ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U18 ve U16 Millî Takımlarından 23 Nisan Kutlaması
U18 ve U16 Millî Takımlarından 23 Nisan Kutlaması
Çomaklı’dan 23 Nisan mesajı
Çomaklı’dan 23 Nisan mesajı
Jandarmadan çocuklara 23 Nisan sürprizi
Jandarmadan çocuklara 23 Nisan sürprizi
Öğrencilerin gösterisi beğeni topladı
Öğrencilerin gösterisi beğeni topladı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
HABERLER>BÖLGEDEN
8 Şubat 2016 Pazartesi - 07:07

Doğu'nun günceli Kar ve Soğuk

Kar yağışı ve tipi yüzünden Erzurum-Bingöl, Ağrı, Bayburt kara yolu ile çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.

Doğu nun günceli Kar ve Soğuk

Kar yağışı ve tipi yüzünden Erzurum-Bingöl, Ağrı, Bayburt kara yolu ile çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının etkisi altına giren Doğu’da, her yer beyaz örtüyle kaplandı. Kar ve tipi nedeniyle Erzurum’un çevre illerle olan ulaşımı kopma noktasına geldi. Bine yakın köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı Doğu’da, gündelik hayat olumsuz yönde etkilendi. Tipi ve sürgünün şiddetli olduğu Erzurum-Bingöl kara yolu Çirişli mevkisinde, Erzurum-Bayburt kara yolunun Kop dağı mevkisinde ve Erzurum-Ağrı kara yolunun Eleşkirt mevkisinde ulaşıma kapandı. Kara yolları ekipleri yolları ulaşıma açmaya çalışırken bu güzergahlarda ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmedi, uzunca araç kuyruğu oluştu.

PALANDÖKEN’DE SİS VE KAR

Palandöken Kayak Merkezinde sabah saatlerinde yoğun sis ve kar yağışı dolayısıyla görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için yetkililer önlem alırken çığ gelebilecek noktalara kayakçıların gitmemesi için uyarıcı levha konuldu. Yasak pistlerde kayakçıların kaymamaları vurgulanırken kar üstü araçları ve iş makineleri kar ezme çalışması yaptı.

Öte yandan Erzurum’da belediye ekipleri karla mücadele çalışmasına başladı, yollardan tonlarca kar kaldırıldı.

AĞRI'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Ağrı il merkezi ve ilçelerde tüm okullar pazartesi günü için tatil edildi.

Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerimizde bütün okullar 8 Şubat 2016 Pazartesi günü, bir gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.

AĞRI’DA KAR YAĞIŞI

Ağrı’da etkisini arttırarak devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Ağrı’da gece geç saatlerinde başlayan kar yağışı birçok köy yolunu ulaşıma kapatırken, kent merkezinde ise ulaşımın aksamasına neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre kent merkezinde kar kalınlığı 77 santimetreye ulaşırken, vatandaşlar kar yağışı altında yürümekte zorluk çekiyor.

Kar yağışının etkili olduğu kent merkezinde belediye ekipleri yol açma çalışmalarına aralıksız devam ederken, İl Özel İdare ve karayolları ekipleri ise kapanan köy ve mezra yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

DÜĞÜN DÖNÜŞÜ KAZA: 5 YARALI

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde düğünde dönenlerin içerisinde bulundu aracın takla atarak şarampole yuvarlanması sonucu 5 kişi yaralandı.  Edinilen bilgilere göre kaza, Adilcevaz-Erciş karayolunun 30’uncu kilometresinde meydana geldi. Ayhan Karacan yönetimindeki 17 ZE 174 plakalı araç, ilçeye bağlı Göldüzü köyündeki düğünden dönerken, direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole yuvarlandı. Kazada araç sürücü Ayhan Karacan ile yanında bulunan ve isimleri belirlenemeyen 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar çevredeki vatandaşların yardımlarıyla Erciş Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

ELAZIĞ GÜNE KARLA UYANDI

Elazığ'da yaşayan vatandaşlar, güne karla uyandı.

Türkiye genelinde aralıklarla kendini gösteren kar yağışı Elazığ'da gece saatlerinde yağmurla karışık kar şeklinde kendini göstermeye başladı. Sabah saatlerinde etkisini artıran kar, güne uyanan Elazığlıları sevindirdi. Kara hazırlıksız yakalan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre kar yağışı gün boyu devam edecek.

Karın yine Elazığ'a yağmaya başladığını ve mutlu olduğunu ifade eden Yalcın Birlikbaş, "Kar bolluk, bereket, sağlık ve temiz havadır. Bugün de Elazığspor'un maçı var. İnşallah kar bunu etkilemez. Allah'ın izniyle 3 puanı alacağız ve yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz" dedi.

Karın Elazığ için bir varlık ve temizlik olduğunu belirten Akif Yazgan, "Kar yağarsa suyumuz bol olur. Eskiden kar yağışı Mart aylarına kadar devam ediyordu. Şimdi iklimler değişti ve değiştiği için kar olmuyor. Kış geldi biz karı tam olarak göremedik, azar azar kar yağdı" diye konuştu.

HAKKARİ’DE KAR ESARETİ

Hakkari il genelinde etkisini belirli aralıklarla sürdüren kar yağışı nedeniyle bazı köy ve mezra yolu yeniden ulaşıma kapandı.

Akşam saatlerinde başlayan ve halen etkili olan kar yağışı nedeniyle 9 köy ve 16 mezra yolu ulaşıma kapandı. Yolların yeniden açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Hakkari kent merkezinde kar kalınlığı bir metreyi bulurken, sabah saatlerinde iş yerlerini açan vatandaşlar ise dükkanlarının önünü temizleme telaşı içerisine düştüler.

Hakkari Belediye Başkanlığı karla mücadele ekibi ise, kapanan 15 ayrı mahalle yolunda çalışma başlattı. Yolda geçen vatandaşlar ise kar yağışına alışık olduklarını ifade ettiler.

Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri, karla karışık yağmurun kaya düşmeleri ve çığları beraberinde getirebileceğini belirterek Van, Hakkari Şırnak ve Hakkari ilçe yollarında yolculuk yapan sürücülerin dikkatli olması uyarısında bulundular.

Sabah erken saatlerinde çarşı merkezinde görünen bazı Suriyeli çocuklar ise, sırtlarındaki boylarından büyük valizlerle kara bata çıka ilerlemeleri kameralara takıldı. Çantalarında yaşam malzemesi bulunan çocukların kardan güçlükle ilerleyebilmeleri dikkatlerden kaçmadı. Kameralara konuşmaktan çekinen çocukların çantalarını taşıyamayınca annesi olduğu belirtilen bir kadın yardımlarına koştu.

YÜKSEKOVA'DA KAR YAĞIŞI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Yüksekova'da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yağış nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapandı. İlçe sakinleri ve araç sürücüleri yağış nedeniyle zor anlar yaşarken, birçok vatandaş ve esnaf ise ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi. Yüksekova-Esendere yolundaki Dilezi Geçidi ile Yüksekova-Şemdinli yolundaki Haruna Geçidi'nde ulaşım güçlükle sağlanıyor.Karayolları 117. Şube Şefliği yetkilileri, sürücüleri hazırlıksız yola çıkmamaları konusunda uyardı.

KARS'TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Kars'ta olumsuz hava koşulları dolayısıyla eğitime 1 gün ara verildi.

Kars Valiliği’nden yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi dolayısıyla 8 Şubat Pazartesi günü okulların tatil edildiği belirtildi.

Öte yandan, kentte kamu, kurum ve kuruluşlardaki engelli, hamile, emzikli kadın ve kronik rahatsızlığı bulunan personel de yarın idari izinli sayılacak. Arpaçay, Akyaka, Kağızman Digor, Selim, Sarıkamış ve Susuz ilçelerinde de eğitime yarın ara verildi.

KARS'TA 262 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Kars'ta 2 günden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle 382 köyden 262'sinin ulaşıma kapandığı belirtildi. Kars'ta etkili olan kar yağışı özellikle kırsal alanda hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Kar yağışının aralıklarla devam ettiği kentte, merkez bağlı 59, Akyaka'da 11, Arpaçay'da 31, Digor'da 33, Sarıkamış'ta 31, Selim'de 50 ve Susuz'da 13 olmak üzere toplam 262 köy yolunun Kars ile bağlantısı kesildi.

Kars'ta önceki gün etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sürücülerde de zor anlar yaşatıyor. İl genelinde birçok araç yoldan çıkarak kaza yaptı. Yetkililer ise sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

KÖY YOLLARININ YENİDEN ULAŞIMA AÇILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan kar yağışı ve tipiden dolayı kapalı olan köy yolları İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerini harekete geçirdi. Birçok noktada aynı anda yürütülen çalışmalarla köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için yoğun çaba sarf ediliyor.

MUŞ’TA 1. ULUSLARARASI KAR FESTİVALİ

Muş Kent Konseyi tarafından bu yıl düzenlenen 1. Uluslararası Kar Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Muş Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Muş Turizm ve Kültür Evi Gençlik Derneği’nin organizasyonu ile düzenlenen 1. Uluslararası Kar Festivali, Muş Güzeldağ Kayak Merkezi’nde yapıldı. Festivale Vali Vekili Ercan Öter, Belediye Başkanı Feyat Asya, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı. Voleybol, güreş, kayak yarışması, canlı müzik, halat çekme yarışı ve çeşitli stantların kurulması ile başlayan 1. Uluslararası Kar Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

1. Uluslararası Kar Festivali programının açılış konuşmasını yapan Gençlik Meclisi Başkanı Deniz Koçmen, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Ülke genelinde en fazla kar yağışının olduğu şehrin Muş olduğunu ve kar çilesinin festivale dönüştürüldüğünü belirten Vali Vekili Ercan Öter, bu festivallerin geleneksel hale gelmesi gerektiğini söyledi. Gençlerin desteği, valilik ve belediyenin imkanları ile düzenlenen festivalin çok güzel geçtiğini ve insanların eğlendiğini ifade eden Vali Vekili Öter, “Bu sene karın eziyetini gençlerin desteği, valiliğimiz ve belediye başkanlığımızın düzenlemiş olduğu 1. Uluslararası Kar Festivali’ni birlikte kutlamaya başladık. Beklediğimizin üzerinde büyük bir kalabalıkla karşı karşıyayız, bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah bundan sonra da daha büyük festivaller yaparız. Gerçekten Muş’u, Türkiye’de kar açısından saydığınızda en çok kar alan illerden birisi olarak görebilirsiniz. Bu karı da bundan sonra eğlence ve festivale çevirmek lazım. Muş’un karını kara çevirmemiz lazım, çünkü bunu ticari olarak değerlendirmemiz gerekiyor. İlimizde çok kapasiteli olmayan bir kayak merkezimiz var. Bunu inşallah Sayın Valimizin de projeleri ile daha büyük, daha modern bir kayak merkezine çevirip ileride turist alabilecek, Muş’un tanıtımına önem katabilecek bir tesis haline getirmeyi düşünüyoruz. Bundan dolayı bu bizim için bir başarı oldu. Bundan sonraki festivallerimizin inşallah daha coşkulu, daha büyük bir katılımla kutlarız. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Muş’ta çileye dönen kar yağışının festivalle güzelleştiğini kaydeden Belediye Başkanı Feyat Asya ise, “Bugün Muş için ayrı bir gün olmuştur. Uzun bir süredir sıkıntısı ve cefasını çektiğimiz karı bugün meclisimiz, valiliğimizle birlikte bir festival havasında, güzel bir etkinlik yaptılar. Sabahın erken saatlerinden beri gençlerimiz, halkımız burada kayak merkezini doldurmuşlardır. Dolayısıyla ilkini yapmakla beraber oldukça iyi bir rağbet gördüğü festivalimizde uluslar arası anlamında iyi bir hale getireceğiz. Her nimetin bir külfeti, her külfetten de bir nimet çıkarmak suretiyle bu kar festivalini yapmış olmanın ve oldukça rağbet görmenin sevincini de birlikte yaşadık. İnşallah Muş hep birlikte böyle güzel şeylerle anılmak suretiyle huzurun, barışın ve güzelliğin egemen olduğu bir il, bölgede yaşamanın sevincini hep birlikte yaşamak üzere, gençlerle birlikte bu sahadayız ve seviniyoruz, karla eğleniyoruz” şeklinde konuştu.

Düzenlenen 1. Uluslararası Kar Festivaline katılan vatandaşlar, canlı müzik eşliğinde saatlerce halay çekti. Festival, katılımcılara yemek ikramı ile son buldu.

 

 
Erzurum Kuyumculuk sektöründe marka arayışı
 
35 sporcu dağ kayağında yarıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yedisu'da kar esareti
Yarıyıl tatili için memleketlerine giden öğretmenlerin ilçe bağlantılarını ...
Kop’ta ulaşım zorlaştı
Bayburt-Erzurum Karayolu Kop Dağı mevkiinde de ulaşımda aksamalar yaşanırken ...
Yolcu otobüsü şarampole düştü: 21 yaralı
Konya’dan Erzurum’a giden Mehmet Aydınlı yönetimindeki 42 E 5402 plakalı ...
 
‘Erzurum da kalkınsın, Kars da kalkınsın’
Arslan, ‘Şimdi Karslı diyor ki, Kars’taki Lojistik Merkezi Erzurum’a ...
Beyribey’den algı operasyonu uyarısı
AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, son günlerde Kars ...
12 pkk’lı öldürüldü
Hakkâri’de, mağara ve sığınaklara yapılan hava operasyonunda 12 PKK'lının öldürüldüğü belirtildi.
 
Bölge İdare Mahkemesi Erzurum’a taşınınca…
Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Bölge İdare Mahkemesi’nin Van'dan ...
Erzurum-Erzincan tren yolunda kaza: 1 ölü
Erzincan'ın Tercan ilçesinde yük treninin hemzemin geçitte kamyona çarpması ...
Sansa Deresi’ne çığ düştü
Erzincan-Erzurum Karayoluna düşen çığ ulaşımı durdurdu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva