ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
HABERLER>GUNCEL
13 Şubat 2010 Cumartesi - 01:45

Doğu ısınacak

Kış Doğu Anadolu Bölgesinde etkisini artan biçimde sürdürüyor.Erzurum’da gece hava sıcaklığı düşüş kaydederken, gündüz hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinde seyrediyor.

Doğu ısınacak

Meteoroloji işleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, önümüzdeki beş gün içinde hava sıcaklığı   en düşük eksi 10 derece, en yüksek ise 8 derece olacak. Bugün bulutlu bir hava görülecek. Hava sıcaklığı değerleri eksi 3 derece ile 4 derece arasında seyredecek. Pazar günü güneşli bir hava görülecek, hava sıcaklığı ise eksi 10 derece ile 6 derece arasında   değişecek. Pazartesi günü gece hava sıcaklığı eksi dokuz derece olurken, gündüz hava sıcaklığı artış kaydederek 7 dereceye çıkacak. Salı günü kısmı yağış etkili olacak, gün içinde hava sıcaklığı değerleri ise eksi 8 ile 6 derece arasında değişecek. Çarşamba günü gündüz hava sıcaklığı ay ortalamalarının üstüne çıkarak 8 dereceye yükselecek, gece hava sıcaklığı ise eksi 8 derece olacak.
//ERZURUM’UN OTUZ YILLIK VERİLERİ
Meteoroloji işleri Genel Müdürlüğü 1975 ile 2009 yılları arası ortalama sıcaklık verilerine göre Erzurum’da şubat aylarında ortalama sıcaklık eksi 8.6 derece, ortalama en yüksek hava sıcaklığı eksi 2.7 derece, ortalama en düşük hava sıcaklığı ise eksi 14.1 derece olarak kaydedildi. 31 yıllık ortalamalara göre Şubat ayında ortalama güneşlenme süresi 3.8 saat olarak belirlenirken, ay içinde ortalama yağışlı gün sayısı 12.1, ortalama yağış miktarı ise 24.4 kilogram metreküp olarak belirtildi.
Verilere göre, son otuz yıl içinde en soğuk şubat günü eksi 37 derece ile 6 şubat 1991’de yaşanırken, en sıcak şubat günü ise 9.6 derece ile 14 şubat 1979 yılında gözlendi.
10 BİN KİLOMETRE YOL KARDAN TEMİZLENDİ
Ağrı'da kar yağışının durması ile birlikte merkez ve ilçelerine bağlı köy yollarında geniş çaplı yol açma çalışmaları başlatıldı.
Ağrı İl Özel İdare Genel Sekreteri Ağrı Vali Yardımcısı Muhittin Gürel'in eşlik ettiği yol açma çalışmaları Cumaçay, Sağırtaş, Ortakent, Başkent grup yolunda devam etti. Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu köy yolunda ekipler zaman zaman zor anlar yaşarken, Vali Yardımcısı Muhittin Gürel operatörlerle sohbet ederek moral vermeye çalıştı. Kar yağışının durması ile birlikte tüm köy yollarını açmak için çalışmalara başladıklarını dile getiren Gürel, "Şu ana kadar 10 bin kilometre köy yolu açtık. Bu
Türkiye'nin doğusunda bulunan Ağrı ile İzmir arasında 5 defa gidiş-geliş yapmak demektir.Bunu başarmak kolay olmuyor. İyi bir ekip ve özveri gerektiriyor. Tüm ekip arkadaşlarıma bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Zorlu yol açma çalışmaları sonunda köylere ulaşan Gürel, köylüler ve öğrencilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi.
DAĞCILARI TAŞIYAN ARAÇLAR DÖNÜŞ YOLUNDA MAHSUR KALDI
Iğdır'da dağcıları ve basın mensuplarını Korhan Yaylası'na taşıyan araçlar dönüş yolunda mahsur kaldı. Yaklaşık 3 saatlik bekleyişin ardından İl Özel İdaresine bağlı iş makinesinin gelmesiyle araçlar yola devam etti.
Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun 2010 programında yer alan Ağrı Dağı Kış Tırmanışı'nı gerçekleştirmek için dağcıları ve basın mensuplarını Iğdır Korhan Yaylası'na götüren araçlar, yolu açan aracın arıza yapması sonucu dönüş yolunda mahsur kaldı. Yaklaşık 3 saatlik süren bekleyiş, Iğdır İl Özel İdaresine bağlı iş makinesinin gelmesiyle araçlar yola devam etti.
Mahsur kalan araç sürücülerinden Şemşettin Hun, dağcıları götürdükten sonra dönüş yolunda hareketsiz kalan greyderden dolayı burada mahsur kaldıklarını söyledi.
YÜKSEKOVA'DA ZORLU EĞİTİM
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki köy çocukları, dağlardaki bir metre kar, aşırı soğuk, yoğun sis, çığ tehlikesi ve yırtıcı hayvan korkusuna rağmen okumak için büyük mücadele veriyor.
İlçe merkezinden 15 kilometre uzaklığında Mor Dağı eteklerinde bulunan Kısıklı köyü çocukları, okula gitmek için her gün 5 kilometre yürümek zorunda kalıyor. Bu yılın başında köy öğrencileri mesafe az denilerek taşımalı sistemden alındı. Ancak köylüler mesafenin kuş bakışı 2 kilometre olduğunu, yolun ise daha uzun olduğunu söyleyerek karara itiraz etti. Sonuç alamayan köylüler, çocuklarını okula göndermeme kararı aldı. Bunun üzerine Yüksekova Kaymakamlığı, 200 öğrenci için 4 servisin ücretinin Sosyal
Yardımlaşma Vakfı tarafından karşılanması şekliyle öğrencileri okula taşıdı. Ancak 4 ay boyunca öğrenci taşıyan servis sürücüleri, kaymakamlığın 2 ay dışında kendilerine ücret ödenmeyeceğini söyleyince öğrenciler tekrar ortada kaldı. Ortada kalan öğrencilerden bir bölümü her şeye rağmen okullarına devam ederken, bir bölümü de aileleri tarafından yol sorunu gerekçe gösterilerek eğitim öğretimden alındı.
Yaya olarak okula gitmek zorunda kalan öğrenciler, gidiş ve dönüş olmak üzere her gün 5 kilometrelik karlı dağları aşmak zorunda kalıyor. Sabahın ilk ışıkları ile karlı dağları yoğun sis, çığ, soğuk ve yırtıcı hayvan korkusu içinde aşmaya çalışan öğrencilerin düşe kalka okullarına ulaşmaya çalışmaları, görülmeye değer görüntüler oluşturuyor.
Bu durumu hak etmediklerini söyleyen öğrenciler, yetkililerden servislerinin kendilerine geri verilmesini talep ettiler. Çığ tehlikesi altında okullarına ulaşmaya çalışan öğrenciler her gün ilk derslerine geç kaldıklarını belirterek, "Tüm çabamız okumak içindir. Ancak maalesef bunu gören yok. Okula donarak gidiyoruz, eve halsiz dönüyoruz. Birçoğumuz hasta oluyor" diyerek içinde bulundukları durumu anlattı. İkinci sınıfta okuyan bir öğrenci ise yolda kurt gördüğünü ve çok korktuğunu söyledi.

İlçe Kaymakamı Çetin Çelik, öğrenciler için servis tahsisi hususunu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdiklerini ancak mesafe yüzünden mevzuata aykırı görüldüğü için uygun görülmediğini belirtti. Kaymakam Çelik, köy ile okul arasındaki vadiye bir köprü kurmak ve mesafeyi azaltmak istediklerini ancak köylülerin arazilerini vermediğini

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’nun erdem merkezi
SAMET ÖZÜNAL/İHA/A.Ü. Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ...
ASİMDER’den METZAMOR tepkisi
BÜLENT MAVZER/İHA/Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim ...
Dadaşlık bu işte..
GHA/Erzurum’da dün bir özel halk otobüsünde yaşanan olay, insanlığın ölmediğini ...
 
Girişimci Kadınlar’dan 2011 atılımı
İHA/Erzurum Girişimci Kadınlar derneği üyeleri 2011 Dünya Üniversite Kış ...
Özengiz’e güven oyu
GHA/Erzurum Minibüsçüler ve Dolmuşçular Odası Başkanlığı’nda yeniden Ali Özengiz dönemi başladı.
SPK sınavı Erzurum’da yapılacak
Sermaye piyasası çalışanlarının mesleki yeterlilik ile bilgi ve becerilerin ...
 
21 köy yolu açılmayı bekliyor
A.TÜRKEZ/İHA/Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi nedeniyle 61 köy yolunda ...
Halk Eğitimde atama
Yakutiye İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’ne Murat Sultan Özkan atandı. Yakutiye ...
Ruhları şad olsun..
GHA/Erzurum’da, 9 Kasım 1877’de kazanılan ‘Aziziye Zaferi’, askeri birlikler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva