ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ayatay sahada Ormancılık yatırımlarını denetledi
Ayatay sahada Ormancılık yatırımlarını denetledi
'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'
'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'
Yargıtay Başkanı Kerkez göreve başladı
Yargıtay Başkanı Kerkez göreve başladı
Jandarmadan Hemşireler Günü jesti
Jandarmadan Hemşireler Günü jesti
Varto yolunda heyelan
Varto yolunda heyelan
HABERLER>BÖLGEDEN
2 Nisan 2014 Çarşamba - 20:51

Doğu kitap okudu

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde 50’inci Kütüphane Haftası dolayısıyla meydanlarda kitap okuma etkinliği yapıldı. Kitap okuma şölenlerine binlerce genç katıldı. Doğu Anadolu Bölgesindeki kitap okuma şölenleri, ‘Işık doğudan doğar’ hakikatini de bir kez daha ortaya çıkardı.

Doğu kitap okudu

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi tarafından 1964 yılından beri her yıl Mart ayının son haftası olarak kutlanan "Kütüphane Haftası’nın 50.si, Erzurum’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi tarafından, "50. Kütüphane Haftası" programı, İlhak Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Konferansa Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Erzurum Kültür İl Müdürü Fikret Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Yücel Arslan, , Müze İl Müdürü Mustafa Erkmen, Erzurum Kütüphane Müdür Vekili Mithat Kotan ve çok sayıda vatandaş yer aldı. İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan program, İl Kültür Müdürü Fikret Öztürk tarafından günün anlam ve öneminin anlatıldığı bir konuşmayla devam etti. İnsanın gelişiminde ve ilerlemesinde en fazla kitapların sayesinde olduğunu söyleyen Öztürk , "Her ne kadar teknoloji ilerlemiş olsa da teknoloji hiçbir zaman kitapların önüne geçemez" diyerek, İl Halk Kütüphanesi`nin çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Program İl Halk Kütüphanesi tarafından hazırlanan kütüphaneyi tanıtmaya yönelik slayt gösterimi ile devam etti.

 Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu’nun "50. Kütüphane Haftası" nedeniyle gönderdiği kutlama mesajlarının okunmasından sonra, Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğdu, Kültür İl Müdürü Fikret Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Yücel Arslan tarafından, en çok kitap okuyarak dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü öğrencilere ödül verildi. Verilen ödüllerin ardından kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Gündoğdu , “Gerçekten biz daha zengin, daha müreffeh, kavganın, dövüşün, çatışmanın az, sevginin, hoşgörünün daha çok olduğu ve insanların birbirlerine gülümsediği daha mutlu bir toplum hayal ediyoruz. Daha güzel günler arzuluyoruz ve bunu da yapmak için mutlaka eğitime, kültüre, kitaba çok ağrılık vermemiz lazım.” dedi.

 Öte yandan etkinlikler kapsamında Türk Kütüphaneciler Derneği’nce kitap okuma etkinliği düzenlendi. Kitapseverler Erzurum Yakutiye Kent Meydanın da bir araya gelerek kitap okuma etkinliği düzenledi. Kitap okuma etkinliğine İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk ve yüzlerce kitapsever katıldı. Kalabalık kitap okumanın ardından dağıldı.

AÇIK HAVADA KİTAP OKUMA ŞENLİĞİ

Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Kitabını Alan Gökmeydan’a Gelsin’ projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte bir araya gelen öğrenci ve öğretmenler kitap okudular.

 Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kendilerine hediye edilen kitapları, müzik eşliğinde açık havada okuyan öğrenciler ve öğretmenler, yarım saat boyunca açık havada kitap okumanın zevkini yaşadılar. Düzenlenen etkinliğe katılan ve kendiside öğrenciler gibi kitap okuyan Bitlis Vali Yardımcısı Akif Pektaş, 50’nci Kütüphane Haftası nedeniyle yurt genelinde olduğu gibi Bitlis’te açık havada kitap okumanın zevkini yaşadıklarını ifade etti. Pektaş, “Pek çok insan bu meydanda bir araya gelerek kitap okuma alışkanlığı bakımından birlik ve beraberlik örneği sergiliyor. Kitap okuma alışkanlığının kazanılması gerek toplumsal gerekse bireysel anlamında çok önemlidir. Özellikle bizler ilk emri ‘oku’ olan ve ‘ilim Çin’de dahi olsan gidin alınız’ buyruğunu veren bir peygamberin ümmeti olarak bu noktada gelişimi sağlamak ve tamamlamak için elimizden geldiği ölçüde kitap okuma alışkanlığını hem kendimiz hem de bizden sonra gelen nesillere aktarmak gibi bir görevimiz var. Her insan kitap okuyarak kendi yaşantısından ve çevresindeki insanların yaşantısından örnekler bulabilecektir ve her insanda kahramanını kitaplarda bulabilme imkanına sahiptir. Biz bu vesile ile bu örnek hareketle yurt genelinde kitap okuma alışkanlığının 7’den 77’ye bütün herkese yayılmasını amaçlıyoruz. Bu vesileyle de gerek bireysel gerekse toplumsal olarak büyük adım atacağımıza inanıyoruz. Tabi basın ve yayın organları aracılığı ile de bu etkinliğin kamuoyuna duyurulması büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ise, ‘Kitabını Alan Gökmeydan’a Gelsin’ projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlere kitap hediye ettiklerini ifade etti. Işıkgör, “Bizler bugün projemiz kapsamında Bitlis halkını Gökmeydan’a davet ettik. Bu alanda bütün okuyucularımız yarım saat kitap okuyarak, kitaba gösterdiği sevgi saygıyı ve kitaba olan alışkanlığına dair bir mesaj verilmektedir. Katılımcılarımıza Sosyal Destek Programı kapsamında kitaplar hediye ediyoruz. Bizim bu okuma bayramımıza katılan herkesi kutluyorum. Bundan sonrada evlerinde aynı şekilde kitap okumaları için ailelerine buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen 18.00 ile 22.00 saatleri arasında televizyonu kapatarak en az bir saat çocukları ile beraber kitap okusunlar. Hatta bu konuda bizler kitap tiryakiliği sözleşmesi hazırladık. Velilerimiz bu sözleşmeye uyacaklarını beyan ettiler. Bu da bizleri mutlu ediyor. Çünkü artık televizyon ve bilgisayarın insanlar üzerindeki etkisini çok iyi biliyoruz. Bu şekilde kitaptan uzaklaşma yerine yakınlaşmanın daha iyi olacağını düşünüyorum. Kitap okuyanların her yerde daha başarılı olduklarını görmekteyiz” dedi.

MEYDANDA YERE OTURUP KİTAP OKUDULAR

Erzincan’da, 50. Kütüphane Haftası kutlamaları çerçevesinde onlarca öğrenci ve vatandaş Cumhuriyet Meydanında kitap okudu. Yere oturarak yarım saat kitap okuyan gençler ve vatandaşlar herkesi kitap okumaya davet ederek, kitap okumanın alışkanlık haline getirilmesini istedi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Halk Kütüphanesinin organizasyonuyla gençler ve vatandaşlar Cumhuriyet Meydanında açık alanda kitap okudu. Yağışlı havaya rağmen kitap okuyan öğrenciler ve vatandaşlar her yaşta insanın kitap okuması gerektiğine dikkat çekti. Türkiye’de 50’ncisi kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen ‘Sokakta Kitap Okuma’ etkinliğine, gençlerin ilgisi yoğun oldu. Türkiye genelinde “Kitabını alan gelsin şehir merkezinde kitap okuyoruz” sloganıyla başlatılan etkinlik kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan gençler ve vatandaşlar yere oturarak yarım saat kitap okudu. Kitap okumanın önemine değinmek için düzenlenen etkinliğe katıldıklarını belirten gençler amaçlarının insanların kitap okuma alanında biraz daha bilinçlenmesi ve sosyal mesaj vermek olduğunu belirtti.

İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Nigar Erbil de kitap okumanın önemine değinerek şunları söyledi: “Erzincan’da düzenlediğimiz kitap okuma etkinliğinde kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek istedik. Farkındalık oluşturmak için bu mekânı seçtik. Umarım başarılı oluruz. Herkesi okumaya davet ediyoruz.”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Çankaya da etkinlikle halkı kitap okumaya teşvik etmek istediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Etkinliğimizin amacı; halkı kitapla tanıştırmaktır. Kitaba ve okumaya dost kılmaktır. Okumak, öğrenmek sadece gençlerin öğrencilerin işi değil, aynı zamanda bütün insanların, bütün halkın yapması gereken bir faaliyet olmalıdır. Bizim bu faaliyetteki amacımızda; halkımızı okumaya teşvik etmek ve kütüphanelerimizin halkımıza açık olduğunu herkese açık olduğunu vurgulamaktır.”

KARS'TA 50. KÜTÜPHANELER HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAR YAĞIŞI ALTINDA BAŞLADI

Kars’ta 50’incisi gerçekleştirilen Kütüphaneler Haftası etkinlikleri ’81 İlde Kitap Okuyoruz’ kitap okuma etkinliğiyle başladı.

İl Halk Kütüphanesi önünde başlayan etkinlikte kitap okuyan protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler aniden başlayan kar yağışından dolayı etkinliğe içeride devam etmek zorunda kaldı.

Her yıl 31 Mart-06 Nisan tarihleri arasında düzenlenen etkinlikler bu yıl “50. Kütüphane Haftası” sloganıyla başladı. Güneşli havada başlayan etkinlikler vatandaşlar kütüphane önünde kitap okuma başladı. Kısa süre sonra başlayan kar yağışına aldırış etmeyen kalabalık, kar yağışının şiddetini artırmasıyla birlikte oturdukları yerden kalkarak kütüphaneye geçti. Konuyla ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan İl Kültür Müdürü Hakan Doğanay, karın Kars’a yakıştığını söyledi.

İl Kütür ve Turizm Müdürü hakan Doğanay, “Türk Kütüphaneler derneği tarafından Türkiye’nin tamamında aynı saatte ‘Kitap Okuma’ etkinliği adı altında kütüphanecilik haftasını karşılamış olduk. Şunu ifade etmeye çalıştık Kars kültürlerin başkenti olarak anılmaktadır. Bizde anlatırken Kars’ı kültürlerin başkenti uygar kent Kars diye anlatıyoruz. Burada verdiğimiz fotoğrafta buna yakışır oldu. Tabiat ana da bizi ödüllendirerek kar ile ödüllendirdi. Kars’a da kar yakışır güzel bir fotoğraf olduğuna inanıyoruz” dedi.

 Daha sonra kitap okuma etkinliğine kütüphane salonunda devam edildi. Etkinliklere Vali Yardımcısı Cevat Uyanık, İl Kültür Müdürü Hakan Doğanay, Kütüphane Müdürü Mehtap Çantay, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.Kütüphaneler Haftası kapsamında Kars’ta çeşitli etkinlikler düzenlenecek

MALATYA’DA OKUMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

- Kütüphaneler Haftası nedeniyle Malatya’da açık havada okuma etkinliği düzenlendi.

 Eski belediye meydanında düzenlenen açık havada okuma etkinliği hakkında basın açıklaması yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, “Kültür ve Turizm Bakanlığı 81 ilde yarım saat kitap okuma etkinliği düzenlenmesi etkinliği kapsamında buradayız” diyerek, Kütüphaneler Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendiğini bildirdi.

 Özbay, “Kongre ve kültür Merkezi’nde resmi açılışını yapmadığımız ancak hizmete sunduğumuz bir kütüphanemiz daha bulunuyor. Sadrettin Konevi Kütüphanesi’ne vatandaşlarımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 Kütüphane Müdiresi Mümine Aygün ise “Türk Kütüphaneler Derneği’nin 3 yıl önce başlattığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 81 ilde destek verdiği yarım saat kitap okuma etkinliği düzenlenmesi etkinliği kapsamında kitap okuma etkinliğini yapıyoruz. Amacımız, kitap okumayı teşvik etmek ve vatandaşları kütüphaneye çekmektir” dedi.

 Açık havada okuma etkinliğine katılanlar ise okumanın önemini dile getirdi.

 
AÖF’ten Yeryüzü Güncesi
 
Horasan Kızlarkalesi’nde seçim kavgası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Haner'in acı günü
Iğdır Valisi Davut Haner'in hayatını kaybeden kayınbabası Mehmet Çelik toprağa verildi.
Doğu’da AK Parti ağırlığı
Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan 14 ilde AK Parti Belediye Başkanlıklarının yüzde 50’sini kazandı.
Seçime kar engeli
Erzurum’da gece saatleri itibariyle başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz ...
 
Doğu’da kar altında seçim heyecanı
Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve tipi etkisini artırırken hayat olumsuz ...
Kimliğini kaybetti, başına gelmeyen kalmadı
Bitlis’in Tatvan ilçesinde 10 yıl önce kimliğini kaybeden Cevdet Kabay’ın ...
İlk konferansı Palabıyık verdi
Modern, ferah ve donanımlı yapısıyla dikkat çeken yeni salonda ilk konferans, ...
 
Kurtulmuş Doğu turunda
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Filistin meselesinde ...
Dede Korkut Topluluğu'ndan Nevruz tepkisi
Ardahan Üniversitesi Dede Korkut Topluluğu, ARÜ yönetiminin nevruz kutlamalarında ...
Hazara Türkleri Nevruzu kutladı
Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Trabzon’da ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva