ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>EKONOMİ
19 Ekim 2019 Cumartesi - 18:39

Doğu’nun 2’inci Lojistik merkezinde geri sayım

Temeli 7 Nisan 2017 tarihinde dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından atılan ve 400 bin metrekarelik alana kurulan Kars Lojistik Merkez’in yüzde 80’i tamamlandı. Merkezin 2020 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Doğu’nun 2’inci Lojistik merkezinde geri sayım

Temeli 7 Nisan 2017 tarihinde dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından atılan ve 400 bin metrekarelik alana kurulan Kars Lojistik Merkez’in yüzde 80’i tamamlandı. Merkezin 2020 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Kars’ta, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yanındaki 400 bin metrekarelik alanda kurulan Lojistik Merkez'de çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kars Valisi Türker Öksüz, AK Parti milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç ve beraberindekilerle birlikte Lojistik Merkez inşaatında incelemelerde bulundu. Heyet, Demiryolları Genel Müdürü Yardımcısı İsmet Çağlar’dan bilgiler aldı.

Dünya projesi olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’nın hizmete geçmesiyle birlikte daha da önemli hale gelen Kars Lojistik Merkez’de işin yüzde 80’inin tamamlandığını ifade eden AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan, “İş yaklaşık yüzde 80’i bitmiş durumda. 400 bin metrekarelik alanda 318 bin metrekaresi aktif kullanılmak üzere işin yüzde 80’i bitmiş ve inşallah önümüzdeki yıl Temmuz ayında Kars Lojistik Merkezi tamamen bitmiş, lojistik olarak ülkemizin, dünyanın hizmetine girmiş olacak. Özellikle şunu belirtmek isterim ki; bulunduğumuz rampada Avrupa standardında yükleri getiren trenler bu rampada yine Sovyetler Birliği'nden kalma daha geniş standartlı raya yükleri aktarabilecek, yükler böylece Çin’e kadar gidebileceği gibi Avrupa'ya, Londra'ya kadar gidebilir hale gelecek. Lojistik Merkez'in böyle bir fonksiyonu var” dedi.

“LOJİSTİK MERKEZ'DE 19 AYRI HAT OLACAK”

Lojistik Merkez’de rayların döşendiğine dikkat çeken Milletvekili Ahmet Arslan, “Bütün bu işlemler yapılırken tam 19 ayrı hat olacak burada, bulunduğumuz yerin sağında 10 tane hat, sol tarafta 6 tane hat olmak üzere, yine çimento fabrikasına bağlantı sağlamak üzere 1 hat daha olacak, yine ana hattımıza yani Kars-Erzurum istikametine giden ana hatta iltisak hattı ile bağlantı hattını ki birlikte gördük, 6 kilometreden fazla 6 bin 200 metrelik o hatta bitmiş durumda, rayları döşenmiş tren gelebilir hale gelmiş durumda. Toplamda 19 ayrı hattın olduğu 400 bin metrekarelik bir alandan bahsediyoruz. Burada 80 bin metrekarelik konteyner stok sahası olacak. Bunun anlamı şu; konteynerlerin içindeki yükler trenlerle buraya gelecek, burada aktarması yapılacak ve buradan tekrar tren yoluyla devam etmek üzere olanlar Avrupa standardındaki trenlerle aktarılacak, bu coğrafya üzerinden Karadeniz'e, Nahcivan'a, İran’a, Irak’a, Suriye’ye gidecek yükleri ise Kars'tan karayoluyla bu sefer başka yerlere gönderilecek. Böyle önemli bir fonksiyon üstlenmiş olacak” diye konuştu.

“KARS’IN TARİHİNİ DE, TALİHİNİ DE DEĞİŞTİRECEK”

Merkezin hizmete girmesiyle birlikte Kars’ın tarihinin de, talihinin de değişeceğine belirten Arslan, “Bu Lojistik Merkez Kars’ın tarihini de, talihini de değiştirmiş olacak. Tarihini değiştirecek. Zira İpek Yolu üzerindeki Kars, demir İpek Yolu’nun merkezi haline gelecek. Bunu çok çok önemsiyoruz. Talihini değiştirecek birçok insan iş imkanı burada yatırım yapılması, sanayinin gelişmesi anlamında Kars’a katkı sunacak böyle ekonomik olarak, istihdam olarak inşallah talihini değiştirecek. Bu projesi çok çok önemsiyoruz. Elbette ki Kars turizm kenti, tarım ve hayvancılık kenti, bunlardan vaz geçmemiz mümkün değil. Bunlarsız olmaz. Ama en bunlar kadar önemli bu Lojistik Merkezi ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi inşallah Kars’a çok ciddi değer katacak, çok ciddi katma değer oluşturacak” şeklinde konuştu.

Kars Valisi Türker Öksüz, Lojistik Merkez’in Kars’a önemli katkı sağlayacağını kaydetti. Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ise Lojistik Merkez’in yapılmadığını iddia edenleri Lojistik Merkez’i görmeye davet etti.

Vali Türker Öksüz, milletvekilleri Arslan ve Kılıç ile beraberindekiler bir süre inşaat alanında incelemelerde bulundu. Çalışmaları yerinde gören Öksüz ve beraberindekiler incelemelerin ardından bölgeden ayrıldı.

 
Eğitim Bir Sen beklentilerini paylaştı
 
Yalçın: ‘Terör ancak eğitimle biter’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şirketleşmede yüzde 28.5’lik artış
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum’da eylül ayında kurulan şirket sayısı, 2018 ...
Aydın’dan Erzurum’a ekonomi köprüsü
Aydın Ticaret Borsası (ATB) tarafından yürütülen ‘Aydın Zeytinyağı Tadım ...
Kadın girişimciliğinde Erzurum farkı
Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Erzurum'dan ...
 
Erzurum’da markalaşma sürecine eğitim desteği
Erzurum Valiliği ve KUDAKA tarafından “Erzurum İli Coğrafi İşaret İle ...
Erzurum Teşvik verileri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2019 3. dönem Erzurum ...
‘Türkiye sıra atladı’
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Dünyada ...
 
Ağbal, Bütçe Kanunu Teklifini paylaştı
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, 2020 yılı Merkezi ...
Erzurum, Van’a örnek oluyor
Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer ve Başkan Yardımcısı Gıyasettin ...
KUDAKA, Erzurum Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarında
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), faaliyet alanını oluşturan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva