ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
4 Aralık 2010 Cumartesi - 00:34

Doğu’dan pahalısı yok..

Erzurum İstatistik Bölgesi’nde, Kasım ayında Ekim ayına göre fiyatlar yüzde 0.21 oranında yükseldi. Yıllık fiyat artış oranının yüzde 8.42’ye gerilediği Erzurum İstatistik Bölgesi’nde, fiyatlar aralık ayına göre yüzde 8.01 oranında artış gösterirken, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 8.47 olarak açıklandı.

Doğu’dan pahalısı yok..

Erzurum İstatistik Bölgesi’nde, Kasım ayında Ekim ayına göre fiyatlar yüzde 0.21 oranında yükseldi. Yıllık fiyat artış oranının yüzde 8.42’ye gerilediği Erzurum İstatistik Bölgesi’nde, fiyatlar aralık ayına göre yüzde 8.01 oranında artış gösterirken, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 8.47 olarak açıklandı. 
TÜRKİYE ORTALAMASI VE ERZURUM
TÜİK’in Kasım ayı TÜFE verileri ölçeğinde, Türkiye ortalamasına göre, Erzurum İstatistik Bölgesi’nde enflasyon, aylık bazda yüzde 0.18, yıllık ölçütte yüzde 1.13, on bir aylık bölümde yüzde 1.29 oranında yüksek olarak belirlendi.12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı ise yüzde 0.12 oranında düşük olarak kaydedildi..
AĞRI BÖLGESİ TÜFESİ
Doğu Anadolu Bölgesi’nin illerini içeren TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan istatistik çevresinde aylık bazda fiyatlar yüzde 0.625 oranında arttı. Bu bölgede TÜFE 2009’un aralık ayına göre yüzde 9.14 oranında yükseldi. Ağrı bölgesinde yıllık fiyat artış oranı yüzde 10.31, 12 aylık ortalamalara göre değişim oranı ise yüzde 10.32 olarak kaydedildi. Bölge Türkiye’nin en pahalı alanı olarak belirlendi.
MALATYA BÖLGESİ TÜFESİ
Malatya istatistik Bölgesi’nde fiyatlar aylık bazda yüzde 0.28 oranında arttı. TÜİK verilerine göre TRB1 Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli İstatistik Bölgesi’nde 2009 Aralık ayına göre yüzde 7.14, yıllık bazda ise yüzde 7.77 oranında fiyat artışı gözlendi. Malatya bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 9.26 olarak hesaplandı
VAN BÖLGESİ TÜFESİ
Ekim 2010 döneminde, TRB2 Van, Muş, Bitlis, Hakkari Bölgesi’nde fiyatlar aylık bazda yüzde 0.29 oranında artış gösterdi Van bölgesinde aralık 2009’a göre TÜFE yüzde 6.96 oranda artış gösterdi. Van bölgesinde yıllık enflasyon yüzde 7.96 boyutunda olurken, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranını ise yüzde 8.34 düzeyinde hesaplandı.
DOĞU ANADOLU’NUN TÜFE DURUMU
Doğu Anadolu Bölgesi illerini içeren dört istatistik bölge içinde fiyat artışının en yüksek çıktığı alan aylık ölçütte yüzde 0.62, yıllık dilimde yüzde 10.31, 12 aylık sonuçlarda yüzde 9.14 ve12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim kriterinde ise yüzde 10.32 ile Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan bölgesi olarak kaydedildi
ANA HARCAMA GURUPLARI
Ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 3,87 ile giyim ve ayakkabı grubunda gerçekleşti. Kasım ayında endekste yer alan gruplardan lokanta ve otellerde yüzde 0,87, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0,76, alkollü içecekler ve tütünde yüzde 0,61, ev eşyasında yüzde 0,61, konutta yüzde 0,58, ulaştırmada yüzde 0,45, haberleşmede yüzde 0,32, sağlıkta yüzde 0,01 artış, eğitimde yüzde -0,14, eğlence ve kültürde yüzde -0,81, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde -1,89 düşüş kaydedildi.
DOĞU EN PAHALI BÖLGE ÇIKTI
NUTS2 düzeyinde 26 bölge içinde TÜFE’nin aylık bazda en yüksek artış gösterdiği bölge TR83 Samsun, Tokat, Çorum, Amasya oldu. Aralık ayına göre en yüksek artış TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan bölgesinde gerçekleşti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
necip amir 4 Aralık 2010 Cumartesi 10:14

yapılan araştırmalar yeni olan bişey değil ki hem sonra doğuda üretim yok burada ki esnaflar batıdan ve güneyden getirdikleri ürünlerin üzerine yok nakliyeydi,elektrikti,suydu,telefondu,vergiydi koyupürünleri (7)yedi katına satıyorlar.Geçmiş tarihte izmirde bir kaban aldım (6)altı milyon erzurumda aynı ürünü sordum(30)otuz milyondu.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Osmanlı da Erzurum’a teşvik çıkarmış
Osmanlı Devleti döneminde ağır kış koşulları nedeniyle vergiden muaf tutulan ...
ABİGEM girişimcilere sertifika verdi
Genç işadamlarına yönelik düzenlenen girişimcilik eğitimi, sona erdi. ...
Çiftçilere eğitim gezisi
Erzurumlu çiftçiler, Trakya bölgesini fethetmeye hazırlanıyor. Yakutiye ...
 
Süt üreticilerine eğitim desteği
Yakutiye İlçe Tarım Müdürlüğü, “Süt Soğutma Tankı Projesi” için harekete ...
LPG de Zamlandı
Benzin ve motorine gelen zam Lpg'ye de sıçradı. Bu sabahtan itibaren otogazın ...
Atık sular tarımsal üretimde kullanılacak
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü’nde, ...
 
Küçük esnafa teknoloji darbesi
Hazır kapı ve pencere sistemleri, Erzurum’da inşaat sektörüne bağlı bazı ...
Tarım’da çelişkili yaklaşım
Erzurum’da ikinci el traktör borsası da giderek büyüyor. Tarımsal üretimden ...
ESOB Yöneticisinden şok suçlama
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Yönetim Kurulu Üyesi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva