Bu açıdan önümüzdeki yıllarda hem Eğitim Fakültesi İngilizce öğretmenliği bölümüne hem de Fen Edebiyat Fakültesi bünyesindeki İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümüne öğrenci alacağız. " açıklamasını yaptı.
 YÜKSEK İHTİSAS PROGRAMLARI
Öte yandan Yüksek İhtisas programları için YÖK'e başvuruda bulunduklarını kaydeden İnanç konuşmasına şöyle devam etti: "Önümüzdeki günlerde ilanlarımıza çıkacağız. Mevcut Biyoloji ve Fizik gibi bölümlerin yanı sıra Sosyoloji ve Sosyal Bilimler Endüstrisi bünyesinde de lisans programlarımız başlıyor. Yine bu sene inşallah Kamu Yönetimi bölümünde İlahiyat Fakültesine Yüksek Lisans öğrencisi alacağız. Böylece buralardaki hakim, savcı, vali yardımcılarımız ve hatta valilerimiz olmak üzere herkesin lisans çalışmaları imkanı sağlamış olacağız. "

 
Katil ayıların vurulma bilmecesi
 
Köprüköy’de tandır kazası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kars'ta bilim zirvesi
17.Ulusal Parazitoloji Kongresi ve Kafkasya ve Ortadoğu Paraziter Hastalıklar ...
70'lik ninelerin okuma azmi
Erzincan’ın Otlukbeli İlçesinde Otlukbeli Halk Eğitim Merkezi tarafından ...
Doğu Anadolu’da tarih eğitimi açılımı
Tarihi Van Kalesi'nin kuzeyinde bulunan höyükte İstanbul Üniversitesi ...
 
Doğu yatırıma doyacak
AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan bayram tatili için geldiği baba ocağında ...
Doğu'ya yatırım sürecek
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör saldırılarının yatırımların durduramayacağını söyledi.
Asim-Der mezalim çadırını Tiflis'te açacak
Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) Gürcistan'ın ...
 
Bayram’da havamız nasıl olacak?
Ramazan Bayramı'nın 2. ve 3. günleri de, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu ...
Şehit Başayar adına yarıştılar
Bitlis'in Ahlat ilçesinde ilk kez düzenlenen dragon yarışları renkli görüntülere ...
50 bin geçici işçi alınacak
İşkur'a kayıtlı işsizler arasından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva